Tuesday, October 09, 2012

Segmen Miz ruHa | Lesen


Assalamualaikum semua... tadi tengah blog-walking,nampak la satu segmen ni..
dari blog miZ ruHa yang menariknya...segmen ni,pasal lesen..
mula-mula saya letak banner yang kiut-miut ni..

tekan banner ni kalau nak sertai
pengalaman pasal lesen yea...
saya dapat lesen lepas dapat result SPM 2007..
masa lesen L,kena renew sekali sebab tak lepas kat bukit tu 2 kali..
kali ketiga baru lepas..aihhh bercinta nak ngadap bukit tu..
Gambar kat dalam lesen,urghhhh serabai betul rupa saya...
sebab baru lepas bangun tidur,lepas tu terus pergi tangkap gambar..
malu pulak nak tunjuk kat orang..
(ditambah kemudian) masa nak verify fingerprint time amik lesen...
dua-dua belah ibu jari saya tak boleh baca..dan..
disebabkan itu juga saya di'cop' oleh JPJ as orang cacat...
sebabkan finger print tak boleh baca..
ada jugak tanya nape tak amik lesen motor sekali..
saya....fobia naik motor sebenarnya...
kalau orang ajak naik motor tu...maknanya saya percaya kat orang tu..
sebab...saya pernah tengok orang kemalangan motor kat area  Bukit Putus..
terseret bawah lori besar... tu yang jadi punca saya takut nak bawak motor..

setuju ke...bila ada orang cakap..perempuan kalau dah dapat stereng..
bahaya2...tak pandang kiri kanan...main reverse sesuka hati...apa pandangan korang??

tarikh tutup segmen 19 Okt 2012 pada pukul 5ptg

kepada miZ ruHa, jangan risau...segmen ni menarik..insya-Allah pasti ada yang turut serta..
ini hasil dari saya... tak sabar nak dengar cerita lesen dari blogger lain..
p/s: tulisan warna merah...adalah di-edit  kemudiannya..

18 comments:

miz ruha said...

wah!peserta pertama yang join ni..
thanks.. ^_^

masa dalam kelas pun cikgu ada tunjuk kemalangan ngeri.. yang tak berani tangok tu, memang tak tengoklah..

test kereta ari tu pun tak lepas bukit juga.. ^_^ sekali.kali kedua dah lulus.

Yana Aina said...

perempuan bwk kereta dengn berhati2 lah .. kan..kan. nk reverse mestilah kene pndang belakang. heheh

dari segmen sama..DONE follow ^^

Jom --> http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Anisa Anuar said...

sama2 miz ruha...tahu tak pe..

tp tu la...kadang2 tgk ramai jgk yg tak tengok...peringatan utk diri ni jugak...

Kancil 8349 said...

selamat bersegmen...menarik...jika ada kelapangan Kancil akan sertai

hazwan hairy said...

gudluck..skrg susah nk join entry pn semua dh buat siap..haha...bali umh bru leh buat entry ,..

Anisa Anuar said...

mari la memeriahkannya cik Kancil

HH eleh...padahal dia yg pun rajin update entry...

GreenSejukhati said...

haiii , join dari segmen yg sama

http://twentydotnine.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-l-lesen.html

da follow awk..klau sudi follow sy jgk ehh

MRie RNie said...

Bab reverse kereta tu betullah kot. and pompuan kalau drive kereta. depa lebih suka pandang depan jer erk? sebab mostly saya tengok depa selalu buat cam tu. jarang sekali depa nak tengok cermin sisi kiri dan kanan. kalau salah maaflah ya...saya datang dari segmen yg sama

http://www.sembangcyber.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

teratai said...

Bab lesen motor tu, kak setuju! Ambil je lesen kereta terus, kan lebih selamat!

Datang dari segmen yg sama...

http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruhalesen.html

nsyamMie said...

feel free baca mi punya pulak ! :)
http://nsyammie.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

eyza fye said...

kalau moto bley reverse jgk kn best.. hehehe...

salam perkenalan
lau rajin terjah la jgk

http://eyzafye.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Cik Zaniff said...

sesetengah je kot..selalunya perempuan di cop bwk keta slow..huhh..xsetuju..:)

kate na said...

kate selamat kat bahagian bukit tu cuma on the road je yg masih takut ...he...he..saya folow swkali ye sementara sama dalam segment ni http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Mk Syahir said...

wahh..ni mesti robot ni..gua join jugak tapi tak post lagi..muehehe :p

Anisa Anuar said...

MK....robot kau kata...*dramatik*
sampai hati...

cepat la post...nk baca...mesti kes auto-post ni...kan...

Nor Salmi said...

Kurang setuju dgn statement kat akhir tu.. Tak semua wanita macam tu..

Dari segmen sama..
http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Mimie Najib said...

dari segmen yng sama singgah sini ye..

eh, ppuan klau giler streng xde la smpai thap x pndang kiri kanan dh..sy dulu pun memang dicop giler streng sbab suh bwak jauh mna pun rela..hehehe

kay_are said...

memang bahaye r kalau dapat pegang stereng tak pandang kiri kanan.. takleh bagi pegang stereng dah camtu. Datang dari segmen same =)

http://kazreal.blogspot.com/2012/10/miz-ruha-license.html

NIQA INSTANT SPRAY REMOVER mudah hilangkan kotoran dengan segera

Hi semua. Kali ini Nisa nak share satu produk yang sangat membantu Nisa disaat Nisa perlukan. Selalunya kita akan panik bila kita nampak ko...