Tuesday, December 30, 2014

Dah lama tak check gigi

Hai semua.. Ni nak cerita pasal pergi check gigi kat klinik kesihatan Juasseh. Ni semua berlaku tanpa dirancang. Mulanya pergi sebagai penjaga tapi dah alang-alang buat terus la kan.. Bila lagi ada kesempatan nak buat check up gigi. Ramai tak pandang serious dengan penjagaaan gigi. Kepada kakak, abang, pakcik, mak cik yang jarang buat check up. Saya sarankan supaya lakukannya. Yang kita pandang remeh itu lah yang akan menyusahkan kita kelak.

Saya buat check up sekali dengan scalling dan polish.. Ikut kan aje apa saranan doktor. Terima kasih yea doktor :)

Hasil taip,
Anisa Anuar

Saturday, December 13, 2014

Let's make friends

Most of us don't know how to start to make  friends and this is how I do it. Look simple and just nice.

The first conversation start at pantry. We both make our own breakfast. I drank coffee and Yvonne just took hot water. She suddenly saw how I was handling my cup. Looks hard to hold because my cup don't have holder. I told her it's a bit tedious for me especially when I pour hot water.

A few days later, I have received paper cup to wrap around my cup with notes. That's so sweet of her. Even we just give that to a person, the impact who knows.

Mission : make more friend whenever I can. And so are you!!!

Tuesday, October 28, 2014

Reality check : 7 things that middle class can't afford


Let me share something with you. It's an ugly truth about how are we managing ourselves financially. Most of us do realize it but do nothing to deal with it.

1. Vacation

2. New vehicle

3. To pay off debt

4. Emergency saving

5. Retirement saving

6. Medical care

7. Dental work

Wednesday, October 15, 2014

Bebelan tuan blog: Lama tak update


Hey semua. Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuanya... Hope semua sihat dan dalam keadaan Baik..okay dah lama tak buat bebelan Kat blog ni. Lama sangat rasanya tak update blog. Dengan izin-Nya, saya akan terus dengan blog. Kepada yang setia baca blog ni,terima kasih sangat-sangat. Nanti kalau Ada kesempatan jumpa kat luar,tegur aje..boleh makan-makan ke..heee~~

Agak la busy kebelakangan Ini. Manage masa dan mungkin akan teruskan dengan bebelan ini. Ohh,lately contact balik kawan-kawan lama yang ada nombor Kat phone, Facebook..tanyakan khabar. Percaya tak dalam 1000++ kawan, a few je yang betul-betul kenal. Buat malu kawan je kat laman sosial, simpan je nombor tapi tak pernah contact.

Okay LA,jaga diri baik-baiknya semua. Jumpa lagi..bye~~~

Dari tuan blog,

Anisa Anuar

Tuesday, September 09, 2014

Double Collection : Top Tees Ladies Casual T-shirt


Hai semua. Nak promote baju Kat blog ni.
Limited edition. Tinggal lagi beberapa helai sahaja. Material baju Chiffon. Ada saiz S-XL bergantung kepada item baju yang tinggal.

Harga sehelai RM 18 termasuk postage.

Baju ini boleh dipakai bersama cardigan atau blouse yang bersesuaian. Sesuai juga diperaga dengan skirt panjang atau seluar slack.

Jika ada yang berminat boleh contact saya dengan wechat / LINE apps / twitter saya : nysa14

Salam sayang dari empunya blog yang baru berjinak buat perniagaan kecil-kecilan,

Anisa Anuar

Friday, August 29, 2014

Ohh beg ku

Hey semua. Ni tengah otw nak balik kampung. Bayang eh budak perempuan bawak beg kiri kanan penuh dengan kepit kn beg sambil menaip nak tulis blog guna smartphone.
That's a lot going huh... Okay tengok post. Baru je tadi beg yang beli time belajar dah rosak. Zip la rosak. Walaupun dah banyak jahitan still lagi guna, sayang punya pasal..

Not now please...waaaaa~~ okay la nak naik train jap lagi. Jangan rindu ea...hahaha..

Nukilan mengada dari empunya blog,

Anisa Anuar

P/s : gambar tu nak tunjuk guna pin tudung nak bagi tutup..no more zip..

