Friday, December 30, 2016

Favorite ways to take care of myself

Just look up for an idea to get to know myself. Then, I read this simple but yet give meaningful. You are welcoming to do it for your blog post as well.. one list at a time. Take it easy, okay guys..

▪ enjoy chit chat (ignore mobile phone)
▪ learn new things
▪ make new menu - upgrade
▪ spend my time with family
▪ read books that I bought (end up carry forward later on)
▪ put effort for my blog and business
▪ write onto my diary more often
▪ write my own book

So I have my own list and what's on your list..

Anisa Anuar


Wednesday, December 28, 2016

Maira Adventure #2

Assalamualaikum semua.. Jadinya lagi beberapa hari dah nak masuk 2017 yang pastinya taknak Maira ketinggalan especially saving dia. Nak buat starting untuk dia nanti dah besar senang nak didik untuk teruskan habit ni.

It's the same process yang Nisa sendiri alami. Mummy banyak explain masa curiosity surat datang ke rumah...

"Mummy tu surat apa tu..."

"Ohhh tu surat dari insurance..."

"Insurance tu apa mummy..."

Now it's my turn to teach Maira. Buat masa ni Nisa just buatkan

1. Tabung Haji.

2. 52 Week Challenge.

Okay kena commit habis ni untuk Maira. Maaf ea sayang ibu kalau bab ni detail dia lain macam sikit. Mungkin sebab tu la ibu suka maths lebih dari bahasa.

Idea dari ibu Maira.


Monday, December 26, 2016

Top 3 Google Search untuk Shellout Kampung Baru


Assalamualaikum semua.. fuhhh banyak entry kali ni bercurah-curah. Terima kasih sebab keep on reading it. Tengah-tengah tengok stats blog, nak tengok apa keyword orang search sampai boleh terjumpa blog..so latest one sebabkan Shell Out @ Stadium Kg Baru. Boleh pergi terus pada link atas atau tulis keyword macam dalam gambar tu ea.

Okay lah baru-baru ni pun Nisa pergi lagi sebenarnya. Belanje lagilah gambar makan shell out tu ea.. Siapa yang belum try pergi pakat-pakat try. Bawak kawan-kawan aritu pun diaorang tak sangka ada tempat best plus sedap and harga reasonable untuk tengah KL tu.

Nisa talk : Perangai Ibu Muda

Dari personal FB
Hai semua. Assalamualaikum.. Kalau korang friend Facebook Nisa mungkin ada nampak post ni beberapa hari lepas. Macam biasa IIUM Confession banyak benda nak confess dan topik "Perangai Ibu Muda" ni menarik perhatian Nisa. Iyelah sebab Nisa pun dalam kategori tu.

Pada mulanya memang malas nak baca, tengok tajuk pun ada rasa 'negatif'. Ingat senang nak jadi ibu muda. Tapi takpe. Kuatkan hati, open mind untuk baca. Nak jugak tahu kot-kot boleh perbaiki diri. Itu yang Nisa fikirkan. Semua orang tak perfect tapi insyaAllah mana ada ruang untuk perbaiki mesti dibuatkan.

Jadinya lepas baca Nisa rasa macam ni lah. Kalau tak nak tengok, menyampah dengan perangai Ibu Muda ni boleh je unfriend. It's stage. Sekarang turn diaorang dapat rasa jadi ibu dan diaorang happy. Nak share pada kawan-kawan yang sudi tengok dan memang happy untuk kita.

Yang wise old man tu..actually my bapak..takde la tua mana..saje nak kata tua sebabkan pengalamannya. "Your turn will come. Sabar." Apa-apa je tu ayat yang bapak ulang.

Ada jugak yang tegur Nisa sebab asyik post gambar Maira. Nisa faham sebab risau macam-macam orang boleh buat dengan gambar kita. Tapi ada jugak bila dengan geng breasfeeding mom

"Aku pelik la. Bila aku bergambar berdua je dengan suami.. ada yang tanya mana anak-anak.. bila bergambar dengan anak yang kembar tanya mana baby baru...pening aku..."

Hahaha alahaiii so acane pulak tu...
Jom sama-sama kita fikirkan...**fikir jauh***

Anisa Anuar

Sunday, December 25, 2016

12Juta penonton 7 hari Mencintaiku

Siapa sini yang tengok citer ni? Okay kita geng.. Nisa ni susah sikit nak suka tengok drama ni tapi ONCE dah suka melekat terus jawabnya. Pada mulanya nyampah dengan watak Mia Adriana...and macam tak percaya watak ni heroin.. buat rasa stay nak tengok bila ada scene yang ayat-ayat ala-ala nak 'serang' watak jahat ni especially Pak Samad and make sense citer ni lebih pada realiti tu.

Okay lah citer pun dah habis dan mesti ada blog lain dah review... Nisa sebenarnya nak tulis pasal yang 12Juta viewer tu.. Sumbernya datang dari company Nisa kerja. Perghhhh bangga la jugak weihh..contribution gitu. Not my department la just next to us..ahaaha kasi chan la tumpang bangga sikit.
Nielsen ni company yang measure apa orang beli, apa brand yang tengah top, apa orang Malaysia suka tengok rancangan apa..yang macam tu la..

Nanti sambung lagi eh..


Thursday, December 22, 2016

Sebelum 2016 pergi...


Alhamdulillah sebelum 2016 melabuhkan tirai, Nisa dan suami jumpa dengan orang yang bertanggungjawab dalam memperkenalkan Plan Hibah kepada kami. Kalau diikutkan dah lama nak buat tapi masa tak mengizinkan. Dengan kami dijaga baik akhirnya unplanned appointment terjadi.

gambar selepas selesai penerangan dan sign up
Boleh percaya ke sign up untuk Hibah ni? Sebenarnya Nisa sendiri dulu kerja background insurans...jadinya sangat paham kepentingan tu. Lagipun dah dengar ramai menjelaskan perkara ni - Facebook, kisah-kisah viral apabila si suami meninggal dunia tanpa tinggalkan apa-apa..dan seangkatan dengannya.

Sewaktu appointment tu kami berdua dengar benefit dan long-term plan ni. Kalau yang tak biasa dengan figure nombor berjuta-juta mungkin boleh nak pening bila dengar tapi ada figure yang make sense jugak. Tak nak cerita detail bab tu, bagi orang-orangnya terangkan.

The point is...I'm back on track for retirement saving plan. Sempat fulfill listing azam untuk tahun 2016. Nape tak buat ASB or Tabung Haji je?
I've done ASB Loan before...and I use it for my wedding preparation. Thanks to my dad yang paksa buat masa lepas SPM tu dan yes, now everything settle.
Tabung Haji still ON..even buat untuk anak..

