Saturday, July 06, 2019

NIQA INSTANT SPRAY REMOVER mudah hilangkan kotoran dengan segera


Hi semua. Kali ini Nisa nak share satu produk yang sangat membantu Nisa disaat Nisa perlukan. Selalunya kita akan panik bila kita nampak kotoran dan kita akan rasa tak senang duduk. Fikirkan macam mana nak hilangkan kotoran tu. Boleh jadi tengah nak berborak dan otak sedang fikirkan kotoran yang ada tu dan topik borak entah hilang ke mana.

Jangan risau, NIQA INSTANT SPRAY REMOVER yang kita perlukan. Saiz yang kecil sesuai letak di dalam handbag kita. Boleh sembur up to 210 kali. Ini untuk buat kotoran seperti kuah rendang di baju, anak minum air Milo dan tertumpah pada alas meja mahupun kesan lipstik yang ada pada tudung kita.

Hanya perlukan NIQA INSTANTSPRAY REMOVER dengan bantuan tisu basah akan memudahkan kotoran tu tertanggal. Dengan semburan tu, akan keluarkan bau yang wangi. Jadi tidak ada lagi bau sup lepas kita bersihkan baju kita lepas kita hilangkannya. Tidak perlukan pergi ke sinki tandas dan cuba menyentalnya dan habis basah baju kita lepas itu.



Nisa share kan hasil Nisa sendiri guna NIQA INSTANT SPRAY REMOVER. Kotoran ini kena pada handbag Nisa. Nisa pun tak perasan macam mana ada kotoran yang ada, tapi yang Nisa tahu NIQA INSTANT SPRAY REMOVER boleh bantu Nisa hilangkan kotoran hitam tu.

Ini gambar sebelum gunakan NIQA INSTANT SPRAY REMOVER.


Ini hasilnya lepas sembur NIQA INSTANT SPRAY REMOVER bersama wet tissue.


Mudahkan? Nisa akan share detail kepada yang berminat dengan produk NIQA INSTANT SPRAY REMOVER. Harganya RM20 sebotol dan kalau dapat harga promo boleh dapat 3 botol ni dengan harga RM55. Jimatkan? Tapi harga promo tu bergantung kepada NIQA HQ,bila akan ada.
Selalunya ramai akan grab bila harga promo,iyelah boleh beli satu untuk diri sendiri, untuk kakak dan juga untuk kawan sekali.

Macam mana nak dapatkan?
Boleh dapatkan dengan Nisa, agen sah NIQA (NIQA id : 00083)
atau agen NIQA yang berdaftar.
Boleh juga terus direct dengan NIQA HQ.
Kami ada di FB dan juga instagram.

Testimoni yang lain

Pada yang berminat, boleh terus direct dengan Nisa.



Monday, June 03, 2019

Mood Republik 2019


Hi semua. Nak share lepas join Mood Republik dekat MITEC haritu. Nak dijadikan cerita, Nisa join hari Jumaat. Apply Birthday leave dan macam ber "me time" kat sana. Bukan pergi shopping tapi jaga booth. Sampai husband pun ingat nak gi shopping. Tu yang dia pelik kot, isteri dia tak mintak duit lebih. Rupanya nak pergi buat duit.

Mood Republik official bukak pukul 11 pagi macam tu. Dah launching tu, berpusu-pusu diaorang masuk dewan. Depan booth NIQA haritu, Dato Alif Syukri dan ramai lagi lalu depan tu. Haishh lain macam jugak aura bila jumpa depan-depan.

Buat bisnes offline, fuhh mencabar betul.. Masa nak 'break the ice' tu bukan main susah yang amat. Alhamdulillah lepas 3 ke 5 customer, dapat close sale. Time tu, takut tapi dalam hati fikir sampai bila. Lama-lama dah tahu taktik, daapat close lagi dan lagi. dalam masa 2 jam. InsyaAllah apa yang belajar masa Mood Republik akan buat kat luar jugak.

Banyak benda Nisa belajar, InsyaAllah upgrade lagi ilmu didada. Terima kasih NIQA untuk kesempatan yang tak boleh Nisa lupakan.

Berminat jadi team NIQA? Boleh cari Nisa ataupun kenalan yang dah pun dalam team NIQA.



