Wednesday, October 10, 2012

"Nama dalam phone tu..."


Assalamualaikum kepada semua...dan hye...wahh...makin ramai datang meriahkan blog ni... jangan hairan kenapa saya boleh update dengan post banyak dalam satu hari... Blogger Sepenuh Masa? tak la....cuma tah sejak dua menjak ni...banyak pulak cerita...walaupun dah lama berlaku...contohnya cerita ni...kisah benar...

Kejadian ni berlaku semester lepas,bila semua sibuk dengan assignment group Berkampung di Laman Najib.. dan berlaku sehari sebelumnya...

semua tengah fokus dengan kerja masing-masing..tiba-tiba phone saya berbunyi lagu Keep Your Head Down by DBSK (sampai sekarang guna ringtone ni)

Arif : nisa ada orang call... Nazimah?? Siapa tu?

Saya : owh....angkat je....tengah buzy ni...

Arif : tak kan nak angkat je phone..

Saya : tu Nazim la...

Semua orang : haaa???? (kebetulan semua dalam lab...dan conversation jelas semua boleh dengar)

Arif : ye ke??? hehehehe *gelak jahat* hello~~ (tukar suara perempuan) yea Nazim...Nisa ni...
kemudian conversation phone antara mereka kabur...lepas tu,Arif matikan phone...

Arif : hahahahha....terbaik la Nazimah...

Saya : dah lama dah guna nama tu....dari sem satu lagi... AA yang forward abis la kantoi pulak...

selepas tu Nazim datang... semua dah gelak-gelak kecil..
Nazim : sape pulak tadi yang angkat phone,suara macam perempuan...

Saya : eheeeheee...

dan sejak tu....saya panggil dia Nazimah...dan dia...sebab tak puas hati kot...panggil saya Isa...sebab Anisa,so tukar nama laki jadi Isa...ni semua sebab nama kat dalam phone tu...dan saya masih letak nama tu dalam contact list saya..

p/s: mungkin conversation tak sama...tapi seakan-akan...saje nak ingat kejadian ni...

siapa belum baca ni...sila la.. Kisah Aku dan Drive-Thru
Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...