Posts

Showing posts from 2012

Giveaway Mialiana.com | Smile...Smile...Smile

Image
Assalamualaikum semua.. wahh tirai 2012 bakal berlabuh tak lama lagi la.. Sempena itu, saya Anisa Nadhira nak join segmen Kak Mia sebagai tanda sokongan dari saya.. dah macam bunyi formal la pulak..ops sorry ter-over sikit..

klik banner ni kalau nak join..
Saya paling suka entri Banner untuk Jue dan Anisa di mialiana.com kerana buat pertama kali saya dapat banner yang sangat cantik dan tepat dengan apa yang saya nak.. saya pun belum ada kesempatan nak cakap terima kasih sebab buatkan nya.. Jue punye pun cantik jugak..hehehe sesuai dengan diri dia.. dah macam kenalan rapat pulak Jue ni..  banner ni akan jadi sentimental value buat saya dalam dunia blog ni.. 
Mialiana.com antara blog yang saya selalu kunjungi..
Smile...Smile...Smile...
Semoga tahun 2013 menjadi tahun yang bertuah untuk Kak Mia jugak.. tabik spring dengan Kak Mia sebab dapat award dari Open University siap masuk paper pulak tu.. suka-suka..
nak tag Jue, Fendy dan juga Hatimi kalau yang tak ditag tu nak join, jom la memeriahkan sama.. Th…

Follower #555

Image
Assalamualaikum semua..dan hye..yea kamu di sana tu.. haaa...follower yang ke 555 dah selamat dikesan..

tuan empunya blog Mizaa's Diary gaya blog ni ditulis more pada personal diary.. nota pada diri sendiri.. tapi ramai jugak yang follow dia.. salam perkenalan dari saya yea, cik miza..
terima kasih sebab sudi memeriahkan blog Anisa's Corner ni.. love to get to know more.. good number by the way for new year..

Pemenang Anugerah Nova Media (Anugerah Planet Muzik)

Image
Assalamualaikum semua...dan hye.. ni nak share berita gembira dari kawan Matrikulasi saya dulu.. Saya tumpang gembira atas kejayaan kawan saya ni..

Baru-baru ni dia telah di-interview oleh Warna 94.2 fm Tahniah Taleb, tak sangka dah femus dah dia ni.. Semoga berjaya lagi pada tahun hadapan..
selalu tengok perkembangan dia kat facebook dia.. jadi semoga maju jaya!!!
rasanya Taleb kena buat like fan page untuk diri sendiri.. ke...saya yang tak tahu...hahahaha..
facebook Akka Taleeb


JUMBLE SALE 2013

Image
Assalamualaikum semua.. Pagi ni nak promote event menarik ni.. pada siapa-siapa nak beri sumbangan seperti barang terpakai,  pakaian, alat tulis...boleh la sertai event ni..

like facebook fan page Ilham Grup Buku Setiap jualan akan disalurkan terus ke Tabung Yayasan Nur Karangkraf Malaysia.

Realiti TV : Face Off

Image
Hye semua..ohh Assalamualaikum.. bertekad nak update blog dengan citer kan pasal realiti TV yang ada sekarang ni.. Kalau bidang nyanyian tu dah sangat banyak..
sampai dah tak terikut la..kan.. baru-baru ni saya layan rancangan "Face-Off"

realiti tv yang mencari bakat make up artis  yang memerlukan transformation muka.. dari cipta karakter jahat kepada watak alien dan memerlukan kreatif  dan idea lain dari yang lain...saya tonton di rancangan beTV (channel 720 astro)
jom tengok kalau ada kesempatan sama.. korang pun mesti terpukau tengok hasil tangan diaorang..  isnin sampai khamis, 8.30 malam.  owhh tak obvious sangat kan saya terlalu dengan tv ni..