Wednesday, May 08, 2019

Guardian Of MINOC #GOM2019


Hi everyone. For this entry I will write about event happening at my work place. The event was called Guardian Of MINOC with hashtag #GOM2019 (sounds like there will be more next year huh?)

So basically on this day which we did it 1st May 2019 on Malaysia Labour Day, we can bring our parents to work. We will explain to parents what we are doing and how can we develop with MINOC. We also do Mini Explorace for the parents to learn how we work here in Nielsen.

I was in charge for Reference Data or RD booth. Eventhough that is not my department but I take this as my opportunity to learn and how I can link to my daily job basis. Usually I learn it via online training or slides but with #GOM2019 sure give me knowledge for others department.

I love to hear the feedback from parents that they want their children to contribute more to Nielsen. Some of them feel more blessed that their children have a great place to work.


volunteers involve (yes me too)


handle for RD Booth



Thank you for the opportunity for me to learn and grow here in Nielsen.

Wednesday, March 20, 2019

Keletah Maira Arissa


Sedang ayah tengah melayan cerita Jurassic Park, si anak mula tertarik dengan rancangan TV.
Tapi setiap kali nampak kelibat dinosaur, Maira menyorok dengan menutup muka menggunakan bantal.
"Maira buat apa tu? Nyorok bawah bantal tu.."

(jari telunjuk point ke TV sambil muka sorok bawah bantal)


"Takut ke dinosaur tu? Kan Maira dah jumpa dinosaur hari tu.."
(menyorok lagi.. dia ingat dinosaur cari dia agaknya)

"Takut la ibu...tukar,tukar..."
(Disuruhnya tukar channel)

"Ayah nak tengok bagi la chan ayah nak layan..."

(tiba-tiba keluar kelibat sekumpulan dinosaur, Maira tutup mata guna tangan comel dia)

"Gi duduk belakang ayah..dinosaur tak nampak ya (Maira) nanti.."


Sambil habis cerita okay duduk situ..




#67 Wordless Wednesday







Dah geram, cari solusi..


Thursday, March 07, 2019

Tak yakin bila mewarna



Hai semua. Nak share kisah bila mana Nisa ada belikan buku colour untuk Maira. Beli untuk bagi dia mula bermain dengan pensel warna. Ada la dalam sebulan beli 2 buah buku macam tu. Tapi setiap kali ajak dia main mewarna, perasan sangat bila dia cakap


"Ibu...Ya (nama Maira tapi bahasakan Ya) tak pandai nak kaler. Ibu tolong kaler kan..Please.."


Alahai sayu je hati dengar. Nisa balas, "Tak pe colour slow-slow, okay. Ya boleh.."
Nak bagi dia yakin balik, Nisa pun buat warna ala-ala style dia. Then lepas dah berkali-kali macam ni terdetik dalam hati "I need to do something. Kalau tak, dia tak confident nak mewarna or even pegang pensel."


Nisa decide nak belikan ni


Magic Water Drawing Book
Lepas ambil Maira dari rumah pengasuh, Nisa pun cakap "Maira, Ibu ada present.. Nak tengok tak?"
"Nak, nak...mana ibu?" angguk langsung lepas tanya.


Sampai je rumah terus nak present dia. Seronok je tengok reaksi excited dia.
Dah ada Magic Water ni, terus tak boleh langsung ibu dia usik. Aduhhh, lain pulak kes ni.. Tapi tak apalah janji dia suka nak main.




Biarkan anak-anak kita tunjuk kreatif mereka. Mungkin kita dapat belajar sesuatu dari mereka..


Tuesday, February 19, 2019

Melawat Baby Faqih



Alhamdulillah diberi kesempatan berjumpa dengan kawan-kawan. Tak boleh last minute plan sangat sebab we olls nak buat potluck together. Dengan tukang execute, Cik manis Ekin - cadangkan untuk jumpa dengan kawan kitaorang yang baru ada baby. Hari tu Nisa nak pergi tapi waktu Dyrah bersalin, demam plus batuk teruk. Tak nak la amik risiko untuk melawat.


Bila cerita kat husband plan nak jumpa Dyrah, "laa..dari susah kita makan kat luar..apa kata buat potluck je..kita masak.."
"Haah ea...nape la tak terfikir.." senyum malu.






