Tuesday, October 16, 2012

Tutorial : Letak Widget Top commentator


Assalamualaikum kepada semua... setelah dapat permission dari blog Fendy, dia kasi saya share tutorial ni...sangat la senang, boleh buat sambil tutup mata...

tu nampak tak kat sidebar kanan...siap ada avatar lagi...
wahhh...siapa tak excited kalau di-list dalam top commentor...
contoh macam saya buat penghargaan kepada encik everything everythings..tengok SINI

kenapa nak share? benda senang nak buat...tak kan tak share dengan korang kan...

mula-mula klik link bawah ni..


pastu nanti klik pada Add Widget.. nanti akan ada pop-out window Add Page Element kan...

haaa..klik Add Widget tu terus..detail blog semua dah automatik letak...

senang kan...easy like ABC and 123 aisehhh... tak clear ke? boleh la tengok blog Fendy INI

tak sampai 5 minit pun, dah setel semuanya.. terima kasih fendy bagi permission share buat tutorial yang serious senang... lagi la semangat nak komen kita kan... baru la tahu dia ni, selalu jenguk blog kita.. dalam sebulan kita boleh tengok siapa paling top gitu..

yang paling best jugak, kita boleh terus pergi ke profile orang tu dengan hanya tekan avatar tu...

SELAMAT MENCUBA!!!

11 comments:

Encik H said...

1st..

Encik H said...

hoh..tak aci la camni..nama beta takde dalam senarai top commentator..grrrrr >:[

Anisa Anuar said...

sabar Encik H...nnt ada la tu...kena rajin lagi la...

Fendy said...

kenapa nama fendy xde?..ngeh3

Anisa Anuar said...

ada la fendy nama tu... =)

Dunia Wilma said...

Info yang amat berguna buat para bloggers...
Thank you for sharing it :-)

Follower No. 342 & dah Like Page Anisa ^_^

Anisa Anuar said...

thanks cik wilma...you're welcome.. =)

Arina Shamsul said...

:) nice sharing :)

Encik H said...

hahaha..xde la..saje jer..:D

Remy hazza said...

baru perasan yg remy ada kat top komentar tu....he3

Anisa Anuar said...

of coz la...antara byk yg tinggalkan jejak

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...