Thursday, November 01, 2012

Keluhan seorang penjual


Assalamualaikum semua...dan hye...cerita ni baru je berlaku tadi...tengah membeli Nasi Lemak Kukus..hehehe.. cerita bermulanya begini..

Tempat : Kafe

Saya : Saya nak Nasi Lemak satu yea..
Penjual : okay..
(sambil ganggu penjual tu membuat nasi lemak, saya interrupt)

Saya : duit pecah RM50 ada tak? kalau tak saya pergi pecah kan dulu
Penjual : jap yea...saya tengok dulu (belek-belek...gelagatnya diperhatikan oleh saya) haa...ada-ada..

Saya : bukan apa...sebab susah pulak saya kalau tak ada duit pecah nanti..
Penjual : teringat pulak bila ada 4 orang  ada RM50,tu haha tak dapat nak tolong..
Saya : owhh..susah-susah..errmm..boleh bagi ayam? tak nak besar sangat,takut tak habis..

Penjual : ok..tapi nak offer bagi 2 ayam tulang ni boleh? sebab nanti tak tahu nak habiskan macam mana.. (ayam berempah...tapi tak besar mana pun)
Saya : orait la tu..
Penjual : bukan apa...aritu saya offer 2 ayam depan ramai customer, ada yang merajuk la...bising-bising..
Saya : kes jeles la tu...mana aci orang lain dapat lebih...tapi..kalau seorang je customer tu boleh la..rezeki masing-masing kan..
Penjual : aah rezeki la kalau dapat..

macam-macam gelagat customer yang penjual tu kena layan...sabar la ek..okay la..Nasi Lemak kukus ku tengah menunggu ni...makan dulu ea korang....
Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...