Tuesday, August 26, 2014

My Dilemma : Patut ke saya belanja? - kad Starbucks

Hey semua. So, tajuk pun dah straight to the point. Macam ni, nak dijadikan cerita...saya dulu memang tiap bulan jejak ke Starbucks sebagai cara saya nak belanjakan diri. Dah nama pun coffee lover, memang suka la pergi sana.

Jadi saya dah jadi regular customer, saya beli kad Starbucks yang ada duit dalamnya. Ala-ala touch N go. Sejak say NO to Starbucks (baru kuatkuasa ke atas diri sendiri dua bulan yang lalu) jadi baki yang saya ada ni....apa saya nak buat?

Belanjakan saje? Bagi kat orang? Burn kan aje....nak kata banyak tu tak la..tapi bazir duit dalam tu.

Pendapat kawan-kawan macam mana?

Terima kasih ya.

Salam sayang dari empunya blog,

Anisa Anuar

Wednesday, August 20, 2014

Mini Library


Hey semua.. Bilik saya sekarang boleh tahan dipenuhi dengan banyak buku. Gara-gara hobi saya membeli..dan baca buku (Ada ehh hobi beli buku??)

Nak dijadikan cerita, saya ingat nak buat mini library..maksudnya disini saya nak bagi orang luar pinjam buku saya tapi....dengan cara menyewa.

The trick part is...am I that totally trust untuk orang tu pinjam buku tanpa ada cacat cela atau macam mana nak pastikan buku yang dipinjam kembali kepada asal..

Ada yang bagi cadangan, "kalau dah tak baca lagi untuk second or third round..jual je kat orang.."

I was like "nooooooo....." (Dengan mimik muka sekali). Mana boleh jual..semua buku dibeli dengan hasil gaji bulanan dan ditambah dengan kegigihan.

Jadi, korang rasa....idea nak bagi orang sewa buku tu...okay tak?? Kalau korang rasa okay...maybe or maybe not dijalankan sebab masih dalam pertimbangan dan ambil kira risiko dan probability..

Cadangan dan suara anda amat dihargai,

Dari empunye blog..
Anisa Anuar

Sunday, August 17, 2014

Umpan guna selfie

Salam syawal semua.. Mood raya lagi niehh..tajuk post over sangat eh? To make it short, sebenarnya nak tangkap gambar si kecik ni (gambar pertama).

Disebabkan dia ni sangat lincah dan genius tak bagi gambarnya ditangkap...terpaksa umpan dia guna selfie nak bergambar (gambar kedua) haishhh... Jangan tak tahu budak-budak zaman sekarang kecik-kecik dah tahu selfie...jauh beza zaman kita yea dak.

Apa? Ohhh...korang fikir cerita dasyat sangat ke? Waduh..waduh..jangan begitu dong~~

BTW, tahniah sahabatku merangkap dulu housemate merangkap geng budak foodcourt yang sekarang dah jadi tunangan orang. Semoga dipermudahkan urusan untuk ke jinjang pelamin dan seterusnya membina mahligai indah (ewaaahhh...ayat curlass gitu)



Salam sayang dari penulis,
Anisa Anuar
xoxo

Wednesday, July 30, 2014

Raya 2014


Salam Aidil Fitri kepada semua pembaca dan yang terus singgah di blog ini. Maaf salah dan silap kalau ada buat secara sengaja atau tak sengaja.

Blog ini in sha Allah akan kurang cerita yang boleh buka aib orang dan terus menulis kerana minat dan bukan kerana nama.

Salam sayang dari penulis,

Anisa Anuar

Sunday, July 27, 2014

Pre-raya 2014


Tak ada nya photo shoot bagai. Cuma preparation untuk raya esok. Raya tahun ini tak sama macam sebelumnya. Kehilangan kedua-dua atok dan nenek pada tahun yang sama cukup memberi kesan kepada kami semua. Dari saya lahir sehingga dah berumur 25 tahun di sini la saya sambut hari raya Aidil Fitri.

Sebagai cucu sulung, saya meneruskan tugas saya dan berikan terbaik untuk sambut hari raya tahun ni..
Saya yang pertama yang sudah bekerja haruslah beri duit raya. Dah pun sediakan untuk sepupu tercinta.

