Sunday, September 11, 2011

"langgar kat simpang..."

Assalamualaikum kepada yang singgah kat blog saya ni..
hari ni..ada something unusual happen..
teman kan sedare saya, Nur Hanis pergi Seksyen 6..
pergi beli lunch.. lepas beli makan..
betul-betul keluar dari simpan ada accident..
di antara motor dan kereta..
yang dasyat motor tu dinaiki 2 orang, seorang lelaki dan seorang perempuan.
syukur la tak melibatkan ragut nyawa..hanya cedera ringan..
perempuan tu tercampak jauh jugak la..
kami pulak yang menyaksikan..mmg la fokus tengok,
nasib time drive pun macam...a bit distract..
dua-dua salah.. dah taw shah alam banyak kenderaan..bawa la pelahan2..
yang kereta of coz x teruk.. sbb dia dalam kereta..
cuak gak la driver(lelaki) dan seorang penumpang perempuan
pengajaran : kat kawasan bandar/ dalam kampus tak yah la bawak laju2..
walaupun kereta korang canggih mana..
selain korang yang drive guna jalan,pikir jugak yang pejalan kaki..

p/s : first time isi minyak kereta..selalu suruh bapak atau adik yang isikan..
alasan takut nak isi...sebenarnya..xde menda pun..

untuk renungan bersama..
Post a Comment

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...