Okaylah dah panjang lebar tulis ni. For those yang dah sign up atau yang dah buat retirement plan... Good job from me!! Buat-buat tak nampak je yang kita buat saving ni, nanti dah sampai masa baru boleh plan NEXT nak buat apa ea..

Anisa Anuar

Friday, December 16, 2016

Sebenarnya tu goal setting kami

Kisah viral ni tak ketinggalan buat Nisa juga dan kawan-kawan yang dah kahwin.

Kalau ikutkan memang nak beli jugak and dah letak dalam goal setting..tapi iyelah pending aje lepas tu. Perancangan Allah dah atur cantik. Sekarang banyak spend pada maira dan insyaAllah saving.

Jadi ada cara lain nak sayangkan suami taw..


Sunday, December 04, 2016

Tips memilih pengasuh

Assalamualaikum Dan Selamat semuanya. Hari ni rasa tergerak nak share tips pilih pengasuh. Percayalah tak begitu mudah InsyaAllah dengan guideline ni dapat memudahkan urusan dalam memilih pengasuh yang terbaik. Untuk Nisa sendiri, Ada pengalaman 2 Kali mencari pengasuh. Untuk Pertama kali, masa Maira berumur 3 bulan sampai 5 bulan (kerja lama) Dan second time masa Maira umur 7 bulan Dan sampai sekarang (baru sebulan).
Alasan Tukar pengasuh : nak cari Dekat dengan tempat kerja. Kalau Ada pape, boleh terus pergi.

Dah ready nak taw ke... Okay here goes..

1. Cari kenalan atau kawan rapat atau kawan kerja yang tahu lubuk cari pengasuh. Macam nisa tanya kawan yang ada pengalaman, kemudian dia suggest buat iklan dalam facebook group. Search di facebook : Kelab Pengasuh Malaysia. Dalam iklan beritahu umur anak kita berapa, waktu hantar (kerja office atau shift atau kerja isnin sampai sabtu) dan WAJIB mention area mana. Nisa pernah try hantar area rumah di kajang dan area office di PJ. Kena bincang dengan suami mana senang nak ambil.

2. Listkan potential pengasuh. Nak cari pengasuh
ni macam kita nak hire pekerja syarikat. Nak yang terbaik, tiptop. Nisa sarankan kalau yang hantar start umur 2 bulan (lepas pantang) cari pengasuh yang anak asuhan tak ramai dan tak ada baby kecil. Kenapa? Supaya pengasuh tu boleh bagi extra focus kat anak kita.
Lepas tu cari pengasuh yang memang ada pengalaman jaga anak dan lebih baik dia pun ada anak sendiri. Bila dia sendiri ada anak, dia ada naluri ibu tu.. sekarang dah macam-macam kita dengar kes kurang enak di taska dan nursery.

3. Pergi berjumpa potential pengasuh. Disini kita boleh tengok sendiri pengasuh tu. Bagi dia pegang anak kita depan mata sendiri. Kita boleh buat calculation jugak - jarak dan kawasan rumah. Nisa ada selitkan rate upah untuk anak asuhan.
Biasanya nisa akan pilih 3 ke 4 yang berpotensi. Digalakkan pergi bersama suami atau keluarga terdekat sebab mereka tahu terbaik untuk anak kita dan memberi keyakinan untuk buat keputusan nanti.
Beritahu bila kita akan buat keputusan kepada calon-calon pengasuh kita tu (cewahhh curlass gitu) & beritahu mereka dengan cara yang baik.

InsyaAllah kita sudah buat yang terbaik. Kebaikkan hantar anak kita di rumah asuhan ni yang nisa boleh nampak pada Maira, boleh dibuat kawan bila ada kawan sebaya dia. Macam ada certain nak melekat sahaja pada ibunya. Sesi komunikasi, sosial dia dah expose waktu tu. Anak kita jadi cepat peka kepada persekitaran.

Itu sahaja dari Nisa. Semoga tips ini dapat memberi manfaat kepada semua mommies diluar sana.

Hasil tips ini datang dari pengalaman sendiri, Anisa, ibu kepada Maira

Thursday, November 24, 2016

Cepatnya response bookcafe

Bila dapat buku yang kita beli dengan online,  tengah belek-belek lepas tu nampak Ada blank pages. Apa korang akan buat?

Untuk kes Nisa, pergi tanya terus kat bookcafe. Alhamdulillah berjalan dengan lancar. Dan paling best, sekejap je diaorang setelkan. Fuhhh impress sangat-sangat. Dah la beli very good price, service tiptop... Aishhh memang patut beli lagi ni.

Boleh direct pergi ke FB Bookcafe untuk pinangkan mana-mana buku yang korang berkenan. Kalau nak Nisa jadi personal shopper pun boleh, roger aje..

Monday, November 21, 2016

Ber-Shell Out @ Stadium Kg Baru


Salam semua. Sekarang shell-out ni dah trend, jadi Nisa tak terkecuali nak cuba sendiri. Itu pun lepas dengar bapak Nisa cerita sedapnya dia pergi shell-out. Aishhh Nisa ni pantang sikit bab-bab makan ni, mesti nak try.

flavor Curry Thai
Sebabkan bapak Nisa dah try kali ketiga dengan Nisa ni, so dia dah try semua flavor. Semua sekali ada 3 flavor - Curry Thai, Thai Spicy & Butter.
Kenapa bapak sampai 3 kali? Panjang cerita dia, tapi long-story-short 2 minggu ni dia sibuk menanda kertas SPM kat area KL (tempat meeting), entertain orang & kawan dia semua kat sini. And owner Stadium Kg Baru, kawan kepada bapak. Tu lagi la dia datang sini. Katanya jumpa kawan sekolah.

So back to the story, memang recommended. Price murah sangat, sedap kuahnya plus isi banyak. Ada bagi buah jugak tu. Tu portion 3 ke 4 orang makan.
Nasihat Nisa nak datang sini, better datang lewat petang pukul 6 lebih kalau tak nak sesak. Lepas maghrib je, full house tempat ni. Kat Stadium Kg Baru ni ada Yong Tau Fu, western, ayam goreng. Kalau nak makan berat-berat atau ringan pun semua ada.

Memang Nisa suggest korang cuba sendiri, dan Nisa akan pergi lagi kat situ. Insya-Allah.

Hasil nukilan blogger yang suka spontan buat jalan-jalan cari makan.

Sunday, November 20, 2016

Bila dah tahu Ada anaemia..