Dengan rendah dirinya, saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua yang mengenali diri ini. Andai terkasar bahasa, harap dimaafi. Bersederhana dalam menyambut Syawal ini. Ziarah-menziarahi jika berkelapangan. Dan hey, try to stay away from your gadget for awhile and do connect with others.

With love,
Anisa Anuar

Saturday, July 26, 2014

Bila laman sosial menakutkan

Salam ramadhan untuk semua. Hari ini saya ingin kongsi apa yang menjadi sedikit 'fobia' atau paranoid dalam diri ini tentang laman sosial.

Makin hari makin banyak post yang saya sendiri takut nak baca. Takut kerana post yang dibaca sahih atau dalam erti lain - tidak faham dengan niat sebenar post tu. Fitnah akan timbul bila post yang dikongsi itu tidal benar. Lebih kurang enak mata memandang, bila post itu memang ada unsur buka aib sesetengah individu. Dan saya mula terfikir, "kalau aku ditempat orang tu...mampukah aku hadapinya..??"

Bagi saya orang yang suka bash orang tu, berhati-hati...bila anda diduga dengan perkara yang sama..yea mungkin bukan anda yang kena..mungkin adik, kakak, abang, mak ayah, saudara dekat atau sahabat anda yang kena... (Minta dijauhkan)

Sempena Syawal yang bakal menjelma, mari lah kita bermaafan orang yang kita pernah sakitkan. Macam mana kalau kita pernah bash orang dilaman sosial? Yang kita tak kenal. Susah untuk minta maaf kan?

Sebab tu saya tulis bila laman sosial makin dan terus menyeramkan diri ini. Ohh hey, memang tulis lebih senang dan nak buat ITU...memang la banyak onak dan duri. Dengan izin-Nya sama-sama kita ikhlaskan hati memaaf dan minta maaf sesama kita..

Salam nukilan dari tuan punya blog,

Anisa Anuar

Tuesday, July 15, 2014

Setahun sudah bekerja


Hey semua.. Hari ini dengan rasminya cukup setahun saya bekerja di Tokio Marine. First pekerjaan saya selepas bergelar graduan. Syukur sangat dapat bertahan kerja disini. Ehhh bukan tempat kerja tak best cuma ramai kawan saya mampu bertahan 4 hingga 6 bulan je.

Kerja dalam department Enterprise Risk Management & Actuarial. Walaupun the only Malay dalam department tapi saya seronok kerja sini. Banyak benda belajar dalam setahun ni. Dengan izin-Nya lagi setahun bekerja disini.

Salam penulisan,

Anisa Anuar

Germany won World Cup 2014


It was best news to start my Monday. I do watch the game when that precious one goal when I eat for 'sahur'.

Special shout out to the team. You guys really show what a team can do. There's no I in team. I must say it's a good game. Everyone try their hard to win. That's the spirit. Win or lose just a part of the game. Accept and cherish the moment also one of the lesson in life.

Congratulations to team Germany especially from Arsenal team. They are the reason I am support Germany for World Cup 2014.
You guys deserve it.

From Germany fan from start day one World Cup 2014,

Anisa Anuar

Sunday, July 13, 2014

Post Bergambar di Laman Seni Seksyen 7

Hey semua. Salam ramadhan dari saya. Kali ini saya nak share gambar saya posing ala-ala model (ewahhh model sangat curlasss mak jemah) di... Laman Seni Seksyen 7. Lebih banyak daripada Laman Seni Sekyen 2 dan lebih menyeronokkan.
Laman Seni Seksyen 7 ini berdekatan kawasan butik online shopping dan landmark yang famous - Wisma Jakel, Shah Alam. Asalnya shopping raya. Teman-teman saya yang lebih shopping sebab saya shopping kat SincerelyByUs (SBU) di Padang Jawa.
Saya bagi gambar yang saya share kat laman sosial saya yea..Pada pendapat saya, kalau dah sampai Laman Seni Seksyen 7, singgah sini dan bergambar puas-puas. Saya dan kawan-kawan saya bergambar sampai nak sejam jugak la..hehehe..okay la..
 
