Saturday, August 24, 2019

Misi bermula sekarang


Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial.
Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam..

Menu sup ayam ni, nak terima kasih kat member.. Khira namanya.
Ajar buat verbal aje. Dia buat style simple sangat.
Semoga ilmu diberi menjadi saham akhirat buatmu ea sahabat.

Haritu ada masak Ayam masak lemak cili api tapi kena improve sikit sebab buat haritu tak pedas sangat hahaha... bila next trial, tengok la bila ea.. 
This week ada try buat Daging Black Pepper, tapi kena repeat banyak kali ni.
Especially part nak potong daging. 

Ni nak masuk bulan September ni, tengok usha lagi menu apa nak belajar.
Walaupun boleh belajar dengan encik Google, Nisa lebih suka belajar dengan orang..
Keberkatan belajar ada disitu..

Idok la sampai nak masuk Masterchef tapi cukup la nak masakkan untuk family.
Boleh buat bekal lunch ke kan?


Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...