Wednesday, September 07, 2016

Sesi sharing : Magiknya Solat Dhuha


Apa korang nak buat bila nampak kawan korang up status 
untuk perlukan sokongan moral?
Diamkan diri? Bagi thumbs up atau love aje status tu?
Direct komen? 

Entah kenapa, hari tu...bila nampak post dari kawan, kenalan dari sekolah
terus PM dia.. sebab pernah rasa dalam situasi dia.
Jadi bermula la episod untuk tahu cerita dari kawan Nisa ni..

tutup nama kawan tu...rahsia takmo gtaw nama..nnt korang cari
direct kawan Nisa ni tanya... nampak betapa seriousnya matter ni..
jangan tanya sape Keeba, buat-buat tak nampak aje la ea..
Apa yang Nisa buat cuma bagi apa yang Nisa belajar masa start dunia bisnes dan dah pun jadi amalan harian... jadi resah gelisah kalau tak buat..

Uishhh amalan apa ni Nisa... 
Amalan wajib - solat 5 waktu tak boleh dah nak dipisahkan..tapi yang Nisa bagi ni,
extra Nisa buat..sebab Allah suka bila hamba-Nya ingatkan Nya.
Nisa mintak kawan Nisa ni start buat solat dhuha..
kalau rasa susah buat banyak, cuba dengan sikit dulu.
Buat 2 rakaat lepas tu, rasa sendiri magik solat dhuha.

Esokanya, kawan Nisa ni terus 'ping' kat FB messenger.

terharu...mengigil taw baca masa dapat msg ni haritu
Alhamdulillah, ni cerita benar...bukan Nisa nak reka..
kalau nak taw Nisa reka je lebih cerita ni, cuba korang buat seminggu...dan bila tak buat apa korang rasa.. memang lain macam taw bila buat solat Dhuha ni..

Nisa doakan kepada sesiapa yang tergerak hati nak buat solat dhuha lepas ni,
dengan bacanya cerita kawan Nisa ni...Nisa doakan semua dapat keberkatan di dunia dan di akhirat.
Kita sama-sama buat dengan konsisten ea..
Istiqamah..buat dan buat tanpa rasa jemu..


Menulis tanpa henti,
Puan Anisa 
hasil karya cik amal


Post a Comment

Holiday Trip @ Residence Inn, Cherating

Hi semua. Akhirnya berkesempatan nak menulis kat blog.  Trip 3 Hari 2 Malam sememangnya seronok buat kami.  Plan nak ke Cherating, ja...