Monday, October 08, 2012

Multi-tasking


Assalamualaikum kepada semua...dan hye jugak... Multi-tasking..apa tu? okay2...ni bukan post pasal definition tu... semua orang tahu apa tu multi-tasking kan.... kata orang kampung seyh, "buek duo kojo dalam satu maso" (translate: buat dua kje dalam satu masa)

apa yang multi-tasking sangat... saya ni nampak macam sentiasa dengan blog kan...sebab...sekarang saya walaupun dengan kerja buat kan report...tapi sambil tu...blog la...risikonya.....saya akan lebih kepada blog (okay..nanti saya kurangkan BW) bila saya BW uishhh berpeluh la...macam berlari 3 kali padang, jalan satu taman...punya la...tipu..kan..

mungkin ada baik dan tak baik bila multi-tasking ni...tapi...saya cuba tak nampak kan multi-tasking saya yang sambil2 dengan blog ni...tak menjejas kan kerja saya...haaaa...korang pun sama... especially..kalau esok atau lusa ni...ada test ke...exam...boleh BW bila korang tak study...saje nak rest dari belajar...tapi...jangan lama-lama...nanti perkara kat blog tu...bukan masuk exam pun..#fact

tu saje dari saya... jadi awek yang gila multi-tasking pun okay pe...

5 comments:

Everything's Everythings said...

Aku pun selalu multi tasking juga xD
BW + tgk anime + buat assignment
tapi fokus utk BW 10% + tgk anime 85% + assignment 5% =.="

Anisa Anuar said...

okay...lg dasyat..bgs2...u r worthy opponent...*angguk2*

aswadz said...

aku pun kalo nak rehat2 kan minda, bc blog kejap.

shinji izac said...

aku xleh nk multitasking..
nnt xleh nk focus..

BW after lik dari keje, spend 1 jam jer..
Kalo makan, xleh orang laen kaco, nnt xde slera..

tapi satu bnde je leh multitasking..
Mase mandi leh gosok gigi ngn sabun badan sekali..hihih~

Anisa Anuar said...

aswadz: kan...sambil2 bw boleh gk rehat

shinji: boleh gk la multi-tasking tu

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...