 
#LamanSeni #lorongbelakang
With love,
Anisa Anuar

Thursday, July 10, 2014

When people still talk about #BRAGER


Have you heard about the Brazil vs Germany game? Yeahh people still talked about it. To be honest, I am not so into trolling about it even though I am Germany supporter. Don't get me wrong, it just...game. I know for Brazilian, it's about honor and dignity. Hope they not feel bad for this.

I didn't say it because my team win but anything can happen in splits of seconds. Too arrogant comments can lead to worst embarrassment (pray not to have this situation) ...

I always stick to Germany team, no matter what.. Let just say, I have crush with one of the player (ooppsss hehehe~~)
ohh one more thing; don't hate the player, hate the game.
#justsaying

Write for the best for both Germany and Argentina for final World Cup,

Anisa Anuar..

xoxo

Rintihan pembeli: Harga tak berpatutan

Hey semua. Nak citer pasal beli makanan kat bazar tadi. Saya beli 3 ketul ayam goreng dengan seciput daging masak kicap, jumlah semua rm19. Terkilan je sebab saya pernah beli sepenuhnya dalam bungkus beg plastik harga rm3 je tadi saya dapat rm4.

Dah bukan rezeki saya nampaknya. Tapi wahai penjual, harga tu letak berpatutan. Bukan tak nak tolong beli tapi kalau banyak tu memang tak nak la beli lagi. Maaf yea. Ingat boleh la jadi regular customer, cuma harap sedap masa makan time berbuka.

Tolong letak harga kalau korang ada di tempat yang sama saya alami.

Penulis yang masih terkedu dek harga tinggi melampau,

Anisa Anuar

Friday, July 04, 2014

Blogging @ KTM Train

Ini entry balik kampung, kepada yang mungkin jeles harap jangan teruskan baca. Okay over sangat warning. Balik jumpa keluarga terchenta..tak kahwin lagi so, tak ada makna balik rumah mertua (motiffff???)

Dari pagi plan nak balik macam mana...yang penting final destination ke KTM Seremban, bapak ambil kan saya kat sana. Nak dijadikan cerita, saya mula-mula plan nak ambil train dari KLCC--> KL Central --> KTM Seremban. Akhirnya tanpa dirancang, saya ambil laluan Monorail Raja Chulan --> Bukit Nenas --> LRT Dang Wangi --> KL Sentral -->KTM Seremban. Nampak jauhkan...boleh tahan la. Cuma kalau lalu KLCC nak jalan dari office tu gagah tak gagah jugak la nak tempuh.

Anyway, tak kisah mana jalan kita nak tujui tapi tahu final destination... Walaupun jauh, banyak tenaga dan masa janji sampai tempat ditujui. (Pandai tak selitkan moral value)
Bersyukur sangat sebab dapat buat quick decision without rely on others. Beranikan diri explore path diserta dengan doa, harapan dan sedikit instinct dan capable estimate masa.

Okay la nak bagi gambar snap tadi..random sangat. Selamat berhujung minggu. Layan World Cup sampai lebam? Mungkin...

Salam dari penulis,

Anisa Anuar

Bila Monorail tak function - kejadian Jalan Imbi

Ada dengar tak pasal jalan runtuh kat area Jalan Imbi baru-baru ni? Antara yang terkesan akibat kejadian ini..ialah saya. Hahaha nampak tak ayat poyo dan "macam dia sorang je kena...".

Jangan risau sebab tak ada kena-mengena dengan jiwa dan nyawa. Hari-hari pergi kerja naik LRT Putra dan tukar monorail Bukit Nenas. Agak mengelirukan macam mana monorail function jadi saya bercadang untuk tidak naik monorail tapi jalan dari KLCC terus ke office terchenta. Jauh?? Sebenarnya tak la sangat..sebab dah biasa kot. Tapi bila cerita kat kawan, ramai kata jauh. Ala-ala slow jog jugak la.

Dengarnya ambil masa 2 minggu. Tak apa la, janji sampai tempat kerja on time..yea dak..hehehe..

Sambil tu nak kongsi korang gambar kawan-kawan kat media sosial possible apa sebab berlaku kat Jalan Imbi tu.

Sekadar untuk menulis dihati,

Anisa Anuar

Wednesday, July 02, 2014

#57 Wordless Wednesday : I Love Coffee LINE


It's wordless Wednesday... So my post will be wordless.. It should be,right? Let just say this is my new addiction. Play at LINE apps.

