Sunday, September 04, 2016

Jadi cikgu tuisyen

Cikgu Nisa nak lalu ni...dah hampir sebulan berkecimpung dalam arena home tuition ni. Dah lama nak jadi cikgu tapi bukan nak spend masa 8 pagi sampai 5 petang.. love the passion in teaching. I guess already in my blood.

Jadi pe cikgu Nisa ngajar ni.. cikgu ajar sekolah rendah & student PT3 untuk subjek matematik & sains. Gambar tu masa kelas ganti subjek sains untuk student darjah 3 sampai 5. Hyper sangat diaorang ni...tapi best ngajar diaorang..

Cikgu Nisa style mengajar macam mana?
Amboi style eh..haha style cikgu Nisa ngajar lebih pada macam mana nak jawab ikut skema dan terus go through topik tu kiranya ulangkaji bersama. Cikgu Nisa lebih suka buat latihan dari baca nota..

Alhamdulillah husband & family faham niat nak buat home tuition. Sebab cikgu Nisa kena drive pergi rumah student & kena tinggalkan Maira kejap dengan husband.. Terima kasih semua 😊😊😊


Hasil nukilan,
Cikgu newbie..cikgu Nisa


Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...