Monday, October 15, 2012

Gara-gara Cerita Hantu


Assalamualaikum kepada semua...dan hye juga..terima kasih sebab masih ada yang sudi baca blog saya ni... tadi saya blog-walking tertarik dengan cerita pasal Cerita Hantu Buat Masyrakat sakit dari blog Rosniena (owh maksud saya kak Ros)
amik hantu kartun je...
teringat bila kawan saya kenakan letak link,pastu keluar gambar yang boleh buat lemah semangat..baca INI kalau yang belum baca lagi... sejujurnya, saya kurang sikit nak layan cerita seram ni..banyak reason antaranya saya suka stay up late sorang-sorang...bila dah sorang macam-macam la terbayangnya...dan pergi ke toilet sorang-sorang bila duduk hostel dulu...tu yang bertambah lagi saya elakkan tengok cerita hantu...

dan...gara-gara cerita hantu ni...kedua-dua adik saya yang kini berumur 5 tahun dan 11 tahun takut kalau nak pergi toilet...mesti nak berteman....suruh hantar makanan ke dapur pun nak orang teman...semua gara-gara cerita hantu...

owh yea berbalik post Kak Ros tadi...wahai pengiat seni perfileman...tolong la kurangkan cerita seram ni...moral value kurang...bila seram+lawak yang terlalu kerap dah jadi tak menarik...dan..tolong jugak kurangkan tayangkan iklan waktu premier time untuk cerita budak-budak...tiap kali ada iklan tayangan cerita seram, saya kena tutupkan mata adik-adik saya kerana bimbang mereka tak boleh tidur malam...

ini ada sekadar pendapat dan pandangan saya terhadap isu ini...terima kasih...segala salah silap,harap dimaafi...

ikhlas dari kakak yang risau keadaan adik yang takut cerita seram,
Anisa..


13 comments:

  1. bkn kanak2 je takot, org dewasa pn same..hihi~

    ReplyDelete
  2. Betul..saya sokong..sebab banyak yang merepek je. Kalau dulu dkt tv3 ada cerita Poc....cerita itu kan orang melayu...islam berlakon, tapi bila nampak hantu tahu jerit lepas tu terus meninggal, macam tak reti nak baca apa-apa ayat perlindung diri. Sedangkan itu utk tonton umum. Sampai kawan cina kata..ehh, orang melayu tu kenapa tak baca doa ke?

    Dekat situ dah bawa pndgan negatif pada orang bkn islam.

    ReplyDelete
  3. tu yg tak best tu...bila kawan dah cakap macam tu kan..

    ReplyDelete
  4. kalau tengah stay up malam2.. lepastu kuar iklan citer antu kat tv.. sabor jelah..

    ReplyDelete
  5. haha org tua pn ada lah..hahaha

    ReplyDelete
  6. sgt betol...kurangkanlah cerita hantu yg x best tu..

    ReplyDelete
  7. kalau yang seram sangat memang tak tengoklah... nanti teringat-ingat pula...

    ReplyDelete
  8. semua pun takut jugak ke?? hahaha...okay high5 semua orang..

    ReplyDelete
  9. dah takde idea ler tu..... pastu buat hantu lawak yg tak lawak.....

    ReplyDelete
  10. tu yg spoil tu remy...sabar je la..

    ReplyDelete
  11. Bersetuju dengan Anisa. Kak memang x minat tengok cerita seram/hantu tambah2 yg karut marut n boleh mengugat keimanan!

    ReplyDelete
  12. ish2...mintak dijauhkan...errr..cik teratai...ehehehe...

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Update Birthday Giveaway Anisa Anuar Official Blog

Hi semua. Nisa nak bagi latest update tentang Giveaway yang masih lagi berlangsung. Jadi masih open ea buat semua. Boleh ke post ini taw Bi...

Popular Post