Mini Library


Hey semua.. Bilik saya sekarang boleh tahan dipenuhi dengan banyak buku. Gara-gara hobi saya membeli..dan baca buku (Ada ehh hobi beli buku??)

Nak dijadikan cerita, saya ingat nak buat mini library..maksudnya disini saya nak bagi orang luar pinjam buku saya tapi....dengan cara menyewa.

The trick part is...am I that totally trust untuk orang tu pinjam buku tanpa ada cacat cela atau macam mana nak pastikan buku yang dipinjam kembali kepada asal..

Ada yang bagi cadangan, "kalau dah tak baca lagi untuk second or third round..jual je kat orang.."

I was like "nooooooo....." (Dengan mimik muka sekali). Mana boleh jual..semua buku dibeli dengan hasil gaji bulanan dan ditambah dengan kegigihan.

Jadi, korang rasa....idea nak bagi orang sewa buku tu...okay tak?? Kalau korang rasa okay...maybe or maybe not dijalankan sebab masih dalam pertimbangan dan ambil kira risiko dan probability..

Cadangan dan suara anda amat dihargai,

Dari empunye blog..
Anisa Anuar

Comments

ok juga nak sewakan buku tu, tapi with conditions-lah... sebab bila dah sewa buku ni faham2 jerlah kann...
Alia Erfani said…
okay jugak buat sewa.. tapi before sewakan tu, balut dulu.. so probability nak rosak tu krang skit la.. hehe.. my sis ada satu rak besar novel macam library dah.. maybe dia dah boring, lask skali banyak bagi kat orang je.. hahaha

Popular Posts