Sunday, September 25, 2011

1st Segmen Santri : Komputer Kesayanganku

assalamualaikum kepada semua..dah hai!!
saya dah dijemput oleh tuan punyer blog untuk join first segmen dia..
meh la usha dia ni.. Alumni Nurul Iman

lappy yang saya dok guna ialah:
BENQ Joybook S32 Series
dah guna dari tahun sept 2008 (anggaran) sampai sekarang....
alhamdulillah lama jugak bertahan..nak dekat 3 tahun..
warna hitam..sangat2 sayang sama lappy ni..
xle hidup tanpanya..
dengan lappy ni saya dah berjaya siapkan banyak assignment contohnya database, C++,
research, ada jugak buar proposal untuk aktiviti kelab, buat laporan kelab dan meeting..
tak lupe jugak dengan lappy ni..saya dapat layan citer2 menarik..
layan facebook,twitter,youtube...
ni gambar dari pak cik google aje la ek..



 bestnyer lappy ni...TAHAN SANGAT LAMA..
kekurangan ek.. tak tahu la nape..lappy saya ni walaupun dh tukar bateri tapi still kena plug in kalau nak guna..

so meh la share citer pasal LAPPY KESAYANGAN korang..
walaupun ada la lappy ni buat hal,still sayang sangat2..

13 comments:

Kancil 8349 said...

wah...jenama yang terkemuka nie...kalau tidak silap merupakan salah satu jenis laptop mahal nie kan...minat juga tapi kancil jenis ndak pandai jaga barang sedangkan laptop kancil pun pernah terjatuh...huhuhu

ANISA said...

ye ke?? tapi sekarang ni dah jarang orang guna...
classic gitu hehehe...

Ninie said...

Lamanya tahan...Laptop lama ninie Acer. 2tahun rosak owh.... Lawa laptop awk!!! Hoho...dh follow awk. Sudi2 la jenguk Ninie juga...ada doodle utk awk...bleh amik.

ANISA said...

thanks...hahaha...agak la menjaga dia ni...dah macam boy friend la katakan...hihihiihi..

OcHa... said...

nisa woih.. laptop kite kembar laa... mmg sebijik ape yg ko ckp.. beteri susah nk tahan. tp overall best! alhamdulillah dari 2008, bertahan smpai sekarang. aku bagi nama dia beno pasal kawan aku x pasan huruf Q tu, dia ingat O..hehe.

Santri T.P.I.N.I said...

terima kasih sebab sudi join segmen ni...terharu!

ANISA said...

ocha: larh ye ke??? hhahahahaa...susah nak jumpe kembar dia...nama dia ni mmg LAPPY...comel sikit...

santri: xde hal la...hehehehe

Zul Fattah said...

aku guna acer 4315 je.. paling lama kot.. first model.. huwaa.. haha

ANISA said...

eleh zul fattah eksyen lak dia nie...
ada problem tak laptop tu?

Ninie said...

Doodle is ready! hehehe....jgn marah kalo x comel ek!

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/5-girls-in-cardigans.html

Ezad Skytech said...

laptop ni kalau pandai jaga...mmg akan tahan lama..laptop sy pon da dekat 3 tahun da..masih OK lagi..hee~

masalah utama selalunya mmg bateri la..tak tahan lama..

Eera Shera said...

wah dah 3 thn umornye..ok la tu kalau pandai jaga kan..byk jasa laptop kite ni. especeli boleh berblogging

ANISA said...

taw xpe...tu yg syg giler dgn lappy ni...

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...