Monday, October 01, 2012

pengalaman kena kejar dengan lembu..


Assalamualaikum kepada semua.. berdasarkan pengalaman saya waktu nak pulang dari sekolah..
berjalan dengan kakak-kakak sedare ku...menaiki bas..
keletihan berjalan menuju ke rumah...
bawak banyak beg bersama...dan salah satu nya beg yang berwarna MERAH..

tiba-tiba datang segerombolan lembu dari belakang..
saya cool aje...siap bagi laluan kat lembu tu...
nak dijadikan cerita...ada seekor lembu jalan meluru ke arah saya..cuba nak menyadung2..
apa lagi pecut la saya lari.....masuk ke rumah...


abis saya kena gelak dengan kakak-kakak sedare ku...
"sape la suruh bawak beg merah tu...kan dah kena kejar..."

dan sejak itu....bila nampak lembu saya akan panggil namanya Salman..
kalau korang tahu...macam dalam citer Good Morning Cikgu tu la..
dan yang lebih ironiknya, lembu tu nyahut pulak bila panggil nama Salman..
 


Post a Comment

Bye 2017 and Hello 2018 for Anisa Anuar official blog

Hi semua. Ambil kesempatan dalam post ni nak ucap terima kasih sepanjang 2017. Segala keringat dan gelak tawa tidak akan ku lupakan sampa...

Cerita Panas Blog Minggu Ini