Monday, September 19, 2011

'bulan terang bulat'

assalamualaikum dan hai semua..
ini entry idea yang datangnya dari kawan saya,dakulala
katanya suruh tulis dengan kejujuran.. macam menarik je idea ni..
bermula la kisahku..

merasakan diri ini banyak perkara untuk dipelajari,
takut untuk berubah, tetapi masih mencari siapa diriku sebenarnya.
berani menyahut cabaran untuk melakukan luar dari zon keselesaan,
pernah merasakan untuk ada ramai sokongan,
tapi...apa yang aku miliki hari ini mencukupi bagiku.

rasa down bila ada yang cuba menjatuhkan diri ini,
apa yang aku perlu buat hanya perlu terus berjuang dan tidak akan patah semangat..

harapanku adalah untuk mengenal Maha Pencipta,
Ramadhan yang lalu penuh bermakna bagiku,
aku rasa bersyukur kerana apa niat baik ku yang ku inginkan
secara perlahan-lahan kini aku mengamalkannya.
umur meningkat dewasa tapi amalanku tidak pernah rasa cukup bagiku...

p/s: kepada dakulala...yang bold ni insya-Allah cukup 100 patah perkataan.. dah check guna microsoft word. ni first time tulis macam ni, maaf kalau rasa macam serabut je jalan citer ni..entry bersyarat, tak reti sikit.. esei BM tak power time sekolah dulu..sebab tu la sekarang tak amik subjek berkenaan bahasa..
Post a Comment

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini