Sunday, September 25, 2011

#1 Patut ke tak..

Assalamualaikum semua dan hai...
entry kali ni nak citer patut ke tak...
kalau kita tak suka sesuatu menu kat kedai tu,kita perlu mention sampai orang lain dengar?
berdasarkan pengalaman sendiri di kedai fast food..
apa pendapat korang?
bagi saya...tak sedap telinga ni mendengarnya..
masing-masing ada citarasa sendiri, tapi kalau yea pun jangan la sampai macam tu sekali..
ni nama nye kita tak jaga budi bahasa kita..
kadang-kadang,secara jujurnya saya rasa sedih bila ada yang melakukan demikian.
sedih sebab makin hari kita dah makin lupa tentang tatasusila,
adab, berbudi pekerti..
entry ni bukan untuk menjatuhkan sesiapa tetapi
peringatan untuk bersama..

7 comments:

Anonymous said...

rasenye tak perlu.

balik rumah cerita dalam selimut jela. hihi

betul. renungan bersama

ANISA said...

terbaikkk...double like...

Zul Fattah said...

hek aleee.. pergi je la kedai lain.. banyak songeh plak..
ni pergi kdai basikal.. nk beki kereta.. mana boleh cam tu.

PeRmAtA bIrU said...

betul tu.. kalau kita tak suka jangan la cakap kuat2 bagi org lain pon x suka... kalau rasa x sedap.. diam sudah.. len kali x payah dah g makan situ..or jgn order makanan yang sama lagi...kan???

ANISA said...

taw xpe...hahaha...tapi ni la hakikatnyer..kita mungkin tak sedar..tapi ini la berlaku...

syimiekitty said...

masa aku keje kat pizza hut...tengah nak amik order..rilek je customer 2 cakap 'domino's lg sedap dr pizza hut'...hmmm..xsedap2 pun customer 2 mkn jgk kt pizza hut

ANISA said...

hahahaha...nice one...tu la pasai...
makin tak paham dgn ragam manusia...

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...