Monday, November 12, 2012

Jangan Berhenti Untuk Mulakannya


Assalamualaikum kepada semua.. post kali ni hasil sharing knowledge seorang kakak di tempat saya tengah internship ni...minta kebenarannya untuk share jugak apa yang dikatakan..

suka dengan jawapan kakak tu,

"Tak pa diizinkan dan boleh je kongsi benda2 tu...kan antara 3 perkara yang ditinggalkan bila kita tak ada lagi nanti adalh ilmu yang dimanfaatkan...."

tanpa blog,kak S namanya memberi knowledge sharing kepada rakan-rakannya diselit dengan lagu yang kena dengan apa dibincangkannya...Song of the Week slotnya... #admire
"kenapa asyik kita??" itu mungkin akan bermain difikiran kita.. contohnya: kalau kita nak orang lain ubah sesuatu untuk kita, adalah lebih baik kalau kita mulakan dulu. Tabiat saya akan ringankan mulut untuk ucap terima kasih, saya pasti mungkin ada jugak akan berubah untuk berbuat demikian.

jangan pula kita berburuk sangka kalau seseorang itu memulakan dulu.. 
"alaaa....dia tu nak pujian agaknya..."

dan pesanan kak S juga, jangan takut untuk sentiasa memberi..kan memberi lebih mulia daripada yang menerima.. maka dengan ini...sempena Maal Hijrah yang bakal menyusul tiba, tanamkan semangat untuk memulakan sesuatu (yang baik) terlebih dahulu..


klik gambar untuk tahu saya ambil dimana..

"Jangan Berhenti Untuk Memulakannya"

Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...