Thursday, November 22, 2012

#19 Spontaneous Thursday | Pendapat


Assalamualaikum semua.. dan hye..harap semua sihat belaka..
apa spontan untuk hari ni.. pendapat..tak ada betul atau salah.
kita tengok macam mana penerimaan orang terhadap pendapat kita dan
penerimaan kita sendiri terhadap pendapat orang lain.

Hormat pendapat orang lain semestinya tak semua orang boleh buat.
pendapat sama jugak mengutarakan apa yang terbuku...
Pendapat berkaitan agama tak boleh main cakap je..kena ada asas..

Terbaru kes boikot barangan Israel..macam-macam pendapat saya baca,dengar..
salah mengutarakan pendapat, boleh buat orang lain salah faham..

apa kata anda?


11 comments:

Fendy said...

pendapat tidak semstinya tepat..cuma kita kene bijak memberi pendapat..

Jue Jaynee said...

bebas memberi pendapat bukan bermakna suka2 hati je nak cakap..

hihikkk berfkir sebelum cakap

Mohd Lokman Bin Ramli said...

lain orang lain pendapatnya.

KorN said...

semua boleh utarakan pendapat masing2, tapi penerimaan pendapat tu belum tentu lagi...

Remy hazza said...

kita boleh bersuara...... tapi berfikir dulu sebelum meluahkan kata.... takut ada yg terasa.....

Melastik Bintang said...

senang memberi pendapat
susah menerima pendapat....

Syaifuddin Alias said...

susah menerima pandangan, senang menerima pendapat

Hanif Redland said...

pendapat tak boleh sebarangan cakap, kena ada asas..

miz ruha said...

semua orang berhak mengutarakan pendapat.. samada diterima atau tak itu hak orang lain...

Hatimi Tahirruddin said...

betul ckp anisa kadang2 susah nak terima pendapat yg bertentangan dengan keselesaan kita...hehe

lg satu susah utk memberi pendapat secara objektif....biasanya manusia mudah dpengaruhi persekitaran, latar belakang, pengalaman dan paling teruk emosi...

paling selamat ialah mengutarakan "pendapat selamat" atau play safe...:P

Shasha Yacob said...

nak bagi pendapat, hem, hormat pendapat orang lain lah dulu. :D

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...