Monday, September 05, 2011

"saya tak reti pakai selendang,normal ke?"

assalamualaikum kepada semua reader yang rajin datang ke blog saya ni..
terima kasih sangat-sangat sebab sudi singgah..

untuk entry kali ni still mood raya..tengok kat facebook kawan-kawan semua dah tukar profile picture
gambar raya.. lawa semuanya.. yang kawan perempuan semua pakai selendang..
selendang ni setahu saya jadi fenomena dari saya 1st semester lagi..

frankly,I do jealous of my friends..because they really look good wearing any dresses..
but me? memang ada try pakai..tapi tak rasa berape selesa..
boleh katakan semua posing dengan the best dress..
bagi saya selesa nya..tudung bawal tu dah memadai..
saya tahu selendang tu part of current popular trend
kalau tak reti pakai selendang,xde la weirdo sangat kan?

pernah kawan lelaki tak tahu la apa niat dia..perli ke nasihat..
"ko tukar la cara pemakaian ko sekali-sekala..pakai macam ala-ala tudung Yuna tu ke..lebih feminin gitu"
saya tahu berpakaian ni bukan nak jadi attention seeker..
just jadi 1st impression orang terhadap kita..penampilan mencerminkan peribadi kita..

p/s: kalau perasan dalam blog ni jarang ada gambar saya..senang citer boleh kata xde la..let just say I have low self-esteem on my looks..not confident with myself..


9 comments:

nur raudha hj.zainal said...

hehehe u beautifull n perfect on your own way syg..awk ttp cntik n cun melecun dpndgn mata sy...luaran xpnting sgt yg penting dlmn...hehehe akk lagilah nisa..org suma nk kdpn..nk berfesyen..yg penting niat n aurat still terjaga dgn sempurna..

PeRmAtA bIrU said...

hurm..betul tu.. bila kita merasakan kita tak sweet... luaran pon nampak gitu... jadi kita akan low esteem la tentang rupa... tapi kalau dalaman kita yakin... kita memang cantik untuk diri kita... maka kita akan sentiasa selesa dengan diri kita...dulu saya pon sama rasa low esteem... tapi sekrang makin berkurangan... makin ok... dan lebih yakin... so x mo rendah diri lagi k... awak memang cantik... seadanya awak...:)

ANISA said...

suka nya..baik..mcm mne pulak kita ni cantik dalaman?

fatheyn said...

the only one who dosen't see your beauty is the face in the mirror looking back at you. jgn pandang rendah pd diri sendiri ok? be confident. you're beautiful just the way you are! :)

ANISA said...

thank you...no matter what i wear..i really feel comfortable..that will be much more important,rite?

fatheyn said...

yup so true! manusia mmg suke komen mcm2...tp hak mereka utk bersuara, n hak kita juga utk melakukan apa saja! hehe~

ANISA said...

nak puaskan semua orang mmg susah la kan...

yan_izumi said...

ala nisa..asyik tgk org pkai shawl je kdg2 dh bosan jgk ...byk jgk style..skunk tgk org yg pkai tudung bawal is more pretty kn..hihih

ANISA said...

tapi sekarang dh ssh nk jmpe tudung bawal....betul...kalau shawl,selendang bersepah

Mood Republik 2019

Hi semua. Nak share lepas join Mood Republik dekat MITEC haritu. Nak dijadikan cerita, Nisa join hari Jumaat. Apply Birthday leave dan maca...