Sememangnya bila tahu Ada anaemia, memang jadi lebih Ambil tahu pasal ni. Pada  mulanya hanya syak kurang vitamin Atau Zat besi dari Zaman belajar. Asyik sakit je.. Waktu tu cuma fikir mungkin tak biasa berjauhan dengan family, tu mula nak sakit.

Kejadian sama berulang, bila dah dua tahun bekerja. Demam teruk, suspect denggi siap. Kena pergi KPJ Kajang Ambil darah. Surprisingly Ambil darah je kos rm300, Alhamdulillah waktu tu Ada insurance.

Dan bila mengandung, Dari start bukak buku pink Sampailah Maira lagi HB low saje. Waktu tu lah doktor cakap yang Nisa ada anaemia. Mula tu jugak search pasal anaemia. Boleh baca link untuk tahu tanda-tandanya.

http://www.curejoy.com/content/10-signs-iron-deficiency-2/

Doktor pesan Ambil supplement tambahan nak bagi extra energy. Sebabkan Nisa tak boleh penat Dan letih. Sekarang Nisa amalkan spirulina, chia seed & cellmaxx. Lebih-lebih lagi Nisa ni breastfeeding mom, working mom & entrepreneur.. Lagi amat perlukan semua tu.

Nisa nak get fit... For me and my family.. Semoga dipermudahkan semuanya.

Cara Mudah untuk sedekah di laman sosial

Assalamualaikum semua. Kali ni sesi sharing nak bagi Cara mudah untuk bersedekah di laman sosial - tanpa mengeluarkan duit.

1. Tulis post di pagi hari dengan kata-kata positif & peringatan ke arah kebaikan. Contohnya :

Assalamualaikum Dan Selamat pagi semua. Jom bersama-sama menjemput rezeki dan jangan lupa breakfast dlu ea.

Untuk apa? Sosial media ni perkara yang wajib kita akan buka - sambil tunggu bas, mahupun nak breakfast. Disitu kita menarik aura. Apa yang kita baca jugak sebenarnya boleh effect hari anda. Sebagai Contohnya, pagi lagi kita dah baca bab negative, bad news... Ada Semangat ke nak buat apa lepas tu? Bergantung jugak kan.. Kalau takde kaitan, mungkin boleh pandang sebelah mata.. Kalau berkaitan silap haribulan takde mood sampai ke petang.

2.Share status post kawan. Post yang Macam mana?
Contohnya kawan kita Ada buat iklan tempat kerja Dia dan dengan kita share mana tahu kawan kita yang tengah Cari kerja then baca post kita... Kan kita dah panjangkan berita baik. Dapat Atau pun tidak, diluar kuasa kita.. Yang penting dengan kita share, rezeki orang lain dapat dipanjangkan. Mungkin orang nampak macam remeh-temeh.. Tapi pada kawan kita yang memang nak cari kerja sangat-sangat membantu. Dan akan jadi sedekah lagi Satu,  mengembirakan hati yang sedang berduka.

3. Komen yang positive Dan membina. Bukan kondem walaupun anda bergurau. Mungkin kawan kita tak kisah sebab dah rapat... Tapi orang lain yang baca komen kita akan jadi salah sangka. Dari orang Cuba nak positif kan diri dengan apa yang kita jadi komen, jadi sebaliknya.

Rasanya Nisa nak bagi 3 je dulu. Lepas ni Cuba buat, then Boleh share Apa yang korang alami sendiri. Jadikan habit, panjangkan post ini jika rasa bermanfaat. Kalau Ada salah, Boleh private message di Anisa's Corner facebook page.

Terima kasih sebab baca sampai habis Dan share kan.. Semoga bertambah rezeki semua yang membaca blog ni.

Hasil nukilan,
Anisa Nadhira Anuar


Thursday, November 17, 2016

#nisagetfit : Track gunakan S Health

Hi u olls nak update pasal komitmen yang Nisa dah buat. Nisa gunakan hashtag #nisagetfit

Kenapa tiba-tiba je nak buat? Nisa sakit ke? Tak Adalah.. Baru-baru ni membelek phone rupanya Ada apps yang boleh track diet kita,  steps seharian. Nisa pilih untuk keep on track how active am I. Nisa mintak apps tu tengokkan caffeine intake, berapa Cawan air Nisa minum Dan Setkan berapa aktifkan yang Nisa nak..

Ehhh Nisa tak mention apps apa kn.. Nisa gunakan S Health memang apps build in dalam Samsung A5 Nisa ni.

Yang Bestnya dah capai 50% je Mesti keluar notification. Bila dapat target achieved tu Macam kepuasan gitu.

Korang pulak Macam mana... Jom share pada yang buat jugak..


Monday, November 14, 2016

Cellmaxx sesuai untuk ibu mengandung

Testimoni berjaya

Hi semua. Pertamanya nak ucapkan rasa bersyukur kerana diperkenalkan produk yang banyak memberi manfaat kepada ramai orang. Kali ni Khas untuk ibu mengandung Dan juga breastfeeding mom..  Nisa sendiri sebagai pengguna turut merasai perubahan setelah minum cellmaxx. Alhamdulillah dapat menghasilkan stok susu yang mencukupi walaupun pada mulanya ada rasa ragu-ragu dengan kebolehan sendiri. Ternyata cellmaxx sedikit sebanyak membantu journey sebagai breastfeeding mom..

Testimoni berjaya selepas menggunakannya boleh kita lihat hasilnya. InsyaAllah kepada yang masih mencari Jalan penyelesaian, cellmaxx yang anda perlukan.

Nisa sudah amalkan, anda bila lagi?


Sunday, November 13, 2016

Update on work : Training

2 Minggu dah mula bekerja tapi busy dengan training. I am grateful to have a great team.. Even though just know you guys for 2 weeks and I can't wait to get to the team in our daily work basis.

Paling mencabar semestinya nak catch up schedule yang padat Dan pada masa yang sama nak konsisten dengan pumping breastfeeding routine Dan solat dhuha. Nak hantar Dan Ambil maira dari rumah pengasuh pun jadi mencabar bila nak kena handle dengan traffic jam Dan parking Fuhhh memang nak kena jaga mindset bab ni... Boleh effect seharian kita.

Orait jom tengok macam mana lepas ni..


Friday, October 28, 2016

Maira adventure #1

Assalamualaikum semua.. Kali ni nak buat entry untuk Anak tercinta. Apa yang adventure... Boleh katakan apa yang boleh nak bagi Maira explore surrounding.