When I drove my car...


Hey guys...just found one of the picture in my phone and I want to write something about it. I promise not to be as formal as I can (reminder: please read it in the most friendly tone)

Am I good driver? To be honest... I love speed and those accelerate.. Maybe that's why I am okay when my dad speeding (oppsss...hehehe) just the different will be when I drive with my parents and friends somehow different way..and also when I drive alone. Ohhh come on you guys have the same thought as I am right? Just admit it...
When I drive the first thing I would say to those who first time experience my driving skills --- "Just trust me on this, okay?" *enthusiastic tone*

I took a lot of driving habits and skills from my dad...even I do impress with myself. Let see....the last time I drove my car...around a month ago. I only drive at my hometown and not here in KL. I do amazed for those people who can deal with traffic jam for almost everyday. I am so out of it. You can say that I am not that kind of patient person.

So how about you guys? What kind of driver you are...

Sincerely from a driver,
Anisa Anuar

P/s : the picture credit to social media.

Saturday, June 28, 2014

Another book list


Last post I was write something on a confession of book lover. Actually that book lover is me..not surprise? Good then. No need to explain into details.

So, I just want to share what are my book that I want to be ; keep as a list-book-to-buy.

1. KL NOIR : RED & WHITE

2. FANGIRL & Eleanor and Park

Anyone of you have any of these books...can I borrow it? Please..

From owner of the blog,
Anisa Anuar

Friday, June 27, 2014

Confession of a booklover


Hey everyone. I have this new addiction I have been handling right now. I want to buy more books every time I am in a bookstore. Yes...this is so true. I am not lying.

Once I get in the bookstore I will buy 2 or more books at once. Then another problem will occur, "when i want to read all those books...". I know we can borrow from library or your friends...but for me buy with my own money, it feels....urghhh just cannot describe it with my own words.

My favorite bookstore will be kinokuniya as I can go there after my working hour. Trust me, I can be in that bookstore almost 2 hours. Insane or what.. After I realize my addiction, I have to put my own rules not to buy any books this month. I have to do this. Last 2 month, I bought 6 books and still need to read the one that I bought at Big Bad Wolf.

Who have the same scenario as I am.. And now, I already have must-book-list..

Truly a confession of a book lover,
Anisa Anuar

Wednesday, June 25, 2014

Anisa's Corner post @twt_buku


I am so flattering after I have got respond from admin @twt_buku about be confident on what you write. So, I shared one of the post that I have in my blog.

Even I don't use wide in my vocabulary and sometimes my grammar are worst than 3rd grade student but I am glad that I can write it.

Be confident, just write anything. Of course I do feel timid to write it even now but who cares right?? Are you care?
It's okay to write just short rather than nothing.

That's all. Bye guys..happy writing..

With love,
Anisa Anuar
Xoxo

Sunday, June 22, 2014

Tak kesampaian dapat baju kurung baru


Saya ni susah sikit bila dah berkenan dengan sesuatu barang...tapi bila dah ada yang berkenan, barang tu mesti dah habits stock atau pun paling last kat display. Dah kata tak ada rezeki.

Baru-baru ni nampak kat twitter ada online shopping buat offer. Oomori nama tweet handle. Tahu jugak? Dengar boleh tahan famous jugak Oomori ni.

Nak beli baju kurung baru untuk buat pergi kerja, tapi yang saya berkenan dah habis. Permintaan laju la katakan. Nanti nak kena cari baju kurung jugak. Saya minat baju kurung cotton, tu yang susah nak cari yang dah berkenan.

Salam hujung minggu,

Anisa Anuar

Saturday, June 21, 2014

Selfie : baik atau pun tidak


Fenomena selfie memang tak asing lagi sekarang ni. Baru-baru ni ada baca selfie yang dasyat sampai panjat bangunan. Tak nak la ulas pasal tu. Masing-masing ada pendapat sendiri pasal tu.

