Wednesday, November 07, 2012

Should I change it?


Hello everyone... I was typing at Google Search about
Anisa's Corner then..I realized that I'm not the only one who use Anisa's Corner


should I change it? why I want to change it?
I feel that there's no originality and 'copy cat' other blogger.

Can I change to Nysa's Corner or..
into something else... not too girlish and childish..
I don't know..any suggestion from you guys...


11 comments:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

stay je dulu dengan nama ini..

Aiman Ayie said...

dah pergi google. anisa's corner.

yup, tak satu, tapi ada lagi 2 di first page.

anisagreatestchoice.blogcpot.com dah macam takde orang, boleh di abaikan.

yang lagi satu, aniesacorner.blogspot.com actually nama blog dia is Anisa's Collection, nanti lelama akan bertukar lah kat google tuh. dan niche korang dua pun lain.

kakcik macam personal, dia macam marketing centu.

*bila kita tukar something di blog such as meta data description,keyword etc or tajuk blog. google ambil masa untuk update benda2 tu untuk dijadikan hasil carian.

well, advice. just stay with your Anisa's Corner, nanti kesian reader ramai yang lost, mana pergi anisa nye ha -.-

Anisa Anuar said...

good advice...thanks korg!!! =)

boni kacak said...

kalau awak nak tukar, pastikan ia unik dan lain daripada lain.. sebab takut orang konpius je mana satu awak... ia ibarat branding jugak tu.. kalau dah 2-3 branding yang sama, ia macam dah tak ada keunikan dan keistimewaan lagi..

Yana Aina said...

kalau tak tukar pon takpe kot...jnji kwn kenal blog awk ^^

dEdEQ dE wIshEs said...

BEK XYAH TUKAR .. SBB RAKAN BLOGGER DA MULE KENAL AWK NGAN ANISA CONNER .. XPE SAME PUN ... TAPI LAIN >,<

Mk Syahir said...

takpe sama..cuma kena kuatkan lagi anisa's corner yang ni supaya dapat 1st kat google search..hehehe

Asmar Arafad said...

no need to change it, name tue dah sweet

MRie RNie said...

Originality tak semestinya diukur pada nama blog. Originality boleh juga dinilai berdasarkan penulisan dan paras rupa blog. Tak dak salah pun kalau sama.

sama konsep macam nama manusia juga. nama sama tapi rupa dan sifat berlainan. begitulah juga konsep berblogging ni.

Remy hazza said...

kena do something tu.......
kalau dah ada dua tiga......
conpius org nk cari nanti.....

miz ruha said...

sy suka pada anisa's corner... sebab kenal nisa dengan nama tu...

NIQA INSTANT SPRAY REMOVER mudah hilangkan kotoran dengan segera

Hi semua. Kali ini Nisa nak share satu produk yang sangat membantu Nisa disaat Nisa perlukan. Selalunya kita akan panik bila kita nampak ko...