Seronok bila dapat jumpa kawan-kawan. Plus dengan suami dan anak-anak. So, dua-dua kita ada sekali. Dalam tak sedar tu, 2 jam jugak kitaorang gather around. Melayan baby Faqih dan kerenah anak-anak. Terima kasih tuan rumah, suami-suami we olls yang sporting untuk short meeting plus potluck.


potluck time

alahai anakku tutup mata pulak


Bila sesi bergambar Faqih dah tidur, so tak ada la bergambar dengan dia. Kawan-kawan semua baby boy, bila Maira nak ada kawan perempuan ni hehe~~

Monday, February 11, 2019

Maira adventure #3 Petik Buah Di Kebun



Dah lama tak cerita Maira adventure, kali ni nak cerita pasal Maira first experience petik buah kat kebun rumah atok. Maira sendiri memang penggemar buah. Setakat ni durian je Maira macam kureng sikit sebab bau dia..tapi the best thing is masa dekat kebun rumah Atok, dia makan durian tapi 2 ke 3 suap je. Comel je bila cakap, "sedapnyaa.."


Ohh, berbalik cerita Maira nak petik buah ni - Al-kisahnya kena nyakat dengan Atok sedare dia ni "Kalau nak, poie potik sendiri.. amik kat baldi tu 50 sen sebiji.."
Maira pun onzzz je okay. Dia lagi suka makan yang dia petik kat pokok. Pastu sempat brag bila bawak balik buah-buah ni kat rumah, "Ni maigha (cannot say R properly - like her mother) yang amik..."


Dia boleh makan rambutan dengan manggis lebih 15 biji rasanya time tu. Pastu berapa kali round tah petik.. Tiba-tiba rasa nak lagi, "Nak amik lagi..untuk Cik Izy, Cik Lyn" 
Ingat kat makcik dia yang kat KL tu ambilkan untuk diaorang. Of course kita layankan, sebab nak kena dukung dia punya pasal, sado dah tangan ibu ni.


Seronok tengok dia petik and makan..bila nak je, "Bukak kan ni..please.."
Macam biasa bila ibu dia nak extra kasih sayang, ibu dia request nak peluk la, cakap I love you, buat bentuk heart guna jari or tangan.. Ngada sikit ibu dia ni..



January 2019 Wishlish checked


Alhamdulillah awal bulan Febuari ni wishlist barang yang Nisa nak semua dah ada.
Barang yang simple je tapi tu lah tulis siap-siap bila taw nak beli apa.

1. Micellar GARNIER

Beli dekat Watson, IOI Putrajaya. Tengah mencuci mata tiba-tiba teringat nak beli Micellar. So, kiranya ni first time cuba. Sebab sekarang almost hari-hari make up. Sebelum letak Micellar dalam wishlist pun asyik baca perlu ada. Ada jugak baca kat instagram Jannah Kissmi bila orang bagi opinion which one is best. Still Nisa tak boleh decide, sebab kena try la kan.

My comment this Micellar
- sekali sapu dah banyak ada kat cotton pad.
- tak pedih macam kena toreh especially bila kena kat jerawat.
- bau pun just nice, takde la macam bau too chemically.

Dari google Image aje


2. Shoe yang ikut bajet ditetapkan.


Bukan 1 kasut je tapi dapat 2 kasut dengan harga less RM100.
Cuba teka beli kat mana?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
COTTON ON (BUY 2 FOR RM70)
Just what I need. So, Nisa dapat la kasut casual and work which I use both shoes untuk both occasion. Syukur yang amat. Lepas pergi weeding kawan kat area Batang Kali, kita pun guna kesempatan pergi Genting Premium Outlet.
Buat Nisa yang tak berapa kaki shopping ni, sekali beli haaa kau jauh terus.
Dengan Maira dok pegang kaki, "Ibu...takyah pergi situ..."
Drama tak terhenti disitu, "Jap la sayang, bukan senang ibu nak shopping ni..Duduk dengan ayah jap please..."
Then dia cakap, "Ibu..takyah beli kasut.."


Haa...kau ghase macam mana ni..sorry anak manjaku..ibu nak membeli jugak..
Lama dah ibu tunggu saat ni..bagi ibu chance ea..hehe~~


Okay lah bulan Febuari ni sibuk kumpul duit pulak. Rasanya tak ada apa lagi dah wishlist nak.
 


