Friday, October 12, 2012

PJ mana?


Assalamualaikum semua..dan hye..
terima kasih kerana review dan mungkin blog ni dah ada perminat setia kan *perasan yang amat*

ni satu lagi kisah benar...bukan kisah saya...
macam cerita Kisah Aku dan Drive-Thru atau pun
 macam cerita "Nama dalam phone tu..."
tapi kisah ni....saya ada disekitar ketika kisah ni berlaku...jadi tukang gelak je..
ehehe...tak tahu la kelakar bagi korang...tapi yea untuk saya..

kisahnya bermula masa tu kelas Jepun semester 2..
yang bestnya kelas Jepun waktu malam..serious best...lain sikit suasananya..
nak dijadikan cerita ada sorang ni Afiq namanya..
selalu lambat datang kelas...tapi kadang-kadang antara paling awal..
sebab dia duduk jauh dari UiTM...

Afiq masuk kelas dengan cungap2, "sumimasen sensei...lambat datang..
rumah jauh la kat PJ sana tu..."
Sensei cakap, "xpela...duduk2.."
tiba-tiba ada one girl tanya...lupa pulak nama dia...
"PJ mana ek? Petaling Jaya ke...Padang Jawa??"
habis gelak satu kelas tu... dengan selamba Afiq jawab..
"kalau Padang Jawa tak ada nya lewat cengini nya.."

sejak tu...bila Afiq datang lambat...ada la bunyi2 kat kelas tu
"rumah kat Padang Jawa ea Afiq..."
sabar je la... (^_^)

p/s: dialog mungkin tak sama tapi seakan2...ayat sensei memang dalam bahasa melayu ek..
sekali sensei speaking, abis semua dok nganga je nnt..
Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...