Monday, October 15, 2012

Gara-gara Cerita Hantu


Assalamualaikum kepada semua...dan hye juga..terima kasih sebab masih ada yang sudi baca blog saya ni... tadi saya blog-walking tertarik dengan cerita pasal Cerita Hantu Buat Masyrakat sakit dari blog Rosniena (owh maksud saya kak Ros)
amik hantu kartun je...
teringat bila kawan saya kenakan letak link,pastu keluar gambar yang boleh buat lemah semangat..baca INI kalau yang belum baca lagi... sejujurnya, saya kurang sikit nak layan cerita seram ni..banyak reason antaranya saya suka stay up late sorang-sorang...bila dah sorang macam-macam la terbayangnya...dan pergi ke toilet sorang-sorang bila duduk hostel dulu...tu yang bertambah lagi saya elakkan tengok cerita hantu...

dan...gara-gara cerita hantu ni...kedua-dua adik saya yang kini berumur 5 tahun dan 11 tahun takut kalau nak pergi toilet...mesti nak berteman....suruh hantar makanan ke dapur pun nak orang teman...semua gara-gara cerita hantu...

owh yea berbalik post Kak Ros tadi...wahai pengiat seni perfileman...tolong la kurangkan cerita seram ni...moral value kurang...bila seram+lawak yang terlalu kerap dah jadi tak menarik...dan..tolong jugak kurangkan tayangkan iklan waktu premier time untuk cerita budak-budak...tiap kali ada iklan tayangan cerita seram, saya kena tutupkan mata adik-adik saya kerana bimbang mereka tak boleh tidur malam...

ini ada sekadar pendapat dan pandangan saya terhadap isu ini...terima kasih...segala salah silap,harap dimaafi...

ikhlas dari kakak yang risau keadaan adik yang takut cerita seram,
Anisa..


Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...