Monday, October 03, 2016

Sejak bila tak makan pedas ni?


Baru-baru ni makan dengan family, one of the thing yang wajib buat kami satu keluarga. Cuma bezanya selalu kami bertiga tapi Kali ni ramai sikit. Kalau pergi makan kedai mamak, entah kenapa lately mesti nak makan mee goreng mamak. Ohh dan kali ni lupa nak mention tak nak pedas.  Langsung tak lalu nak makan. Baru 2 ke 3 suap,  dah gelabah cari air..

Then Bapak tanya,  "Sejak bila tak boleh makan pedas ni... "

Mula nak recall bila kali last betul-betul boleh habiskan makan pedas. Yesss memang pun last time masa pregnant kan Maira and end up buasir. Terus esoknya stop makan pedas. Maklumlah bila jadi orang Nogori ni.. Pedas tu dah macam biasa je.

Dan.... Sampailah sekarang. Sebab fully breastfeeding.. Sebab pernah try tu yang tak berani nak makan pedas. Temperature badan Maira esoknya naik.. Menggelabah ibunya satu hari.

So bila nak makan pedas balik... Hurmmm tak tahu lah..macam dah tak pandai makan pedas je ni..
Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...