Wednesday, October 10, 2012

"Nama dalam phone tu..."


Assalamualaikum kepada semua...dan hye...wahh...makin ramai datang meriahkan blog ni... jangan hairan kenapa saya boleh update dengan post banyak dalam satu hari... Blogger Sepenuh Masa? tak la....cuma tah sejak dua menjak ni...banyak pulak cerita...walaupun dah lama berlaku...contohnya cerita ni...kisah benar...

Kejadian ni berlaku semester lepas,bila semua sibuk dengan assignment group Berkampung di Laman Najib.. dan berlaku sehari sebelumnya...

semua tengah fokus dengan kerja masing-masing..tiba-tiba phone saya berbunyi lagu Keep Your Head Down by DBSK (sampai sekarang guna ringtone ni)

Arif : nisa ada orang call... Nazimah?? Siapa tu?

Saya : owh....angkat je....tengah buzy ni...

Arif : tak kan nak angkat je phone..

Saya : tu Nazim la...

Semua orang : haaa???? (kebetulan semua dalam lab...dan conversation jelas semua boleh dengar)

Arif : ye ke??? hehehehe *gelak jahat* hello~~ (tukar suara perempuan) yea Nazim...Nisa ni...
kemudian conversation phone antara mereka kabur...lepas tu,Arif matikan phone...

Arif : hahahahha....terbaik la Nazimah...

Saya : dah lama dah guna nama tu....dari sem satu lagi... AA yang forward abis la kantoi pulak...

selepas tu Nazim datang... semua dah gelak-gelak kecil..
Nazim : sape pulak tadi yang angkat phone,suara macam perempuan...

Saya : eheeeheee...

dan sejak tu....saya panggil dia Nazimah...dan dia...sebab tak puas hati kot...panggil saya Isa...sebab Anisa,so tukar nama laki jadi Isa...ni semua sebab nama kat dalam phone tu...dan saya masih letak nama tu dalam contact list saya..

p/s: mungkin conversation tak sama...tapi seakan-akan...saje nak ingat kejadian ni...

siapa belum baca ni...sila la.. Kisah Aku dan Drive-Thru

12 comments:

miz ruha said...

tiba-tiba teringat akan novel yang letak nama perempuan dalam contact fon dia..

logorithm said...

Lawak la citer nih Isa. :-p

Anisa Anuar said...

ye ke miz ruha...novel mana tu?

hehehe logarithm...tak disengajakan...

hazwan hairy said...

hahaha...skli skla...
chaiyok2 meriah bloog..:-)

Cikgu Ma said...

dulu skolah rendah suka tukar nama budak lelaki yg kamceng jd pompuan..hehe

Anisa Anuar said...

HH hehehe terima kasih

cikgu Ma owh pernah jugak ea

NoEn said...

hehe..biasanya org tukar nama laki ke pompuan dan sebaliknya tuk cover 'line' ;)

s h a said...

hahah...biase org nk sorok boifren je letak nama lain...mcm my sis. :)

shinji izac said...

hello ISA...! :P

Anisa Anuar said...

owh ni bukan kes cover nama...tapi..memang saje letak nama...tidakkkkkkkkkkk...jgn pggl nama tu...

Fendy said...

main tukar2 nama ke?..ngeh3

Anisa Anuar said...

xla...forward number dr kawan...tp dia yg pi save nama tu..so malas nak tukar..

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...