SEGMEN Kancil8349: Pengalaman korang masa menghadapi UPSR

Assalamualaikum kepada semua dan hai juga..
kali ni entry dari Kancil 8349 pasal pengalaman masa menghadapi UPSR..
bagus segmen ni untuk merasai bersama adik-adik kita yang amik UPSR..
tahu segmen ni dari kawan blogger, istana biru.
tarikh tutup 15 september, 10 malam..

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html
memandangkan ramai cakap pasal diaorang dari sekolah mana,
so saya pun nak jugak...
nama sekolah : sekolah kebangsaan cenderawasih

okay ini cerita ku.. saya amik UPSR pada tahun 2002.
nombor giliran tak ingat tapi dalam susunan meja..
saya yang antara depan dan paling depan untuk perempuan 
sebab nama mula dengan nama A..
salah satu sebab nape bapak saya pilih nama dengan bermula huruf A..
sebelum masuk bilik peperiksaan, cikgu bagi semua minum air Yassin.
siap berbekalkan alat tulis,pemadam dan pensel 2B.
dengan hati yang berdebar-debar,jawab soalan dengan tenang.
dengan belajar bersungguh-sungguh,apa yang diajar...ingat berlaka..
alhamdulillah result memang tak sangka..
berbaloi dengan apa yang dihasilkan..
masa dapat result,sangat la tak surprise..
sehari sebelum result keluar, satu kelas ada jamuan kelas..
tapi ada sesetengah kawan sanggup stay back sebab dengar cikgu pergi amik result..
cikgu kasi tgk tak semua orang punye nama..
so, sampai je kat depan gate sekolah, kawan ada yang dah jerit,
"nisa..ko dapat 5A la"
dalam hati rasa macam kena dipermainkan pun ada..
alhamdulillah...betul la..tapi tu la macam dah tak berape surprise bila kawan taw..
dah tak suspen..aduyaii..apa la..
so macam mana..ok tak pengalaman ni...
untuk berkongsi bersama..

p/s : update yang latest..


11 comments

Popular Posts