Ada yang cakap, Anak diaorang geli dengan pasir Pantai & takut nak Mandi kolam ataupun Pantai. Jadi bercuti Kali ni buat semuanya. Ternyata bab pasir Pantai, she's love it.. Tak sangka. At first Maira a bit hesitate.. Of course ibu dia kena buat dulu.. Then yes she did what ever I did. Guna kaedah repeating. Mula-mula letak pasir atas tangan Nisa then slowly letak tangan dia. Show her that it is safe to play. Semestinya kena aware takut masuk mulut ataupun mata.

Yang bab Mandi dalam kolam Dan Pantai, just let her in dalam 15 minutes. Kena buat repeating, untuk bagi dia get use to it. Mula-mula memang kita rasa dia tak Suka,  iyelah first time takut tu Ada. Kena cakap "ibu Ada ni... Don't worry... " and yes, baby kita akan faham.

It is good to make her explore things. Just don't rushing.. Tak ada apa nak dikejarkan. Lagi best setiap journey dia, kita Ada sama.

Let's do more okay Maira.. Love you..

Wednesday, October 26, 2016

Bukan mudah nak Terima pendapat yang berlawanan

Salam semua reader. Terpanggil nak menulis kat blog pasal ni. Dapat message dari kawan yang dia tak agree dengan perkataan yang Nisa gunakan Kat media sosial. To be honest, memang nak argue.. Tapi entah dah makin tua ni dengar saje lah.. Tak ada tenaga nak argue. The thing is nak Terima pendapat yang tak sama ni... Bukan mudah like seriously. Tak apa yang penting kawan Nisa tu at the end conversation say sorry kalau buat Nisa tak Selesa.

Kalau korang at my place... Apa korang buat..


Cellmaxx Nature Most Unique Superfood

Cellmaxx Nature Most Unique Superfood |  Salam semua reader. Kali ni nak buat simple review produk Cellmaxx. Iyelah kan sementara belum sibuk dengan kerja di office ni.

Okay Nisa nak ceritakan produk yang Nisa sendiri gunakan dan bermulanya sebab bapak Nisa yang perkenalkan. Jadinya, apa Cellmaxx ni?

Cellmaxx adalah makanan kesihatan yang berasaskan alga biru hijau atau nama saintifik Aphanizomenon Flos Aquae (AFA) yang berasal dari Tasik Klamath, Oregon, Amerika Syarikat.
Cellmaxx kaya dengan nutrisi lengkap seperti Polisakarida, Klorofil, L-Selectin Ligand, Vitamin, Mineral Beta Karotena, Asid Amino dan Phenylethylamine (PEA).
Berdasarkan kajian pengambilan AFA sebanyak 1 hingga 3 gram sehari mampu meransang pembebasan ibu sel atau stem sel dan sel-sel baru daripada tulang sum sum yang diperlukan oleh tubuh badan untuk merawat dan meningkatkan sistem imunisasi manusia secara semula jadi. 
sekotak ada 14 sachet 
Berapa harga sekotak Cellmaxx?

Ada perbezaan harga untuk ahli dan bukan ahli.

Untuk ahli : Semenanjung Malaysia RM150 sekotak // Sabah Sarawak RM155 sekotak

Untuk bukan ahli : Semenanjung Malaysia RM180 sekotak // Sabah Sarawak RM185 sekotak

Soalan seterusnya yang sangat femes orang akan tanya

Berapa lama untuk nampak kesan selepas consume Cellmaxx ni?

Bergantung kepada jenis penyakit dan tahap kemerosotan kesihatan seseorang. Lebih banyak penyakit maka lebih banyak masa untuk proses pemulihan. Jadi pada yang mengalami masalah kesihatan yang kronik adalah disarankan untuk mengambil Cellmaxx dengan lebih kerap.

Jika ada tindak balas seperti sakit kepala berpanjangan akibat peningkatan metabolisma dalam badan, disarankan untuk mengurangkan dos pengambilan Cellmaxx.

Bagaimana cara untuk MEMBELI / menjadi agen dan pengedar dengan Cellmaxx?

Boleh direct whatsapp ANISA 013-6436218 / ZUL 013-2281662

Mudah-mudahan dengan sedikit info berkaitan Cellmaxx dapat membantu dalam mencari initiatif ke arah kesihatan yang lebih baik. InsyaAllah.

Orientation Day @ New place

Assalamualaikum Dan Hai semua. Nisa nak citer hari orientation tempat kerja baru. Alhamdulillah dapat kerja ni. Memang rasa bersyukur tu boleh je simpan sorang-sorang tapi Nisa nak jadi Satu peringatan untuk diri sendiri bila baca balik pasal ni. Ini cara Nisa untuk Hargai journey hidup Nisa.

Orang kata tempat kerja baru ni rezeki Anak. Ini jugak salah satu doa termakbul Nisa sebab this is my dream company Sejak Zaman belajar lagi. Ada niat nak buat company research sendiri untuk bumiputera kalau ini laluan untuk Nisa, mohon dipermudahkan urusan.

Ini Cerita Nisa. Apa yang anda rasa syukur kan dalam hari anda... Setiap Apa yang berlaku, enjoy the journey... Soon you will be thankful for it. Trust me..


Thursday, October 20, 2016

REVIEW : Ain's Brownies Bites


Review kali ni nak perkenalkan Ain's Brownies Bites. Nisa dah lama perhatikan Ain's Brownies Bites ni sebab friend di Facebook dengan owner. Tengok perkembangan Ain's Brownies Bites ni, dengarnya insyaAllah nak masuk hypermarket ikut jejak langkah Anis Chocolate Moist. Doakan terbaik bisnes untuk Ain's Brownies Bites terus mantap.


Beli 2 bekas je dulu
Masa tengok dalam gambar ingatkan kecik, ghupenya besar la jugak bekas. Ada 9 pieces dalam bekas ni. Sedap betul la bila makan. Sekali ngap, non-stop taw nak ngap...mungkin sebab Nisa ni chocolate lover kot tu yang macam Cookie Monster pulak (gelak besar wahahaha)

Highly recomended dari Nisa. Untuk order boleh direct Facebook Ain's Brownies Bites ataupun instagram @ainsbrowniesbites


Dari owner blog yang suka makan coklat brownies, NISA

Wednesday, October 19, 2016

Khimar TheBungaa

Hajat nak pakai khimar akhirnya tercapai apabila Nisa sendiri Sampaikan perasaan terpendam dengan owner TheBungaa.

