Sunday, November 20, 2016

Bila dah tahu Ada anaemia..

Sememangnya bila tahu Ada anaemia, memang jadi lebih Ambil tahu pasal ni. Pada  mulanya hanya syak kurang vitamin Atau Zat besi dari Zaman belajar. Asyik sakit je.. Waktu tu cuma fikir mungkin tak biasa berjauhan dengan family, tu mula nak sakit.

Kejadian sama berulang, bila dah dua tahun bekerja. Demam teruk, suspect denggi siap. Kena pergi KPJ Kajang Ambil darah. Surprisingly Ambil darah je kos rm300, Alhamdulillah waktu tu Ada insurance.

Dan bila mengandung, Dari start bukak buku pink Sampailah Maira lagi HB low saje. Waktu tu lah doktor cakap yang Nisa ada anaemia. Mula tu jugak search pasal anaemia. Boleh baca link untuk tahu tanda-tandanya.

http://www.curejoy.com/content/10-signs-iron-deficiency-2/

Doktor pesan Ambil supplement tambahan nak bagi extra energy. Sebabkan Nisa tak boleh penat Dan letih. Sekarang Nisa amalkan spirulina, chia seed & cellmaxx. Lebih-lebih lagi Nisa ni breastfeeding mom, working mom & entrepreneur.. Lagi amat perlukan semua tu.

Nisa nak get fit... For me and my family.. Semoga dipermudahkan semuanya.

Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...