Sunday, October 28, 2012

Bila adikku dikatakan anak ku


Assalamualaikum kepada semua...dan hye... macam ni ceritanya...saya ada adik umur 5 tahun..


situasi 1 : tengah berjalan-jalan di JJ Seremban 2..

lelaki : phewiittt... anak ke tu... nampak muda je ada anak..

lepas tu saya suruh adik saya jalan laju sikit sebab raya annoying bila dia cakap macam tu...

situasi 2 : bila adik saya 'ketuk' (pau suruh beli barang)

owner kedai : haa...adik..beli banyak-banyak...mak dah dapat gaji tu kan...
saya : owh...tak la...saya kakak dia...
owner kedai : owhh patut la banyak beli...kalau mak susah sikit...pe lagi adik...
saya : eheheee... *blushing*

memang beza kami 17 tahun...tapi dia adik saya...satu-satu adik perempuan...saya sebagai sulung dan dia 'penutup' adik-beradik kami...tengah semua lelaki...selama 17 tahun adik-adik saya semua lelaki...yang si kecik ni menyerikan lagi keluarga kami..

16 comments:

  1. beza saya dgn adik bongsu saya..12 tahun jer..so kalau umo dia 5 tahun, saya baru 17..belum layak jadi bapak budak..hehehe

    ReplyDelete
  2. WAH .. DEQ PENAH TERKENA .. SEBB DIK 22 .. ADIK BUNGSU BRU 2 TAHUN SETENGAH .. KALO BWAK DIA P MNE2 .. COMPIRM ORG PK ANAK .. HAHA .. TP BESHH GAK KAN .. HOHO

    ReplyDelete
  3. besar dah anak nisa... kawen umur berapa ni?? hihi...

    nasib baik ada penyeri... kalau tak nisa sorang aje girl...

    ReplyDelete
  4. tu la korang...rupanya ada senasib macam saya...tapi haah...kadang2 tergelak sendiri bila orang ckp adik saya tu...anak saya..

    ReplyDelete
  5. wktu tu mesti rasa mcm harga saham turun naik kn, hikk...

    ReplyDelete
  6. sikit la...hehehe...terasa tua sekejap..

    ReplyDelete
  7. wahh..dah tak lama lettew..muehehehe

    ReplyDelete
  8. xpe mengaku ank skali skala .. hehe

    ReplyDelete
  9. Kalau macam tu memang dah sesuai sangat kawen ..... he...he..

    ReplyDelete
  10. ehehe...xle la... xdpt 'green light' lagi...byk lg kena belajar..

    ReplyDelete
  11. nampaknya anda sudah layak menjadi ibu..hehehe

    ReplyDelete
  12. jadi ibu?? hehehe....kakak yang memahami la kot..

    ReplyDelete
  13. he he he sabar jelah

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Update Birthday Giveaway Anisa Anuar Official Blog

Hi semua. Nisa nak bagi latest update tentang Giveaway yang masih lagi berlangsung. Jadi masih open ea buat semua. Boleh ke post ini taw Bi...

Popular Post