Hasil dari Segmen My Favourite Post 2012

Image
Assalamualaikum semua.. Akhirnya dapat jugak update pasal segmen saya yang tempoh hari. Memandangkan bulan Disember ni, saya tak buat pun blog-walking sangat  jadi terima la pemenang untuk segmen ni..saya akan buat simple review..
Special untuk semua yang join segmen ni,  saya letak kan blog korang dalam My Cool Bloglist sebagai tanda penghargaan  saya kepada semua yang join..

korang yang join memang giler sporting la..hehehe.. Pemilihan pemenang untuk My Favourite Post 2012 ni adalah post yang saya sendiri suka..dan mungkin anda juga yang suka..
Post paling menyayat hati ---> Surat untuk Ayah saya sendiri menangis baca post ni.. korang boleh baca sendiri dengan emosi,okay? Mengajar saya untuk menghargai orang tua saya..
Post paling Sportive dalam dunia blog ---> Segmen Follower bawah 400 saya percaya dengan segmen ni, banyak membantu blogger di luar sana.. saya memang tabik untuk segmen ni *tabik spring*
Post yang Femus di Media Masa --> Hazwan hairy wahhh...blogger yang ad…

Tamat Sudah Segmen My Favourite Post 2012

Image
Assalamualaikum semua...dan hye... kali ni short entry nak bagitau tamatnya segmen ni.. korang nak join lagi? tak cukup masa? alaaaa.... nak extend kan lagi ke masa..
hehehe....lagipun saya tak boleh nak ada connection internet sangat.. kalau...nak join...join aje la.. hehehehe...sorry la korang...terasa lama sangat tak blog-walking..

okay...out dulu korang...ni auto-publish.. rindu sangat nak blog-walking...sangat2.. *sob,sob*

Segment : My Favorite Post 2012

Image
STICKY POST SAMPAI 14/12/2012
Assalamualaikum semua...dan hye!! memandangkan saya tengah tak ada kerja... saya mengambil keputusan nak buat segment sendiri.. tapi ada ke nak join?? harap ada la nak join..

Syarat-syarat nak join segment ni
1. Header yang serious simple ni, kasi tepek kat post korang, pastu jangan lupa link terus ke post ni,okay?
2. Cerita sikit pasal post kegemaran korang sendiri tulis
dan kenapa korang suka post tu..
ada sentimental value ke..ramai orang komen ke..atau pageview paling banyak ke.. kalau dilema ada banyak post kegemaran letak aje
banyak-banyak,nanti saya sendiri decide kan.. tapi syaratnya post tu hanya valid untuk tahun 2012
3. Senarai peserta akan diupdate dari masa ke semasa..
4. Tak perlu tag sape-sape pun..

5. boleh buat post dalam English atau Bahasa Melayu

6. jangan lupa letak link post segment tu...pada link post ni yea..
Pemenang ditentukan kreatif post yang dipertandingkan.. dan special review dari saya dan di-sticky post selama seminggu han…

Minta kebenaran nak baca blog?

Assalamualaikum...rasa hambar nak buat post macam selalu saya buat.. Blog-walking pun dah makin jarang.. Atas alasan yang sama, line broadband yang tak berapa nak...berapa menggalakkan saya nak blog-walking secara aktif macam dulu..

Balik pada tajuk, saya tengah syok buat blog-walking dan membiarkan laptop ni terbuka seketika. Kawan saya mula teruja bila nampak saya tekun blog-walking..lalu meminta izin, "Nisa, aku nak usha blog ko kejap boleh?"
lalu saya menjawab, "Sila la...tak perlu minta kebenaran pun la" *senyum lebar lepas menjawab soalan*

tiba-tiba saya terpikir, kalau semua orang yang baca blog saya ni macam kawan saya ni...mesti kelakar situasi tu kan.. Haa..kepada yang baru je singgah blog ni, baca je apa-apa yang menarik hati...memang dah terlebih beri keizinan.. Kalau ada post yang buat rasa tak sedap badan nak baca, harap maaf dipinta.. Tu mungkin tengah taip terlalu ikut kan perasaan.. Maaf yea.. Oh, lagi beberapa lagi tamat sudah segmen MY FAVOURITE…

Review Movie : Wreck-It-Ralph

Image
Assalamualaikum semua...wahhh hujung minggu yang best..Kalau korang baca twitter saya pasal taeyang tu..hehehe..time tu tengah dating dengan my taeyang..okay-okay..tu adik saya yang kat UTP..
Tempat tengok wayang kali ni kat Ipoh Station 18..sape pernah pergi?? sangat awesome tempat tu..ada library, ada kedai yang best..okay sorry still lari tajuk.. tengok berempat termasuk si budak kecik tu..
rating: 4 setengah daripada 5 bintang adik saya pun suka...dia pun paham jalan citer..
 jalan citer yang sangat menarik.. ada klimaks, part yang kelakar..penggunaan bahasa yang boleh digunakan oleh kanak-kanak. Moral value ada.."walau sejahat mana orang tu..ada baiknya.." dan kita yang kena ubah kita ni macam mana...walaupun kita diprogramkan macam tu..


