Thursday, September 01, 2011

mood raya #4: di 'interview' sedare-mare

time sekali setahun jumpa ni la orang akan tanya
"buat apa? study? kerja?"
kalau untuk orang yang study macam saya ni,
"bila nak abis?", "apa plan lepas study?"
ha!! time ni la kita akan mula sedar nak buat jawab..
pasal masa depan tu..kalau salah jawab...
macam saya sendiri jawapan macam ni..
"emm...err..industry kot..tapi minat ke arah bank sikit2
tapi tak nak mengajar"
tgk la tu ada lak demand tu..adeiii...
sepanjang kena interview tu la antara soalan nya..ada lagi..
"belajar kat mana??" maklum la banyak sangat sedare-mare
yang study...so,kadang-kadang terlupa tu biasa la..
bila cakap je belajar kat UiTM Shah Alam..
diaorang akan cakap,"ha!! ni mesti selalu pergi i-city kan?"
saya jawab, "1st year tu selalu la..sekarang dah kurang la"
ada jugak akan cakap, "Jakel terbesar ada kat situ...PKNS pun ada.."
elok la tu diaorang taw jugak dari tak tahu langsung..

korang kena interview jugak? setahun sekali je ada interview ni pun..
terbaik!!  (^_^)
peristiwa macam ni buat saya pikir balik,apa tujuan saya study?
mana arah tujuan saya?
untuk peringatan bersama...

5 comments:

Santri T.P.I.N.I said...

ye btul tu, kadang memang soalan yg sama akan ditanya. Sekarang kena plan apa rancangn untuk masa depan... yg penting kita usaha dan berdoa semoga Tuhan beri yg terbaik utk kita nanti...

Zul Fattah said...

haha.. aku pun, memang kena r..
sama cam ko..

ANISA said...

of course la sama kena...dah tu pe lg diaorang nak tanye..

fatheyn said...

hihihi...interview tuu msih ok lg...klu smpi tahap dah berpunya? org mana? serius ke? yg tuu lg disaster nk jwb...haha~

ANISA said...

hahaha...taw xpe..yang tu pun tak syok gak..

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...