Saya ni jenis tak suka bergambar. Sejak ada selfie dan phone lagi menggalakkan kegiatan selfie dalam diri, saya sudah mula suka bergambar. Dapat label dalam family - "budak suka selfie"

Jadi untuk nasihat diri sendiri, selfie berpada-pada. Thank god saya ni bukan jenis nak cari shot yang perfect. Uihhh mintak dijauhkan. My parents pun dah berjaya saya ajarkan selfie..he he sorry yea bapak and mummy, kakak influence untuk selfie.

Baik atau tidak sebenarnya bergantung pada diri sendiri.. Kalau tiap hari selfie lepas tu publish kat laman sosial. Tah la..he he for me, you really love yourself then. Kalau rasa too much, settle down ber-selfie tu.

Korang rasa macam mana?
Ohh nak sekali bagi selfie dari saya ea.

Dari empunya blog,
Anisa Anuar

Thursday, June 19, 2014

Reaksi bila kena potong queue naik train


Okay over sangat tajuk post. Entah ada yang tertarik hati nak baca ke tak. Kerja kat KL ni, monorail dan LRT jadi transport utama. Macam-macam kerenah dapat tengok. Paling sakit hati bila kita dah terpaksa let go 2 hingga 4 train, lepas tu orang dengan mementingkan diri sendiri main potong line, sanggup menghimpitkan diri walaupun dah penuh.

Bau ketiak busuk tu, memang tak boleh nak elak la..kena banyak bersabar yea. Pernah jugak ada seorang lelaki badan besar dia 'menolak' dan 'memadatkan' lagi monorail sampai habis orang dia pergi hempap. Selfish yang melampau. Mintak dijauhkan jumps dan kenal orang macam ni. Sorry to say, memang tak berkenan.

Reaksi paling jujur pernah saya buat masa ada 2 orang lelaki, menyelip masuk dari line paling belakang terus masuk..potong semua line - reaksi saya : "What the....hoiii!!!"

Alahai layankan aje la drama-drama kehidupan. Korang macam mana...

Tuesday, June 17, 2014

Bila sepatutnya time game #GERPOR

Okay...Kali ni post a bit santai gitu...so here goes nothing. Bukan nak citer result or buat highlight pasal game.
Tak tengok pun game sebenarnya..sebab time tu sepatutnya tidur. Kerja la u olls..nanti berpinar je kat office tu..

Nak dijadikan cerita walaupun tak tengok dan sepatutnya tidur..tiba-tiba dengar "goooolllllll!!!!!" dari kedai bawah. Tiap kali nak lelap dengar lagi jeritan abang-abang kat bawah rumah.


Akhirnya tak tidur jugak...baik tengok game kan.. Haiyaaa...nasib housemate tak layan World Cup. Kalau dah ada geng ni, mau gagah jugak nak layan ni..

Keep on going, Germany.. Get your head in the game.

Love from Germany supporter,

Anisa Anuar

Full with books

Hey you guys.. It is so good to write back here. Just want to show you guys a few of my book collection and still growing from time to time. I don't care what other people going to call me "novel freak" or "book nerd" but that's how I make myself happy..

Of course I'm in tend to buy for more. Do you like my mini-library ?? Want to borrow some?

Book lover,Anisa Anuar

Sunday, June 15, 2014

Happy "Bapak's" Day to you


Thank you bapak for being such awesome dad for me. Of course you are my first lover. I remember when you don't allowed me to go out with guys except you. I cannot take public transport just you who can pick me up. You pay everything from food, clothes, education, medical.. Most of my secrets in your pocket and yours is with me.

And now I can pay your meal when we go out. I don't have to ask you pocket money as I can survive on my own.

Thank you for all the lessons you give to me. I love all the plan you have do for us one family. Please take care of your health and keep younger day by day.

This is all for you.

From your beloved daughter,
Anisa Anuar

- the first daughter of Anuar's -

Friday, June 13, 2014

PENCARIAN 50 BLOGLIST COFFEELOVER


Dah lama blog ni tak join bloglist..
Bila nampak blog Ayu Insyirah tulis pasal ni, terus nak join

http://lepakwithcoffeelover.blogspot.com/2014/06/pencarian-50-bloglist-coffeelover.html
Klik banner untuk keterangan lanjut
tuan blog ni salah seorang coffee lover jugak..dan pernah addicted la jugak.
Nasib baik dah terkawal.

sesiapa nak turut serta jom la.. Tamat sebelum 6 July.

