Salah Anggap bila SMS


Assalamualikum semua...topik kali ni saya pilih random je..
yang semestinya ramai pernah mengalaminya kan?


Bila lain kita taip,lain interpretasi orang yang baca tu
boleh buat orang salah anggap...

niat hanya bertanya boleh buat macam nak cari gaduh..
niat untuk menceriakan tapi jadi makin hambar..
niat untuk beri semangat, katanya kita memerli dia..
niat hanya bergurau, katanya boleh buat hilang kawan..

apa-apa pun jika ni berlaku, adalah lebih baik telefon terus..
bila salah anggap ni berterusan...bahaya untuk kita terutama 
hubungan kita dengan orang yang kita hubungi..

masalah lain timbul bila semua ditulis huruf BESAR dan banyaknya tanda seru!!!!
bagi sesetengah huruf BESAR nada tegas dan tanda seru tu tandanya marah..

p/s: ada jugak sms dengan kawan in English...tapi once dah keluar English
tu maknanya saya marah dalam control..

jadi apa kata anda??


9 comments

Popular Posts