Mulanya scroll instagram tengok ramai ceritakan pasal khimar. Sekali pandang memang dah jatuh cinta. Love at first sight. Lepas tu Ada bagi hint pada encik husband,

"Cantikkan khimar ni u.. Kalau I pakai cantik tak.. "

"Apa yang u pakai cantik di mata i"
Macam tu Ayat Dia lebih kurang. Terus berbunga hati ni bila dengar.
Boleh katakan tiap hari tengok khimar.. Nak sangat tapi ada benda lagi penting, terus abaikan je dan cakap pada diri sambil berdoa, "Ada rezeki ni Nisa akan pakai jugak khimar ni... "

Alhamdulillah rezeki Dari Allah dapat khimar yang diidam-idamkan. Rasa Sayang nak pakai pulak...sebab cantik.
Dan Nisa pilih Hari Ahad baru ni masa meeting untuk next project dengan pakaikan khimar TheBungaa.

Siap macam biasa, tiba-tiba encik husband pandang semacam. Terus buat-buat sibuk siapkan barang anak. Terkeluar dari mulut dia,
"Sayang...nampak cantik sangat pakai khimar ni... "

Memang tersipu la.. Ingatkan nak cakap apa, muka comot ke apa ke.. "Thank you... " tu je mampu cakap sebab speechless..

Sampai meeting, antara yang perasaan (selain Maira, baby girl ku yang berusia 6 bulan tu) Ada yang tegur khimar tu.
"Cantik design yang ni... Comel pakai.. "
Nak tulis bab puji ni memang tak pandai tapi tu yang nyata..

Paling obvious, bila Maira nak tidur. Selalunya dia akan meronta nak pusing kepala sebab tudung Nisa pakai macam menganggu tapi lain pulak ceritanya bila dengan khimar ni. Letak je, terus lelap dan nak bagi dia susu pun tak perlu nak risau bab covered.

Boleh cari di instagram @TheBungaa untuk tengok sendiri design khimar yang ada. Ohhhh Nisa kasi payung sikit gambar Nisa pakai khimar.

Sunday, October 09, 2016

Warkah dari seorang ibu : Kepada perokok sekalian

Assalamualaikum dan salam buat semua. Warkah pendek ini dari luahan hati saya sendiri sebagai seorang ibu dan ditujukan kepada abang - abang Atau adik-adik Atau pakcik semua yang hisap rokok.

Nak mintak tolong sangat-sangat jangan merokok depan baby kecil. Nisa pergi makan kedai mamak yang selalu jadinya situasi Nisa kena tegur diaorang secara direct plus tebal muka kalah make up muka Pelakon opera cina tu. Dulu boleh buat-buat tak kisah tapi not now. Macam mana Nisa tegur?

"ermmm.. Abang.. Boleh rokok jauh sikit.. Ada baby kecik Kat sini" (sambil tunjuk Maira)

Of course ada banyak reaction. Ada yang cepat-cepat mintak Maaf,  Ada yang buat muka as if kenapa la makan sini kalau taw bawak baby, Ada yang Tukar tempat dengan awek dia dan ada jugak selamba rokok jugak. Awal-awal sentap jugak dapat reaction macam tu, sekarang dah tak kisah.

At first sebelum pergi makan, memang akan tengok suasana kedai. Kalau hampir 60% smoking dan tak ada sedikit ruang yang bebas dari asap kami akan korbankan pergi tempat lain walaupun tak berapa suka tempat tu. Nisa jenis bila dah suka tempat tu memang akan setia dengan choice tu. Last option, makan di rumah. At least nak jugak makan kat luar. Nak buat macam mana kalau orang tak faham situasi kita.
Pernah jugak kami yang makan di open area Dan smoker makan dalam kedai, terpaksa. Dunia dah terbalik Atau kita dah tak ada common sense.

Tu je nak mintak.. Tolong ada rasa hormat family yang ada Anak kecik. Kalau family Dia sendiri smoking tu, dah out of context. Nisa tak nak ulas bab ni. Warkah ni bernadakan tegas supaya mesej sampai. Cuma Nanti bila situasi Nisa alami ni terjadi pada korang, jangan tanya napa orang tu tak boleh nak faham.. Sebab suatu ketika dahulu,  kita pernah buat benda yang sama.

Okay la taknak berceloteh panjang tapi nak mintak panjang kan mesej yang nak disampaikan ni ea. Terima kasih. Nisa doakan kepada yang ubahkan perkara ni jadi lebih baik, orang itu akan bertambah rezeki dan hidupnya diberkati.

Daripada ibu yang perihatin,
Ibu Maira

Wednesday, October 05, 2016

My Favourite : Susu Kambing Wildan

Pernah dengar tentang Susu Wildan? Nisa diperkenalkan dengan susu ni masa dalam pantang. Kiranya Maira nak masuk 2 Minggu tak silap. Itu pun kawan mummy yang suggest kan. Nisa waktu tu ikutkan aje. Alhamdulillah sampai sekarang pun minum jugak. Maira dah nak masuk 6 bulan. Apa yang ketara lepas minum susu ni.. Ramai cakap Maira putih gebu, sebab masa sebulan 2 bulan tak nampak sangat. Of course Datangnya dari Allah nak bagi kulit baby putih gebu. Tapi bila tengok testimoni pun ramai Kata Anak Diaorang putih.

By the way, tak semestinya breastfeed mommies je boleh minum taw. Budak kecik setahun keatas, student, pregnant mommies dan orang Tua boleh minum jugak. Kegemaran Nisa semestinya flavor coklat. Kalau tak minum, rasa tak complete je.

Memang Nisa cadangkan korang try rasa sendiri. Best sangat. Sape yang minum ni jugak, meh komen sikit Kat bawah... Nak tahu jugak feedback orang lain..

Anisa


Tuesday, October 04, 2016

Misi mencari babysitter untuk Maira

Hai Assalamualaikum.. Okay straight forward je ni. Misi mencari babysitter untuk Maira harap dipermudahkan. Sekarang nak cari yang dekat dengan tempat kerja, tak ramai Anak asuhan dan yang penting Maira selesa. Sebab masa last time Nisa kerja kat KL, sejam jugak la baru nak sampai rumah pengasuh Maira. Confirm kena half day. Trust me bukan semua orang faham risaunya bila anak meragam walaupun taknak minum susu je.
Yang pengasuh lama tu bukan tak OK... Best sangat tapi kalau ada apa-apa jadi kat Maira jauh sikit nak travel.
Nak cari babysitter ni kena ada saringan jugak taw. So dulu boleh buat and why not for this one..
Ada ibu-ibu Kat luar sana Ada rasa apa yang Nisa rasa?
Doakan untuk Nisa ea dapat cari yang betul-betul baik dan sangat understanding..

