Sejak bila tak makan pedas ni?


Baru-baru ni makan dengan family, one of the thing yang wajib buat kami satu keluarga. Cuma bezanya selalu kami bertiga tapi Kali ni ramai sikit. Kalau pergi makan kedai mamak, entah kenapa lately mesti nak makan mee goreng mamak. Ohh dan kali ni lupa nak mention tak nak pedas.  Langsung tak lalu nak makan. Baru 2 ke 3 suap,  dah gelabah cari air..

Then Bapak tanya,  "Sejak bila tak boleh makan pedas ni... "

Mula nak recall bila kali last betul-betul boleh habiskan makan pedas. Yesss memang pun last time masa pregnant kan Maira and end up buasir. Terus esoknya stop makan pedas. Maklumlah bila jadi orang Nogori ni.. Pedas tu dah macam biasa je.

Dan.... Sampailah sekarang. Sebab fully breastfeeding.. Sebab pernah try tu yang tak berani nak makan pedas. Temperature badan Maira esoknya naik.. Menggelabah ibunya satu hari.

So bila nak makan pedas balik... Hurmmm tak tahu lah..macam dah tak pandai makan pedas je ni..

Comments

munirah :) said…
hmm practice makes perfect? hahaha
Rosmiza Ali said…
Samalah.. Sekarang dah tak berani nak makan pedas.. Mula start pregnant sampailah sekarang.. Tambah pulak sekarang ni fully breastfeed, lagilah tak berani nak sentuh makanan pedas.. Huhu..
Faraa Samshudin said…
kwn sy pun dia breastfeed, ada satu hari tu dia mkn pedas, lepas tu anak dia sakit perut... kesian sgt.. start tu dia tak mkn pedas dah..

btw, blog ni cute, font dia cute.. pakai font apa ya? hehe

done follow you.. sy blogwalking dari blog mia..
jemput singgah blog sy yg masih baru :)
Anisa Anuar said…
Macam tak kena je...tp OK nnt practice balik
Anisa Anuar said…
Kan... Kita tak kisah.. Yg risaunya Kat baby kita
Anisa Anuar said…
Sama la kisah kawan Faraa..

Hehee ni pun org tlg buatkan.. Tq follow.. InsyaAllah singgah nnt

Popular Posts