Friday, September 09, 2011

bad manners : letak chewing gum merata-rata

assalamualaikum dan hai korang..
ini entry berdasarkan pengalaman sendiri..
masa Lawatan Intergrasi kat mana berlaku adalah dirahsiakan..
tak nak la bgtaw kat mana.

tempat : depan kedai..
apa jadi ialah tengah borak dengan kawan,saje la nak sandar kat tiang..
nak sandar, lama sgt kat depan kedai..dah dapat ais-krim..
dengan ttbe nye..rasa macam ada something yg melekit..
ahh...sudah..and yes, chewing gum terlekat kat tudung ok?
time tu diam je la...kang kecoh-kecoh,nanti sendiri malu..
adeii.. teruk gak la.. sebenarnya just nak pesan 
kepada yg makan chewing gum tu..lepas makan tu buang la..
jangan dok telan balik..pernah buat jgk..tak elok tu..
paling eloknya sebelum buang tu,balut dengan wrappers..
lama betul nak buat confession ni..hahha..
bila dah lama berlalu rasa kelakar je..
tu yang berani nak citer..kalau tak,jangan harap...


peringatan bersama agar perkara ni tak kan berlaku pada sesiapa..
not nice to do it..
kan korang makan tu,pastu gi tepek kat mana2..
ha paham-paham sendiri la..hehe..
tak nak sambung apa jadi
chewing gum yg korg makan tu..(kalau dibuang merata-rata)


6 comments:

whitecappuccino said...

ada juga yg sengaja nak kenakan orang..makan Chewing gum tepek merata2..geram jg kalo melekat kat tapak kasut.

ANISA said...

taw xpe...yg kena kat kasut pun pernah kena...sabar je la..

DoodleLicious said...

hurmmmm...attitude problem rakyat mesia nih..

Zul Fattah said...

alamak.. ni entry tuju kat aku ni? hehe..wei sory r.. itu dulu.. skrang aku dah tak makan chewgum.. haha

Hashimah binti Ismail said...

makan chewing gum baik utk increase rate flow of saliva..so byk air liur kt mulut..baik utk gigi :D

tp aku sgt tak suka bila dah terkena mcm ko...susah nak buang dr pakaian kita :'(

ANISA said...

@doddlelicious
tak la..kat luar negara pun sama teruknye..

@zul fattah
hahaha..tak sengaje pun entry ni kenakan ko..

@shima
taw xpe..sgt ssh..wow nice info..

Mood Republik 2019

Hi semua. Nak share lepas join Mood Republik dekat MITEC haritu. Nak dijadikan cerita, Nisa join hari Jumaat. Apply Birthday leave dan maca...