Selitkan sekali entri berkaitan coffee lover

harap dah memenuhi syarat...kalau dapat kenal blogger lain yang sama coffee lover...orait jugak tu..


 

Penyokong Germany FIFA World Cup 2014


Dengan ini saya pemilik blog Anisa's Corner menjadi penyokong Germany... Masa tukar tweet handle terus decide nak jadi peminat Germany. So, who's with me? Put your hands up in the air...

World Cup Fever is on... Suka lagu Shakira untuk World Cup..tapi..nak jadi team lalang boleh tak? Opppssss hehehehe

Pesanan Dari tuan empunya blog,

World Cup nanti time puasa...puasa molek-molek okay?

Wednesday, June 11, 2014

#56 Wordless Wednesday : Can I have this cat...please


Let's the picture talk and you will get it how do I feel..

Please...let me have it...please *eyes sparkling*

Monday, June 09, 2014

Pesanan suami buat isteri sempena Piala Dunia 2014?

Nampak post ni kat Facebook. Yela kan demam Piala Dunia dah nak mula. Si suami dah buat senarai pendek untuk si isteri? Nasib la ek...

Masih lagi tak tahu nak pilih team mana untuk Piala Dunia 2014 nanti...jadi team lalang aje la kot.. Sahur terus la nanti bila layan Piala Dunia 2014 ek...

Sunday, June 08, 2014

Cerita Kawen Nad

Sabtu yang lalu (7/6/2014) pergi ke majlis perkahwinan kawan satu kelas masa belajar di TKS. Bertemankan adik sedara dan adik kecik pergi lah saya ke sana.. Alhamdulillah tak susah nak cari sebab Dewan Datuk Bahaman laluan yang selalu saya pergi..

Sempat jumpa si kembar - Adilah & Adibah. Bavanee tumpang masuk sekali sebab segan, katanya.. Jumpa cikgu Shida, yang merupakan mak kepada pengantin dan cikgu seni masa tingkatan 2 & 3. Tak lupa cikgu hanizah yang sangat sporting layan request saya nak selfie dengannya.

Jadi untuk Nad, si pengantin baru..
Semoga berkekalan hingga akhir hayat..you guys look sweet together. Your mummy seems want grandchildren bila borak dengan nisa hari tu (oppsss)
And....sedihnya tak sempat nak bergambar dengan pengantin...sebab time tu, you tengah karaoke bersama suami.

This entry dedicated to Nad...

With love,
Anisa Anuar

Thursday, June 05, 2014

I am a book lover

Hey you guys.. I just want to clear about that I am book lover, addicted and everything about book. I am not fancy for horror or mystical genres.

Every month I will buy 2 to 3 books and now, I am struggling to finish it. Serve me right huh?? The thing that I love is when I completely ignore other people and my  surroundings just to be inside the book's world.

So how about you guys??

Should I stop buy any book and finish the one that I have...or just buy it..

Book lover,
Anisa Anuar

Wednesday, June 04, 2014

#55 Wordless Wednesday : Chopstick

I bought this at Bugis Street, Singapore. Just 1 dollar Singapore.. I hope I can master using it..

No more ashamed to use it.

Friday, May 30, 2014

Lamanya tak berblog

Wahhhh dah lama tak tulis blog ni..bersawang sudah *sapu blog dengan gigihnya*

Apa cerita minggu ni? Tak ada apa sangat. Masih proses pembelajaran tentang hidup ni. Banyak lagi nak kena buat. Biasa la tu kn.. Lumrah kehidupan. Tempuh dengan sebaik mungkin dan jangan mengaku kalah. Perasaan down? Memang akan ada bila hari tak berapa baik..

Dah jauh nyimpang ni. Nanti nisa tulis banyak-banyak dalam blog sampai korang semua tak larat nak baca...hahaha..
Ugutan ke tu..tak ada apa la ni. Blog ni tulis semua pendek aje~~

Cakar-mencakar di blog,
Anisa Anuar

Saturday, May 24, 2014

Post Bergambar di Laman Seni, Seksyen 2 Shah Alam


Akhirnya impian tercapai untuk bergambar kat Laman Seni, Seksyen 2, Shah Alam. Mulanya hanya mampu tengok kawan-kawan post gambar lukisan-lukisan dinding tu. Terus menjadikan tempat ini sebagai senarai pendek untuk dilawati.

