Sunday, October 02, 2016

Tips mengorat lelaki versi perigi cari timba



Nampak tak Tajuk tu... Curlass gituuu. Sebenarnya atas permintaan ramai untuk share tips.. Bukan tak tahu apa yang korang mintak..cuma buat-buat tak paham je.
So mula-mula nak bagi soft reminder la ea. Tips ni tak semestinya betul dan boleh juga menjadi sebab berlaku pada diri sendiri dan juga kawan rapat. Sebab bukan Nisa je yang mengorat lelaki ni.

Dah ready ke ni? Okay here are the tips

1. BE YOURSELF

Ni statement jelas. Macam situasi Nisa sendiri... Nisa memang tak power nak hipokrit.. Dah try tapi tak boleh. Masa sesi jadi kawan dengan encik husband dulu.. Nisa dan Dia gunakan "aku Kau... "
Paling obvious bab makan.. Usually girls depan laki cover sikit kan... But not me.. I just can't.. Tapi takde la sampai pelahap.. Ada lagi kesopanan dan kesusilaan. Senang citer, don't change your personality bila ada dengan dia.

2. TEST THE GUY

Well ini... Nisa memang ada buat secara personal. Tapi Nisa nak nasihatkan not too much sebab Nanti the guy ingat dia hanya Bahan experiment je. Test tu boleh macam-macam. Contoh yang Nisa pernah buat : if I bring along my girlfriends, the guy tu akan socialize ke tak.. Atau just jadi penonton je. Ohh and Nisa tak buat test on money.. Sebab for me, selagi tak ada ikatan sah Dan cuma kawan so no bother on money matter. Belum tanggungjawab dia lagi.
Other suggestions untuk test : responsibility,  interaction dengan orang, family person Atau tak & jaga tak privacy kita.

3. PRESENT HIMSELF

Okay for this one, kena mintak tolong kawan-kawan. In terms of macam mana Dia layan orang lain. Dan bergantung pada korang sendiri. Nak cari yang Macam mana.. Contohnya korang nak laki yang boleh bergaul dengan ramai orang, attitude Dia on the road ke Atau bila with other girls Dia Macam mana - flirty Atau be polite.

Apa-apa pun tips mengorat lelaki, kita sebagai perempuan dah kena ready terima Dia seadanya and same goes to the guys okay..  Mana boleh perempuan je terima seadanya.. MUST BE FROM BOTH.  Macam Nisa sendiri I know he is the one,  bila Nisa sakit risau Dia kalah Bapak Nisa sendiri. Hantar sampai rumah. Bila Balik kampung, Dia mintak put family first instead of him. Bila Dia surrounded with my girlfriends and Dia satu-satunya lelaki.. Dia boleh borak-borak. And so am I when around with his friends especially bila teman Dia main futsal. And most importantly sampai sekarang, he is just the same guy cuma Tambah dengan tanggungjawab.

Daripada empunya blog,
Anisa 

Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...