Sedang mencari pengasuh,
Ibu kepada Maira Arissa


Monday, October 03, 2016

Sejak bila tak makan pedas ni?


Baru-baru ni makan dengan family, one of the thing yang wajib buat kami satu keluarga. Cuma bezanya selalu kami bertiga tapi Kali ni ramai sikit. Kalau pergi makan kedai mamak, entah kenapa lately mesti nak makan mee goreng mamak. Ohh dan kali ni lupa nak mention tak nak pedas.  Langsung tak lalu nak makan. Baru 2 ke 3 suap,  dah gelabah cari air..

Then Bapak tanya,  "Sejak bila tak boleh makan pedas ni... "

Mula nak recall bila kali last betul-betul boleh habiskan makan pedas. Yesss memang pun last time masa pregnant kan Maira and end up buasir. Terus esoknya stop makan pedas. Maklumlah bila jadi orang Nogori ni.. Pedas tu dah macam biasa je.

Dan.... Sampailah sekarang. Sebab fully breastfeeding.. Sebab pernah try tu yang tak berani nak makan pedas. Temperature badan Maira esoknya naik.. Menggelabah ibunya satu hari.

So bila nak makan pedas balik... Hurmmm tak tahu lah..macam dah tak pandai makan pedas je ni..

Sunday, October 02, 2016

Bloglist dah makin kurang?



Hai Assalamualaikum.. Bila seorang blogger kerjanya kena rajin blogwalking. To get some ideas, share experience dan tak lupa networking. Tapi lately bila nak blogwalking dari Bloglist yang Ada, banyaknya dah delete by the owner. Sayangnya dah banyak tulis tapi dah delete. Tak kisah apa reason mereka just Doakan yang terbaik. Nak buat Bloglist baru... Tapi yang aktif je.. Hamboi memilih kan sekarang ni Nisa.

Kalau korang nampak post ni, feel free tinggalkan link blog korang. And make sure bukan private.. Sebab Macam mana nak blogwalking kalau awal-awal dah private.
And from time to time Akan update Bloglist..

Yang ikhlas, 
Anisa


Tips mengorat lelaki versi perigi cari timba



Nampak tak Tajuk tu... Curlass gituuu. Sebenarnya atas permintaan ramai untuk share tips.. Bukan tak tahu apa yang korang mintak..cuma buat-buat tak paham je.
So mula-mula nak bagi soft reminder la ea. Tips ni tak semestinya betul dan boleh juga menjadi sebab berlaku pada diri sendiri dan juga kawan rapat. Sebab bukan Nisa je yang mengorat lelaki ni.

Dah ready ke ni? Okay here are the tips

1. BE YOURSELF

Ni statement jelas. Macam situasi Nisa sendiri... Nisa memang tak power nak hipokrit.. Dah try tapi tak boleh. Masa sesi jadi kawan dengan encik husband dulu.. Nisa dan Dia gunakan "aku Kau... "
Paling obvious bab makan.. Usually girls depan laki cover sikit kan... But not me.. I just can't.. Tapi takde la sampai pelahap.. Ada lagi kesopanan dan kesusilaan. Senang citer, don't change your personality bila ada dengan dia.

2. TEST THE GUY

Well ini... Nisa memang ada buat secara personal. Tapi Nisa nak nasihatkan not too much sebab Nanti the guy ingat dia hanya Bahan experiment je. Test tu boleh macam-macam. Contoh yang Nisa pernah buat : if I bring along my girlfriends, the guy tu akan socialize ke tak.. Atau just jadi penonton je. Ohh and Nisa tak buat test on money.. Sebab for me, selagi tak ada ikatan sah Dan cuma kawan so no bother on money matter. Belum tanggungjawab dia lagi.
Other suggestions untuk test : responsibility,  interaction dengan orang, family person Atau tak & jaga tak privacy kita.

3. PRESENT HIMSELF

Okay for this one, kena mintak tolong kawan-kawan. In terms of macam mana Dia layan orang lain. Dan bergantung pada korang sendiri. Nak cari yang Macam mana.. Contohnya korang nak laki yang boleh bergaul dengan ramai orang, attitude Dia on the road ke Atau bila with other girls Dia Macam mana - flirty Atau be polite.

Apa-apa pun tips mengorat lelaki, kita sebagai perempuan dah kena ready terima Dia seadanya and same goes to the guys okay..  Mana boleh perempuan je terima seadanya.. MUST BE FROM BOTH.  Macam Nisa sendiri I know he is the one,  bila Nisa sakit risau Dia kalah Bapak Nisa sendiri. Hantar sampai rumah. Bila Balik kampung, Dia mintak put family first instead of him. Bila Dia surrounded with my girlfriends and Dia satu-satunya lelaki.. Dia boleh borak-borak. And so am I when around with his friends especially bila teman Dia main futsal. And most importantly sampai sekarang, he is just the same guy cuma Tambah dengan tanggungjawab.

Daripada empunya blog,
Anisa 

Wednesday, September 28, 2016

Yeayyy bawal scallop dah ada yang beli


Alhamdulillah stok bawal scallop dah makin berkurang, tandanya dah ada owner masing-masing.
Kawan masa UiTM beli 2 warna bawal scallop. Warna kelabu dan pink. Sebabkan rumah Nisa dan tempat kerja dia pun dah dekat, kami decide nak jumpa di IOI City Mall. Alang-alang boleh lunch. Walaupun bawak Maira, dia selesa ada disitu.

A few days later nampak kawan Nisa ni post kat IG dia. Terus boleh spot tu bawal scallop yang dia beli haritu. Okaylah kalau ada yang nak beli, boleh je beli dari Nisa.
Yessss semestinya bawal scallop ni selesa untuk dipakai dan senang untuk dibentuk.


Tuesday, September 27, 2016

Ada Apa Dengan Degree Housewife? | my point of view

ramai beri response baik 

Siapa yang selalu follow IIUM Confession ni ada saje yang nak dikupas. Alhamdulillah keluar topik ini dan kali ni Nisa tergerak hati nak cerita dari sudut pandangan sendiri memandangkan sekarang housewife. Disebabkan masa kerja hati kuat sangat nak jadi housewife dan boleh katakan tiap hari la cakap "nak jadi housewife, nak jadi housewife..." dah macam zikir pulak. Akhirnya Alhamdulillah Allah perkenankan doaku. Kenapa tiba-tiba jadi housewife, sampai bila dan apa reaksi orang bila jadi housewife semua dah lalui.

Dulu..dulu la kan...pernah Nisa rasa "housewife ni...macam mana diaorang survive eh...?"
Semua setakat ni baik-baik aje. Takde la teruk seperti yang Nisa bayangkan.
Nisa start jadi housewife minggu kedua bulan Ogos baru-baru ni. Atas dasar berhenti kerja dan tak dapat lagi mana-mana offer yang lain. Tak apa hanya percaya rezeki ada dimana-mana. Alhamdulillah Nisa dah dapat pun tempat kerja baru. Dah sign offer letter dah pun. Kiranya kerja housewife pun sementara je. Allah Maha Adil, nak Nisa sendiri rasa pengalaman menjadi housewife tu. Serious tak cukup 24jam. Kadang-kadang tu tak sempat nak makan, dalam otak ni macam-macam nak buat tapi apa yang mampu je boleh buat.

Jadinya nak cakap untuk mommies di luar sana, sememangnya sangat beruntung untuk jadi housewife lebih-lebih lagi ada degree ataupun master sekali pun. Hiraukan pandangan negatif orang okay? Percayalah kebanyakkan mommies yang bekerja, mereka nak sangat jadi full time housewife. Boleh jaga anak sendiri katanya tak perlu risau cari hantar ke taska atau cari babysitter.

Yang isu degree ke master ke...itu rezeki masing-masing.. tapi kan ada kajian mengatakan kalau mommies semua ni golongan bijak pandai, nanti anak-anak mewarisi taw.. Tak nak ke anak-anak u olls ni cerdik pandai. Nanti anak-anak dah start masuk sekolah senang mommies nak pantau sendiri ataupun ajarkan sendiri. Dah bonus mark dah kat situ.

Panjang celoteh dah ni. Pape pun pada ramai orang kat luar sana, tak kisah apa pun pekerjaan orang sekalipun kita seharusnya kena respect. Housewife pun sekarang dah jadi career. Ada tu housewife plus dengan bussinesswoman plus dengan blogger plus dengan part time home tuition. Macam-macam la..

Tabik hormat for all mommies with degree or master or PhD holder (apa-apa background study pun)

Salam nukilan daripada empunya blog, ANISA.

Saturday, September 24, 2016

Soalan femes : free postage ke?

Soalan femus : free postage ke?

Percayalah bila peniaga online ada kenakan postage itu, ibarat mereka sedang buka kedai mereka. Dan mereka tak mengambil keuntungan dengan postage itu.

Tapi ada peniaga yang pemurah beri free postage sama ada part of the offer atau marketing ataupun zakat bisnes mereka. Apa pun niat mereka, Doakan bisnes mereka makin maju.

Sekadar pendapat... Bukan copy paste.

#nisatalk
#nisaatwork
#rahsiakekalremaja
#arisaaliciouscake


Sunday, September 18, 2016

Preloved item : Koleksi Ana Muslim


Salam semua. Kali ni Nisa nak buat preloved item Koleksi Ana Muslim. 
Nisa ceritakan ciri-cirinya dan beberapa detail yang lain ea.

1. Kondisi : 4 daripada 5
2. Sebab nak let go : Adik terbeli 2 kali.
3. Dibalut kemas.
4. Sesuai untuk kanak-kanak berusia 7 tahun keatas. Boleh digunakan oleh pelajar sekolah untuk buat Buku Nilam.
5. Sebuah buku dijual dengan harga RM7 termasuk postage dan untuk kedua-dua buah buku RM12 termasuk postage. Harga asal setiap buku RM9.90.
6. Hanya terdapat 2 buku ini sahaja. Jika sudah ada pembeli akan dimaklumkan di ruangan komen.

Boleh whatsapp terus kepada Nisa 013-6436218 kepada yang berminat.
Nisa juga available di Carousell untuk barangan preloved yang lain. Add akaun @anisaanuar di Carousell.


Produk Baby Tropika | Review


Salam semua. Sebelum hari raya, Nisa nak cerita best bila pakaikan Maira produk Tropika Baby.
Berkenalan dengan produk ni masa pergi Baby Expo bulan November tahun lepas dengan family. Sebelum pergi dah buat listing apa nak beli. First booth yang kami jumpa, booth produk Tropika Baby. Terus kami grab set yang ada Baby Hair & Baby Oil, Herbal Baby Cream & Baby Lotion.
Sangat friendly used, sesuai untuk baby kita dan paling penting buatan dari Malaysia.

Suka gunakan Baby Hair & Baby Oil ni pada Maira. Lepas Maira cukur rambut 2 bulan, terus pakaikan minyak ni..bau lavender macam Maira pakai perfume. Rasa best bila nak cium baby kita.. Masa nak pakaikan tu, tak lupa untuk selawat bahagian umbun-umbun.

Untuk Baby Herbal Cream pulak, letakkan pada Maira bila dia sakit perut nak membuang, ataupun kembung perut. Letak di bahagian kaki, urut-urut lepas tu berlaku natural call untuk Maira. Ada jugak letakkan Herbal Cream ni bila belakang kepala Maira ada kesan-kesan gatal merah-kemerahan. Lepas sapukan Herbal Cream, esoknya dah elok kulitnya.

Boleh dapatkan barangan Baby Tropika daripada Nisa seperti yang Nisa recommendkan.

Baby Hair & Body Oil (30ml) RM20 (SM) RM22 (SS)

Baby Herbal Cream RM40 (SM) RM42 (SS)

Terus whatsapp kepada Nisa ke 013-6436218. Ceritakan pemasalahan baby anda dan Nisa akan rekomenkan yang terbaik kepada yang bertanya.

Produk Baby Tropika boleh juga dijadikan hadiah kepada newborn baby atau kegunaan harian. Seronok bila berkongsi dengan mommies yang lain. Nanti boleh kita tengok perubahan yang sihat untuk baby kecik kita. Kita semestinya nak yang terbaik untuk mereka. 



Wednesday, September 07, 2016

Sesi sharing : Magiknya Solat Dhuha


Apa korang nak buat bila nampak kawan korang up status 
untuk perlukan sokongan moral?
Diamkan diri? Bagi thumbs up atau love aje status tu?
Direct komen? 

Entah kenapa, hari tu...bila nampak post dari kawan, kenalan dari sekolah
terus PM dia.. sebab pernah rasa dalam situasi dia.
Jadi bermula la episod untuk tahu cerita dari kawan Nisa ni..

tutup nama kawan tu...rahsia takmo gtaw nama..nnt korang cari
direct kawan Nisa ni tanya... nampak betapa seriousnya matter ni..
jangan tanya sape Keeba, buat-buat tak nampak aje la ea..
Apa yang Nisa buat cuma bagi apa yang Nisa belajar masa start dunia bisnes dan dah pun jadi amalan harian... jadi resah gelisah kalau tak buat..

Uishhh amalan apa ni Nisa... 
Amalan wajib - solat 5 waktu tak boleh dah nak dipisahkan..tapi yang Nisa bagi ni,
extra Nisa buat..sebab Allah suka bila hamba-Nya ingatkan Nya.
Nisa mintak kawan Nisa ni start buat solat dhuha..
kalau rasa susah buat banyak, cuba dengan sikit dulu.
Buat 2 rakaat lepas tu, rasa sendiri magik solat dhuha.

Esokanya, kawan Nisa ni terus 'ping' kat FB messenger.

terharu...mengigil taw baca masa dapat msg ni haritu
Alhamdulillah, ni cerita benar...bukan Nisa nak reka..
kalau nak taw Nisa reka je lebih cerita ni, cuba korang buat seminggu...dan bila tak buat apa korang rasa.. memang lain macam taw bila buat solat Dhuha ni..

Nisa doakan kepada sesiapa yang tergerak hati nak buat solat dhuha lepas ni,
dengan bacanya cerita kawan Nisa ni...Nisa doakan semua dapat keberkatan di dunia dan di akhirat.
Kita sama-sama buat dengan konsisten ea..
Istiqamah..buat dan buat tanpa rasa jemu..


Menulis tanpa henti,
Puan Anisa 
hasil karya cik amal


Sunday, September 04, 2016

Jadi cikgu tuisyen

Cikgu Nisa nak lalu ni...dah hampir sebulan berkecimpung dalam arena home tuition ni. Dah lama nak jadi cikgu tapi bukan nak spend masa 8 pagi sampai 5 petang.. love the passion in teaching. I guess already in my blood.

Jadi pe cikgu Nisa ngajar ni.. cikgu ajar sekolah rendah & student PT3 untuk subjek matematik & sains. Gambar tu masa kelas ganti subjek sains untuk student darjah 3 sampai 5. Hyper sangat diaorang ni...tapi best ngajar diaorang..

Cikgu Nisa style mengajar macam mana?
Amboi style eh..haha style cikgu Nisa ngajar lebih pada macam mana nak jawab ikut skema dan terus go through topik tu kiranya ulangkaji bersama. Cikgu Nisa lebih suka buat latihan dari baca nota..

Alhamdulillah husband & family faham niat nak buat home tuition. Sebab cikgu Nisa kena drive pergi rumah student & kena tinggalkan Maira kejap dengan husband.. Terima kasih semua 😊😊😊


Hasil nukilan,
Cikgu newbie..cikgu Nisa


Saturday, September 03, 2016

Arissalicious Cake open for Raya Haji


Bila ramai customer tanya, 
"nak order time raya haji nanti boleh..??"
ingat seorang dua je yang tanya sekali ramai daaa yang tanya..
okay lah, macam biasa Arissalicious cake beroperasi dan kini lebih giat 
sebab lagi beberapa hari je nak raya haji.

Kiranya mereka memilih Arissalicious cake sebagai penyeri Hari raya nanti.
Sebabkan kek lapis kami selling fast dah macam tiket wayang laju semacam je cepat sold out..
Kami ambil initiatif untuk buat listing supaya senang orang nak order.

Siap buat pre-order, macam kita copkan dulu...then dah nak raya baru pos..
sebab apa taw...?? Arissalicious cake ni sekali dah bukak cepat lesap licin orang makan.
Tak sempat nak raya kek lapis dah habis daaaa...
Betul ni...tak tipu punya..


update as at 2 September
Rambang mata kan?? Memang pun...kalau nak tanya mana sedap, kena try semua dulu baru taw mana sedap... iyelahh lain orang lain rasanya..
Nisa secara personal suka Choc Vanilla, Choc Almond, Horlick, Choc Cheese & Blueberry.
Tak kata yang lain tu tak best...tapi ni yang suka la..
Jadinya Nisa nak open order la kat kawan blogger ni. 
Ada sape-sape yang nak, meh whatsapp direct pada Nisa 013-6436218

Nisa nak bagitaw siap-siap ni,
harga satu kek lapis RM19 termasuk postage. 
Kalau yang nak COD, Nisa boleh area Kajang & Putrajaya.
InsyaAllah beli banyak, nak mintak harga kasih sayang pun Nisa layankan.

Facebook page Arissalicious Cake

Hari Raya Aidiladha 12 September ni.. dah boleh start planning la ea..
Terima kasih in advance ea semua..


Monday, August 29, 2016

Reward Pergi ke IKEA


Alhamdulillah setelah penat berhempas pulas seminggu ni dengan non-stop order arissalicious cake & Yerba Mate, gunakan hari Sabtu sebaiknya bawa CEO arissalicious cake pergi reward kan diri.
Walaupun dah banyak kali pergi tapi tak pernah jemu. Ada rasa macam dah expert tempat tu. Boleh tahu apa yang ada & takde.
Seperti yang dijangka, Maira memang behave bila datang IKEA ni. Entah la, dah macam 'rumah' dia agaknya. Tak meragam. Senang nak bawak. Favorite ibu Maira kalau pergi IKEA antara dapur, living room dan bilik tidur.

Rambang mata dibuatnya. Buat goal setting nak furnish rumah macam mana. Impian keluarga kami sememangnya ada rumah landed sendiri. Ada tempat nak gardening, tempat Maira nak main.
InsyaAllah dipermudahkan. Jangan berhenti meminta dari Allah, tu pegangan saya. Bila dah capai impian kami ini, akan ku throwback post ini. Itu sudah pasti.
Habis semua kami nak try kat siru. Sofa, meja makan, kerusi...korang pun sama kan?? Hehehe tak nak ngaku la tu...
test katil nanti boleh mintak kat ibu

selfie sikit lepas try sofa ni

Next goal setting : Buat home-office sendiri


Sejak dah jadi full time housewife and businesswoman ni, kena ada nak feeling2 kerja sendiri. Buat masa ni, saya la manage semua benda dari operation, SOP, Marketing dan macam-macam lagi. Seronok bila buat. Satu kepuasan sebab serba boleh gitu. Nanti kita citer lebih na... harap ada la masa nanti nak curi-curi update blog.

Okay la, nak out dulu. Banyak benda nak citer ni dan banyak benda nak buat. Tak cukup 24 jam niehhh... See you guys later.

Daripada empunya blog,
Anisa

Rahsia Kekal Remaja

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk terus dan terus beri manfaat dengan pelbagai cara kepada ramai orang. Ternyata bukan mudah tetapi Ni...

Cerita Panas Blog Minggu Ini