Segmen: Himpunan Nama-Nama

Assalamualaikum kepada semua dan Hai!!!
hari ni hari yang indah, saya nak cuba buat 1st time buat segmen..
risau jugak kalau tak dapat sambutan tapi nak jugak try..(berdebar-debar)
idea asal : roomate,kak odah ditanya oleh seorang kawannya untuk mencari nama anak..
bagi saya menarik idea ni sebab nama itu kan satu doa juga kan..
pada masa yang sama, nak bagi semua rasa bangga dengan nama yang anda miliki..

cara nak menyertai segmen:
1. semua dialu-alukan untuk join..tulis nama tajuk post "Segmen: Himpunan Nama-Nama"
2. ceritakan apa nama disebalik nama anda atau anda boleh menceritakan nama yang anda rasa bagus maknanya untuk dikongsi (nama anak sedare sebagai contohnya)
3. asal-usul nama pun boleh je
4. letak link post anda di ruangan komen post ini.

tarikh tutup : 30 September 2011 

Nama diberi ANISA NADHIRA BINTI ANUAR (ikut i.c)
yang bermaksud ANISA ialah wanita(perempuan) dan NADHIRA ialah kasih sayang.
semua nama adik-beradik saya bermula huruf A..kata bapak supaya kami akan sentiasa jadi yang paling depan.. dan..memang betul,especially bila kedudukan kat dewan peperiksaan..
nama adik-adik yang lain..
ARIEF MUNAWAR (Arief bermaksud bijak)
AMEER IRSHAAD (Ameer bermaksud pemimpin)
ASLAM DARWISH (Aslam bermaksud Islam dan Darwish bermaksud warak)
ATIYA JASMINE
 *maksud nama Atiya tak berapa pasti pulak..nanti saya tanyakan balik

Insya-Allah dengan semua himpunan nama-nama yang kalian berikan,
saya akan buat entry khas mengenainya..
dengan harapan selepas segmen ini, kita akan lebih mengetahui nama-nama yang indah..
terima kasih kepada kawan-kawan blogger yang lain join segmen pertama saya...


Comments

sudah join!

http://namakufadhillah.blogspot.com/2011/09/chapter-242-segmen-himpunan-nama-nama.html

:)
PeRmAtA bIrU said…
http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/09/segmen-himpunan-nama-nama.html

join..:)
Zul Fattah said…
insyaAllah.. aku masih dlam pantang lg ni.. xleh nk join segmen or GA.. sory sangat..
Zul Fattah said…
tp jgan risau .. aku just join kat sini k..

nama aku Zul Fattah bermaksud yg terbuka.. aku memang org yg terbuka.. haha..
Fahuna said…
Join! :D

http://fahuna.blogspot.com/2011/09/segmen-himpunan-nama-nama.html
Kancil 8349 said…
Kancil melaporkan diri

http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/09/segmen-himpunan-nama-nama.html
salam kunjungan, santri juga datang melaporkan diri....:

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/segmen-himpunan-nama-nama.html
syimiekitty said…
ok nisa! ini aku punya :)

http://syimiekitty.blogspot.com/2011/09/segmen-himpunan-nama-nama.html
3no gr33ny said…
assalamualaikum pembuka bicara
hamba juga mahu bercritera

http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/09/segmen-himpunan-nama-nama.html
Kancil 8349 said…
no 8349 adalah no plat kenderaan saya...tiada membawa apa2 makna...
Zara_Chaiz said…
salam nenek..bace post cucu k..hehehe

http://blognieainpunye.blogspot.com/2011/09/segmen-himpunan-nama-nama.html
ciK LyndaWawa said…
waaa....cantik nama...=]
http://dakulala.blogspot.com/2011/09/himpunan-nama-nama.html
nah aku aku da buat. hehehe

Popular Posts