Thursday, November 08, 2012

Peraduan kira dan menang


Assalamualaikum semua...dan hye
ada dengar tak contest KFC yang kira dan menang tu? 
dah kecoh kat TV nieh

'curi' kat google
so, ofis-mate nak masuk contest ni..dia mintak saya tolong kirakan..
ukuran diameter bucket tu, tinggi dan base dah pun diberi..
 

kemudian....saya telah amik kertas conteng untuk hasilkan pengiraan 
calculus yang saya sebenarnya tak berapa ingat sangat

kabur ek? sorry...

idea saya 1 bucket berapa besar dia..
pastu dah dapat volume 1 bucket boleh la buat ala2 equation
atau tah la buntu-buntu...
nak guna volume ke area... last-last saya guna
gerak hati...tak tahu la dapat ke tak..
 
Post a Comment

Kematangan dalam blog

Alhamdulillah ada kesempatan untuk menulis di blog. Pagi ni sempat tengok post yang lama-lama. Ada rasa geli hati bila baca balik, ada rasa...