Tuesday, October 16, 2012

Tutorial : Letak Widget Top commentator


Assalamualaikum kepada semua... setelah dapat permission dari blog Fendy, dia kasi saya share tutorial ni...sangat la senang, boleh buat sambil tutup mata...

tu nampak tak kat sidebar kanan...siap ada avatar lagi...
wahhh...siapa tak excited kalau di-list dalam top commentor...
contoh macam saya buat penghargaan kepada encik everything everythings..tengok SINI

kenapa nak share? benda senang nak buat...tak kan tak share dengan korang kan...

mula-mula klik link bawah ni..


pastu nanti klik pada Add Widget.. nanti akan ada pop-out window Add Page Element kan...

haaa..klik Add Widget tu terus..detail blog semua dah automatik letak...

senang kan...easy like ABC and 123 aisehhh... tak clear ke? boleh la tengok blog Fendy INI

tak sampai 5 minit pun, dah setel semuanya.. terima kasih fendy bagi permission share buat tutorial yang serious senang... lagi la semangat nak komen kita kan... baru la tahu dia ni, selalu jenguk blog kita.. dalam sebulan kita boleh tengok siapa paling top gitu..

yang paling best jugak, kita boleh terus pergi ke profile orang tu dengan hanya tekan avatar tu...

SELAMAT MENCUBA!!!

11 comments:

  1. hoh..tak aci la camni..nama beta takde dalam senarai top commentator..grrrrr >:[

    ReplyDelete
  2. sabar Encik H...nnt ada la tu...kena rajin lagi la...

    ReplyDelete
  3. kenapa nama fendy xde?..ngeh3

    ReplyDelete
  4. ada la fendy nama tu... =)

    ReplyDelete
  5. Info yang amat berguna buat para bloggers...
    Thank you for sharing it :-)

    Follower No. 342 & dah Like Page Anisa ^_^

    ReplyDelete
  6. thanks cik wilma...you're welcome.. =)

    ReplyDelete
  7. hahaha..xde la..saje jer..:D

    ReplyDelete
  8. baru perasan yg remy ada kat top komentar tu....he3

    ReplyDelete
  9. of coz la...antara byk yg tinggalkan jejak

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Keputusan Birthday Giveaway Anisa Anuar official blog

Hi semua.. Alhamdulillah selesai sudah Birthday Giveaway yang Nisa buat baru-baru ni. Terima kasih kepada semua yang join simple Giveaway. ...

Popular Post