Monday, November 19, 2012

Pengalaman driving yang mendebarkan


Assalamualaikum kepada semua.. Pernah mengalaminya? 
Time tu waktu hujan sangat lebat..nak dijadikan dramatik, time tu tak boleh guna wiper...
apa lagi nak menangis time tu...hujan lebat yang amat...lalu highway pulak.. 
satu je harapan saya waktu tu bawak di lane paling kiri dan...
hanya bergantung pada line putih di tepi jalan...masa tu hanya tuhan saje yang tahu..

gagahkan diri drive jugak...kerana takut pulang agak lewat masa tu..
kereta, lori...time tu...sampai sekarang rasa debarannya..

masa tu saya rasa baru tahu line putih tu ada gunanya..
banyak membantu saya redah sepanjang perjalanan..
diharapkan tak lagi merasa perkara yang sama..

pinjam dari google image 

14 comments:

s h a said...

erk...bahayanye dear.wiper x berfungsi.cmne boleh jadi cmtu.huhuh.alhamdulillah selamat sampai.

Anisa Anuar said...

tahu xpe...syukur sgt2...

hazwan hairy said...

eh! klo dh xleh kna lah bhti..hehe...bhya2

Hanif Redland said...

bawa pelan-pelan jaga tumpuan insyallah selamat..

Anisa Anuar said...

hairy, tah la...time tu tak pkr pe dh...pkr rumah je..

tu la...tersangat fokus kot hanif time tu...

@YUNID@TI said...

alhamdulillah .. nasib tak ade pape terjadi.... mesti cuak gile kan....

Encik H said...

H ada masalah silau yg tinggi..usahkan kata malam, siang pun kalau bawak keta time matahari baru naik, memang cukup silau..

suatu hari tu, terpaksa balik malam, drpd kl nak balik ke kuantan..hujan lebat, viper pulak rosak..so pancaran cahaya lampu kereta depan, terbias dalam hujan, buatkan pengalaman driving tu cukup dramatik..tau jer la jalan turun drpd genting tu, punya banyak selekoh..

Remy hazza said...

bahaya tu...wiper tu amat penting...apatah lagi kalau hujan lebat...... nasib baik selamat sampai.....

boni kacak said...

bahaya betullah awak... nasib baik tak jadi apa2 kat awak.. next time pastikan benda2 yang penting kat kereta tu boleh pakai dan elok tau..

Anisa Anuar said...

time tu membontang kan mato ni bosar2...

inche hlovate said...

tak pernah lalui la..nama je ade lesen tapi tak pernah drive pun..kali terakhir bawa kereta adalah semasa Ujian JPJ hahaha

miz ruha said...

wiper penting.... hati2 lain kali... pastikan wiper berfungsi dengan baik..

line putih penting kalau memandu waktu malam dan hujan... tapi sekarang, line putih dah makin pudar.. menyukarkan pemandu untuk memandu...

piko ija said...

hehe..nti wiper ngn tgn..

Muhd Aiman Abdul Aziz said...

Goodluck
Klau da panadai ajar aiman lakk :P

Mood Republik 2019

Hi semua. Nak share lepas join Mood Republik dekat MITEC haritu. Nak dijadikan cerita, Nisa join hari Jumaat. Apply Birthday leave dan maca...