Monday, October 29, 2012

guna kad KaDS1M


Assalamualaikum...dan hye semua...kali ni nak citer pasal Kad Diskaun Siswa 1M tu...
klik INI untuk tahu dengan lebih lanjut..

dengan menggunakan kad kepunyaan adik saya yang kini belajar di UTP..
pergi ke MYDIN membeli barang keperluan dia..
sebelum menggunakan kad ni harga asal yang perlu dibayar
RM 69.00 (memang banyak shopping time ni)
setelah guna kad harganya menjadi RM 60

begitu juga bila kami lunch di Marrybrown
okay fine memang sedap, tempat saya suka singgah untuk makan
pada mulanya RM 18++
dan setelah guna kad harganya menjadi RM16

berapa je diskaunnya?

10% diskaun

okay la tu...lepas je guna jadi ketagih...habis singgah mana-mana kedai je tanya
"boleh tak guna kad diskaun pelajar ni..."
yang paling memalukan guna di kedai buku Popular..
"tak salah kita nak tanya..." kata saya.
"kan Ameer dah koba...tak punye...buek malu je kat sini" kata adik saya..
cover-cover malu la lepas tu..

cara nak gunanya?

bila tunjuk kad diskaun ni,mesti tunjuk kad pelajar ataupun i/c
nak sahkan kita empunya kad tu...
hanya pengguna kad tu je diterima...


7 comments:

  1. mcm2 ada skrg kan..best2..untung rakyat..tp ada juga xreti nk bersyukur..haha

    ReplyDelete
  2. alhai npe ek mereka tak bersyukur...jauhkan la sifat tu dari kita semua...

    ReplyDelete
  3. habis semua tempat nak tanya boleh guna kad diskaun ke tak..hihi
    tapi kalau tak tanya, rugi nanti.. ^_^

    ReplyDelete
  4. tahu xpe miz ruha....tu yg tnye...

    ReplyDelete
  5. nak pi mana2 kena sentiasa bawak adik ler...... hu3.....tak bebas.... he3

    ReplyDelete
  6. tapi ada bodyguard en.remy....tu yg masyuk...hehehe...

    sbb tak dpt lg...tu yg gne adiknye tu

    ReplyDelete
  7. walaupun x byk mana diskaun tu tapi ok lahh dari x de kan huhu

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Update Birthday Giveaway Anisa Anuar Official Blog

Hi semua. Nisa nak bagi latest update tentang Giveaway yang masih lagi berlangsung. Jadi masih open ea buat semua. Boleh ke post ini taw Bi...

Popular Post