Friday, December 07, 2012

Zon Membaca: Tak Pernah Merungut


Assalamualaikum semua...dan salam jumaat dari saya.. Haa...ni curi masa update blog..sambil tunggu email ni, nak update blog.. Semalaman menghabiskan baca buku "Aku yang Kau Cinta" perghhh hebat tak? Bukan nak buat review pasal novel tu...belum lagi...nape bukan hari ni? Ohh sebab nak sekalikan dengan satu lagi novel saya beli tu.. tapi ingatkan nak hadiahkan pada kawan saya ni..sebab tajuk novel tu "Panggil Aku Kiah" tak tahu sama ada nak bagi atau tak...takut kawan tu rasa macam perli dia..sebab memang panggil dia kiah tapi dengan ejaan Qia..

Berbalik pada tajuk dalam novel "Aku yang Kau Cinta" watak Hans memang menarik perhatian saya..yang paling saya admire walaupun dia dibenci dengan kedua ibubapa nya sebab tak memiliki rupa paras yang cantik berbeza dengan adik-beradiknya yang lain...dia tak pernah merungut..
Walaupun dibenci tiap kali Hans balik ke kampung, dia tetap menyediakan makan untuk ibunya.. Tiap kali saya baca pasal tu, mesti rasa geram dihati...tapi Hans langsung tak pernah pun merungut. Malah dia tak pernah mengadu dan menceritakan kepada sesiapa pun dengan alasan, "cerita dia tak menarik, buat apa nak diceritakan.." 

Rasa nak baca lagi sekali pun ada... Berkat kesabaran dapat jugak upload gambar buku yang saya beli kat KarangKraf, Seksyen 15 tempoh hari.. Ni lebih kurang macam pre-review...nanti tunggu saya update untuk full review.. Baru setelkan satu projek dari client..bukan projek besar..tapi FYP buatkan analysis..harap client tu faham..kalau tak...memang kena jumpa la bagi paham..hehe..okay..next projek pulak lepas ni..

-menggunakan masa sebaiknya-




Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...