Thursday, November 01, 2012

Keluhan seorang penjual


Assalamualaikum semua...dan hye...cerita ni baru je berlaku tadi...tengah membeli Nasi Lemak Kukus..hehehe.. cerita bermulanya begini..

Tempat : Kafe

Saya : Saya nak Nasi Lemak satu yea..
Penjual : okay..
(sambil ganggu penjual tu membuat nasi lemak, saya interrupt)

Saya : duit pecah RM50 ada tak? kalau tak saya pergi pecah kan dulu
Penjual : jap yea...saya tengok dulu (belek-belek...gelagatnya diperhatikan oleh saya) haa...ada-ada..

Saya : bukan apa...sebab susah pulak saya kalau tak ada duit pecah nanti..
Penjual : teringat pulak bila ada 4 orang  ada RM50,tu haha tak dapat nak tolong..
Saya : owhh..susah-susah..errmm..boleh bagi ayam? tak nak besar sangat,takut tak habis..

Penjual : ok..tapi nak offer bagi 2 ayam tulang ni boleh? sebab nanti tak tahu nak habiskan macam mana.. (ayam berempah...tapi tak besar mana pun)
Saya : orait la tu..
Penjual : bukan apa...aritu saya offer 2 ayam depan ramai customer, ada yang merajuk la...bising-bising..
Saya : kes jeles la tu...mana aci orang lain dapat lebih...tapi..kalau seorang je customer tu boleh la..rezeki masing-masing kan..
Penjual : aah rezeki la kalau dapat..

macam-macam gelagat customer yang penjual tu kena layan...sabar la ek..okay la..Nasi Lemak kukus ku tengah menunggu ni...makan dulu ea korang....

11 comments:

Cikgu Ma said...

sedapnya...lapar la...blum sarapan...

Anisa Anuar said...

jom mkn sama cikgu ma...

Delimasari said...

sedap tu

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. SODAP TU .. UWAHH .. DA LAME XMAKAN .. HIKHIK

Jue Jaynee said...

amboi layan lasi lemak kukus pula.

jue kuih n kopi o pekat...wkwkw
orang kampung style

Fendy said...

sodapnya....

Anonymous said...

wahh..dapnye..nak gak..<3

Anisa Anuar said...

sedap tu mmg la....abis ngantuk dibuatnya...

miz ruha said...

nasi lemak kukus.. nak sikit!!

Encik H said...

hoh..lama tak makan nasi lemak kukus..huk2..

Anisa Anuar said...

miz ruha...dah habis dah...ehehehe..

encik H...sedap sgt.. =)

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...