bagi siapa-siapa yang belum tengok,pergi la okay? bawak adik-adik atau anak-anak yang tengah cuti sekolah tu.. tak rugi tengok pun...betul..tak percaya jugak? tengok dulu...pastu baru tahu best ke tak.. p/s: maaf la menyepi dari dunia …

Typo Friday #4 : My Worst Post 2012

Assalamualaikum semua...kalai posrt ni dah publish maknanya saya dah balik kampung, maybe dalam perjalanan..nak tengok nenek...dengan adik yang kat TRonoh tu..owhh yea..dah join my favoruite post 2012? kali ni nak citer My worst Post 2012...saje nak selit dengan typo friday ni..

Jadi worst post saya ni haaa.... #5 one word : KICAP kononnya post tu nak cakap sebenarnya saya makan mesti ada kicap...kalau tak ada kicap, tak sah...tapi tah nape la rasa macam alahai...teruk betul penulisan time tu... sape nak cabcaa ehh baca pasal kicap ni...tulis one word kicap...mungkin orang pikir...ohhh fakta kicap mungkin... jadi saya nak delete one word ni ap pada asalnya...tapi bila pikir balik...tak pe la...boleh tengok cikit apa la tak best nye post ut..ehh tu...

banyak nya typo...sorry korang sbb sekarang menulis atas bantal...meja dah kena curi dengan adik...time orang nak guna...dia pun sibuk je nak guna... urghhh sabar je la...dia tu..okay..okay anisa..harap tenang kan diri..

jadi lepas ni, saya …

Zon Membaca: Tak Pernah Merungut

Image
Assalamualaikum semua...dan salam jumaat dari saya.. Haa...ni curi masa update blog..sambil tunggu email ni, nak update blog.. Semalaman menghabiskan baca buku "Aku yang Kau Cinta" perghhh hebat tak? Bukan nak buat review pasal novel tu...belum lagi...nape bukan hari ni? Ohh sebab nak sekalikan dengan satu lagi novel saya beli tu.. tapi ingatkan nak hadiahkan pada kawan saya ni..sebab tajuk novel tu "Panggil Aku Kiah" tak tahu sama ada nak bagi atau tak...takut kawan tu rasa macam perli dia..sebab memang panggil dia kiah tapi dengan ejaan Qia..

Berbalik pada tajuk dalam novel "Aku yang Kau Cinta" watak Hans memang menarik perhatian saya..yang paling saya admire walaupun dia dibenci dengan kedua ibubapa nya sebab tak memiliki rupa paras yang cantik berbeza dengan adik-beradiknya yang lain...dia tak pernah merungut..
Walaupun dibenci tiap kali Hans balik ke kampung, dia tetap menyediakan makan untuk ibunya.. Tiap kali saya baca pasal tu, mesti rasa geram diha…

Nak jugak tulis versi ting tong

Assalamualaikum semua... apa tajuk atas ni hehehe... kalau dah typo friday...dah tentu tulis macam-macam..ohh kena plan baik punye untuk post esok..sebab nak balik kampung la weekend ni.. pi lawat nenek yang tak berapa nak sihat tu..

Tadi baru belek email, sebab dapat client suruh buat thesis...ehh bukan buat semua la...tolong aje..pastu dapat email dari bos tempat praktikal aritu..tarikh, masa bila saya kena present saya punya paper depan diaorang..Balik Putrajaya la nanti ni..suka-suka..

Sebenarnya tadi nak buat post pasal aritu pergi KarangKraf tempoh hari dengan kawan-kawan..alaaa yang kat Seksyen 15 Shah Alam tu.. "Kita ni memang beli yang ada kena-mengena dengan diri kita..yang sorang okay dah watak pun macam dia jugak, yang sorang ni nak cerita jumpa prince charming" nada menyakat kawan saya ni.

Memang tu la saya pun...nak beli buku novel mesti ada kena-mengena dengan diri ni...at least ada pada nama...konon senang nak menjiwai watak..tajuk buku saya beli tu "Ak…

Post Ben Ashaari: Masih relevankah SEGMEN dan GIVEAWAY

Assalamualaikum semua...dah baca post Abang Ben Ashaari pasal Masih relevankah SEGMEN dan GIVEAWAY dan yea...saya sebenarnya ada jugak terfikir akan perkara ni.. Lebih-lebih sekarang ni, segment saya untuk My Favourite Post 2012 tengah berlangsung... Lama jugak saya berfikir untuk buat segmen ni. Kalau perasan tengok syarat saya letakkan..semua tu adalah syarat yang saya sendiri nak join kalau orang lain buat.. tak ada kena tag, bebas dan tak mengejarkan apa-apa..

Sejujurnya, sepanjang saya masuk giveaway yang dulu langsung tak reti nak buat... Saya hanya boleh cakap, saya payah sikit nak join giveaway. Sebab biasa la banyak syarat yang harus dipenuhi dan selalunya WAJIB. Bagi saya, time tu aje kita follow, like fan page lepas habis giveaway habis macam tu je.. Aiseh, tak best la macam tu... Boleh je segmen saya yang tengah berlangsung ni, saya suruh like fan page atau follow twitter...tapi...tak apa la..macam dipaksakan.. Siapa pulak yang suka dipaksa..

Relevan ke segmen dan giveaway t…

My Next Big Project

Hye guys... So, how is it going for everyone? Hope you guys not having bad time.. Me? Just spend my holiday...while my friends busy working out their  technical report for our Final Year Project (FYP)
so, what is this my Next Project.. Since, right now I'm not that busy..stay at home and organized this segment for My Favourite Post 2012 which I'm so dilemma to pick the best Favourite Post of all..
okay back to my next big project.. I'm doing this some sort of short stories.. in Malay anyway.. Although I know, I'm not good in writing I just like to try it out..but the problem is.. I don't figure out the tittle for my story yet..
It's definitely not a love story but more to pursuing what you want to do..do what we do best.. So, I would like to give a few friend of mine to read it and listen to their comment and make improvement..
I just start the first chapter of the story last night. Do I look so nothing to do? hehe.. ohh in the mean time, I do need to revise a few things for my p…

Segmen : I Want Doodle From Miss Sammy

Image
Hello everyone.. It's time to join other people segment.. I need to support others too hihihihii.. So, did you saw my header up there??  yeahh..It was done by this blogger, Miss Sammy..
So, she's just kind want to give you guys  her doodle..you should stopping by at her blog to look at her artwork.

click the banner to go to the blogger segment's post.
and for those who want blog-walking+get new friends+doodle this is just a right segment for you..
for Sammy, you make your first segment..just like me.. so, keep up a good work.. I do hope you get good response for this segment.
I do request to Miss Sammy my own doodle before,want to see it...?
actually, it is like my own imaginary doll..just simple and cute.. well, the date end not decided yet..but you better hurry up..
I forgot to add up request colour for the doodle
ermm..let me think for a while..
I want purple combine with pink or blue (try either of it as long as it is nice)
if cannot combine..just purple..

My OWN Favourite Post 2012

Assalamualaikum semua...and hye guys.. Saya anjurkan Segmen My Favourite Post for 2012 kan.. korang dah join? terima kasih yea..banyak sangat ucap terima kasih minggu ni..hihii..
dan pilihan saya...of course
Kisah Aku dan Drive-Thru
dah baca?? nape saya pilih post ni?
sebab baca banyak kali pun saya still senyum..dan gelak bila terkenang kan.. kalau yang dah baca...ingat tak watak nama Naz.. tu la kawan saya yang konvo baru-baru ni.. *sorry Naz I've just promote you here*
dan....yang paling saya suka...tiap kali orang komen mesti gelak sakan.. boleh bayang la..just tak tahu la kalau ada gelak berguling-guling.. or...gelak sampai tak boleh berhenti.. tak ada la sampai macam tu kan...rasa la blog ni bergegar  akibat semua gelak ketawa.. so, saya success buat orang gelak secara tak sengaja la... kalau based dalam citer ni, memang nampak Nisa ni lurus orang nya.. alamak,terus mengaku la pulak kekekeke~~~
so, this is my choice..ala-ala contoh nak buat untuk segmen la ni.. kalau mukadimah panjang pun bole…

SENARAI PESERTA SEGMENT : MY FAVOURITE POST 2012

Assalamualaikum...wahh terharu sangat ramai yang join Segment : My Favourite Post 2012
 Korang mesti nak tengok jugak kan blogger lain punya favourite post kan.. kalau Nisa ada tertinggal, habaq taw...takut terlepas pandang je kan.. Ikhlas dari saya, terima kasih sebab join segmen Nisa ni..dan...teruskan berblog okay? Nisa pun nanti nak buat post pasal My Favourite Post 2012...tapi bukan sebagai peserta tapi..saje nak kongsi Nisa punya...


1. http://www.erazfadli.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

2.  http://fahuna.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

3. http://fendy1302.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

4. http://www.aimisyahirah.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

5. http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2012/12/segmen-my-favorite-post-2012.html

6. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

7. http://eppy25.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

8. http://blackpixiestale.blogsp…

Masih tak boleh bezakan

Assalamualaikum dan hye semua.. Pagi tadi ada urusan perlu diuruskan.. ohhh bukan la benda serious pun..apa yang masih tak boleh bezakan?? saya tak boleh bezakan... antara Teh O dan Tehurghhh...ingatkan dah boleh bezakan.. Masa sarapan tadi la..Bapak Nisa suruh hulurkan Teh O dia tapi nisa ingat tu Nisa punya.. bila dipikirkan apa Nisa order kan..Nisa order Teh.. what?? salah lagi la terdetik hati Nisa..
ada cara yang senang ke.. teringat bila nak order kat Kafe...sanggup call kawan, "nak tanya ni...(nada serious) teh yang mana ea.."
kalau tanya kat orang kafe mau kena gelak..
sape yang sama macam Nisa...atau Nisa je yang tak reti bezakan? habis kawan sanggup beli dua-dua serentak untuk bagi perbezaan dulu..

Pandangan bukan blogger terhadap blogger

Assalamualaikum semua...dan hye.. pernah korang amik tahu apa pandangan bukan blogger terhadap blogger? mungkin ada yang tak amik kisah..tapi apa-apa pun.. ianya hanyalah pandangan..
tanya pada rakan anda..pasal blogger.. blogger-blogger ternama akan disebut..
"blogger engineering best!!tak macam budak engineering.."  antara ayat rakan saya..
"best sangat ke blog ni??" uihhh belum cuba belum tahu...once dah asyik blog.. rasa nak lepaskan pun macam...berat je hati ni..
"tak pandai nak menulis.." kalau nak kata tak pandai menulis...tipu la.. cuma masalah idea je..
"biasa je blog dia ni...apa bestnya.." "tah apa-apa ayat dia...tapi tak paham nape ramai follower" mungkin blog tu kurang tarikan..blog saya pun kurang jugak.. tapi..hehehe redah aje la..tak boleh nak puaskan hati semua orang kan.. citarasa masing-masing pun berbeza..
antara response saya sendiri pernah dengar.. tapi tu yang buatkan dunia blog ni berwarna-warni yea tak?

Gambar Konvokesyen UiTM 77

Image
Assalamualaikum semua...ohh hai jugak..yea kamu tu... hhehee...jangan ada monday blues okay.. ni nak kongsi gambar konvo..ehh bukan saya konvo la.. kawan-kawan konvo...datang support..

habis je sidang terus mencari kawan-kawan.. nasib pakai baju tak lari sangat dengan warna jubah tu... nampak sedondon gitu..ecehh


yang ni je sempat tangkap gambar.. yang lain dengan ahli keluarga masing-masing..
ramai lagi sebenarnya.. saya pulak...dok nyempitkan diri hampir semua gambar.. wish congratulation kat semua...doakan terbaik untuk mereka  selepas bergelar graduan.. satu lagi, amik aura konvo la ni...bulan 5 insya-Allah turn saya pulak..  hari yang best dan penat (^_^)

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012

Image
Assalaualaikum semua.. ni nak join bloglist AyuInsyirah ni.. jom la korang, sempat lagi nak join ni..

perghhh nasib sempat join... asyik nak buat, tapi tak teringat...sorry yea.. maklum la banyak benor agenda..sampai terlupa.. terima la post saya sebagai tanda maaf saya yea..
chaiyok2 bina empayar bloglist yang bakal mengeggarkan dunia blog ni.. hehehe... 12/12/2012 pkl 12malam last korang boleh join.. apa?? tak join lagi...jom la korang..

Biar Betul?? (SEO Extravaganza)

Image
Assalamualaikum semua.. saje la tangan ni nak check kedudukan SEO Extravaganza lepas tu...rasa terbeliak bijik mata den ni haa ce tengok ni korang..