Walaupun panas terik namun tu tak mematahkan semangat untuk bergambar pada hari itu. Mungkin ada kata tak siuman tengah hari dan panas terik mahu bergambar tapi tak dihiraukan semua tu.

Lukisan yang berbentuk abstrak dan mural ini ala-ala lukisan yan terkenal di penang dan sebenarnya ini adalah hasil pelajar UiTM Shah Alam jurusan Art & Design.

Harap tempat ni akan terjaga dan mungkin lagi banyak lukisan seperti ini??
Kepada yang belum pergi, apa lagi pergi sana kat Seksyen 2, Shah Alam, area KFC dan Medan selera Seksyen 2.

Ohhh lagi satu, jangan segan bergambar nanti sendiri yang rugi...dan jangan over sangat sebab mungkin ada perhati.

Ikhlas dari empunye blog, Anisa Anuar.


kerusi dan meja sekolan dalam bentuk 3D
lukisan mural yang ada 'deep' message yang tersendiri
sebenarnya masih ada lagi...tapi cukup yang ini sahaja yea..

Sampai ke sudah tak baca


Apa yang saya nak baca? Tiap-tiap pagi sebelum mulakan kerja, saya selalu luangkan masa untuk baca surat khabar. Walaupun sekarang sudah boleh baca online tapi saya suka old skool.

Nape tak baca? Kebetulan di lobi tak ada surat khabar dan saya ambilnya dalam perjalanan dari monorail Dang Wangi. 

Jadinya, surat khabar saya tu boss pinjam nak baca..niat nak baca masa tengahhari pun tak kesampaian sebab seronok main programming. Syok sangat la kot..hehehe~~

Bawak balik pun ingat nak baca tapi daaaa tak baca pun. Apa nak buat kan...


Dilemma surat khabar,
Anisa Anuar


Thursday, May 22, 2014

"Pakai selipar je??"


Hye semua. Tengok tajuk je apa yang dalam fikiran korang?
Soalan ni diajukan oleh kawan bila nampak saya baru balik kerja, "pakai selipar je ke nisa?"

Geli hati saya dibuatnya. Harus lah dah fikirkan jawapannya. "Kasut yang proper tinggal kat office, high heels pulak kan...jauh nak jalan balik rumah...susah jugak nak jalan laju kalau pakai heels ni..."

Jangan pelik bila jumpa nanti, baju dah cantik tapi pakai selipar je..

Penulis yang tak heran kalau ada yang memandang,

Anisa Anuar

Korang ada yang ditanya soalan macam ni ke...

Wednesday, May 21, 2014

Next Target to Unlocked : New Bookstore


Hey guys...yeahh I'm a book lover and can be consider as collector.
Every month usually I will buy 2 or 3 books.
Trust me, I do buy those and end up I'm struggling in finish it.

I found out there's a new bookstore in town 
at the Fahrenheit 88, just near to my office..
Instead of Kinokuniya, this will be the place I might spend time more or less 2 hours.
Insane right *laughing* tell me about it..

picture from BookXcess page
   

You can also visit this Facebook page to know more 
about books and promotions BookXcess

My other recommandation Facebook page

Sunday, May 18, 2014

Arsenal menang FA Cup 2014


Pagi-pagi bangun scroll twitter tengok Arsenal menang, terus senyuman terukir dibibir. Saya tak tengok perlawanan tu sebab tak ada channel bola...dan dah mengantok yang amat.. Bila game mula, tengok kena hentam 2 - 0 dalam masa 8 minit je saya baca update 2,3 kali nak pastikan betul tengok tu.

Last yang saya ikut update masa dah 2 - 1. Bangun je dapat berita menang 3 -2 melonjak keriangan diri ni...

Congratulation for the great game. Sorry for unable to watch you guys play but my support always be with you guys since I am in love with Arsenal when I was 16 years old. Anyway, you guys deserve this win and cherish the moment.

Haaa...update pasal arsenal daaa kat blog..okay la nak gi bersiap-siap ni.

Peminat dalam diam Arsenal (yang dah tak berapa diam),

Anisa Anuar

Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini