Thursday, September 01, 2011

mood raya #4: di 'interview' sedare-mare

time sekali setahun jumpa ni la orang akan tanya
"buat apa? study? kerja?"
kalau untuk orang yang study macam saya ni,
"bila nak abis?", "apa plan lepas study?"
ha!! time ni la kita akan mula sedar nak buat jawab..
pasal masa depan tu..kalau salah jawab...
macam saya sendiri jawapan macam ni..
"emm...err..industry kot..tapi minat ke arah bank sikit2
tapi tak nak mengajar"
tgk la tu ada lak demand tu..adeiii...
sepanjang kena interview tu la antara soalan nya..ada lagi..
"belajar kat mana??" maklum la banyak sangat sedare-mare
yang study...so,kadang-kadang terlupa tu biasa la..
bila cakap je belajar kat UiTM Shah Alam..
diaorang akan cakap,"ha!! ni mesti selalu pergi i-city kan?"
saya jawab, "1st year tu selalu la..sekarang dah kurang la"
ada jugak akan cakap, "Jakel terbesar ada kat situ...PKNS pun ada.."
elok la tu diaorang taw jugak dari tak tahu langsung..

korang kena interview jugak? setahun sekali je ada interview ni pun..
terbaik!!  (^_^)
peristiwa macam ni buat saya pikir balik,apa tujuan saya study?
mana arah tujuan saya?
untuk peringatan bersama...

Post a Comment

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...