Monday, February 04, 2019

Bising dalam group dapat lucky gift #SuperbUltimateteam



Tengok heading pun macam biar betul ni..kan kan...
Nisa ni jenis agak susah sikit nak bising dalam whatsapp group lebih-lebih lagi dalam tu kita tak kenal orang sangat dan ada a few yang kenal melalui facebook.

Setiap task dalam group try jugak buat. Nak commit tu memang kena struggle sikit.
Nak jaga anak lagi, ada nak uruskan hal rumah sikit.
Bila bagi reponse dalam group, Nisa a bit extra bisingnye. Dengan fikir bila lagi nak orang kenal.
Fikir untuk belajar. Tambah lagi ilmu didada ni. Iyelah masih berakit-rakit dalam bisnes ni.

Bila kelas dah habis, rasa puas hati sebab belajar benda baru.
Dalam fikiran, "Aku kena konsisten share produk best ni.. Kau pun tahu produk ni terbaik..Be proud to be part of it.."

Dihujung waktu kelas online tu ada kata nak bagi hadiah untuk next task. Dalam hati, "InsyaAllah kalau ada rezeki ni tak kemana la..dapat hadiah ni..." 
Iyelah siapa yang tak suka hadiahkan. Lepas dah umumkan yang bertuah menang untuk special task nama tak sebut. Sebab special task tu buat sedikit lewat. Ada tanggungjawab di tempat kerja.
Ucap tahniah yang menang.. Doakan kepada yang bertuah tu.

Selang beberapa ketika tu ada announcement kata ada special gift untuk yang paling kecoh dalam group. Nama Nisa disebut. I was like, "siyes la ni...betul dah tag nombor kita..Syukur yang amat.."


Disebalik kita bukan buat untuk harapkan balasan dan bersungguh buat untuk upgrade kan diri. InsyaAllah pasti ada rezeki buat kita.
Tak rezeki dari segi customer berdunyun-dunyun, mungkin ilmu, adab (hormat orang yang memberi pendapat mahupun tunjuk ajar kepada kita) & kawan baru kita dapat tu boleh jadi rezeki buat kita juga. Semoga Allah sentiasa limpahi kita rezeki yang tak disangka-sangka buat kita.
Kita sebagai hambanya perlu sentiasa mengingati Allah biar waktu susah mahupun senang.
InsyaAllah.

Semoga Nisa terus maju dalam team yang sangat awesome ni.

Daripada, Anisa



Monday, January 21, 2019

SEGMEN : DROP YOUR LINK BY ADINDA BAIZURA MAZLAN


Memandangkan hari ni public holiday untuk Malaysia,
boleh lah blog-walking sambil join segmen..


Pada yang nak join meh klik gambar.

The more, the merrier~~

klik disini


Sunday, January 13, 2019

Hobi baru bagi tahun 2019

Alhamdulillah sudah masuk tahun 2019. Macam-macam yang kita nak restart untuk tahun 2019. Untuk Nisa, dalam beberapa minggu pertama ni Nisa jumpa hobi baru yang dulu Nisa serious menyampah nak buat. Siapa boleh teka? Okay Nisa bagi hint. Benda yang kita buat tiap minggu.


Nisa bagitaw terus la ea.. Hobi baru Nisa - gosok bajuuu.. Serious la korang. Sebab apa taw.. Nisa ada best friend yang tolong Nisa sekali. Panggil dia cikpiaa.. Dia ni la yang tolongkan Nisa sekali gosok je pun cukup. Takyah lama-lama nak menggosok. Nisa siap mintak baju husband letak baju dia banyak-banyak. Jimat masa, tenaga semestinya memudahkan kerja.

Meh Nisa kenalkan cikpiaa kat korang ea. Inilah cikpiaa nye..comel kan.. Pada yang belum kenal, meh kenal cikpiaa..Nisa kenalkan..mana tahu boleh jadi hobi baru sama-sama kita untuk tahun 2019.


Daripada Anisa yang sudah jumpa hobi baru tahun 2019.

NIQA INSTANT SPRAY REMOVER mudah hilangkan kotoran dengan segera

Hi semua. Kali ini Nisa nak share satu produk yang sangat membantu Nisa disaat Nisa perlukan. Selalunya kita akan panik bila kita nampak ko...