Thursday, November 08, 2012

Peraduan kira dan menang


Assalamualaikum semua...dan hye
ada dengar tak contest KFC yang kira dan menang tu? 
dah kecoh kat TV nieh

'curi' kat google
so, ofis-mate nak masuk contest ni..dia mintak saya tolong kirakan..
ukuran diameter bucket tu, tinggi dan base dah pun diberi..
 

kemudian....saya telah amik kertas conteng untuk hasilkan pengiraan 
calculus yang saya sebenarnya tak berapa ingat sangat

kabur ek? sorry...

idea saya 1 bucket berapa besar dia..
pastu dah dapat volume 1 bucket boleh la buat ala2 equation
atau tah la buntu-buntu...
nak guna volume ke area... last-last saya guna
gerak hati...tak tahu la dapat ke tak..
 

13 comments:

Nasir Bravo said...

good luck..nice

Fendy said...

good luck yahh...

Cikgu Ma said...

kemain ek..hehehe

Encik H said...

kira menang la tu..kehkeh

Hatimi Tahirruddin said...

apa yg nak dikira? guna volume dah logic dah tu...

Mk Syahir said...

wah..hebatnya ilmu hisab..

semoga berjaya :)

Remy hazza said...

kekadang gerak hati memang benar......

dEdEQ dE wIshEs said...

HAMBOI . HARAP DPT TAW

hazwan hairy said...

haha hery pn ada cdg nk beli..haha....

yana aina said...

klu yana ikut gerak mata jerk kira ... hehehhh gudluck

miz ruha said...

gud luck...
moga gerak hati tu betul... ^_^

Jue Jaynee said...

hee suka juga kira2 ni..
kalau kira berapa ketul jue mampu mkn ..hiikk boleh la..

Anisa Anuar said...

tgk la...kalau ada rezeki insya-Allah

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...