Thursday, September 15, 2011

SEGMEN Kancil8349: Pengalaman korang masa menghadapi UPSR

Assalamualaikum kepada semua dan hai juga..
kali ni entry dari Kancil 8349 pasal pengalaman masa menghadapi UPSR..
bagus segmen ni untuk merasai bersama adik-adik kita yang amik UPSR..
tahu segmen ni dari kawan blogger, istana biru.
tarikh tutup 15 september, 10 malam..

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html
memandangkan ramai cakap pasal diaorang dari sekolah mana,
so saya pun nak jugak...
nama sekolah : sekolah kebangsaan cenderawasih

okay ini cerita ku.. saya amik UPSR pada tahun 2002.
nombor giliran tak ingat tapi dalam susunan meja..
saya yang antara depan dan paling depan untuk perempuan 
sebab nama mula dengan nama A..
salah satu sebab nape bapak saya pilih nama dengan bermula huruf A..
sebelum masuk bilik peperiksaan, cikgu bagi semua minum air Yassin.
siap berbekalkan alat tulis,pemadam dan pensel 2B.
dengan hati yang berdebar-debar,jawab soalan dengan tenang.
dengan belajar bersungguh-sungguh,apa yang diajar...ingat berlaka..
alhamdulillah result memang tak sangka..
berbaloi dengan apa yang dihasilkan..
masa dapat result,sangat la tak surprise..
sehari sebelum result keluar, satu kelas ada jamuan kelas..
tapi ada sesetengah kawan sanggup stay back sebab dengar cikgu pergi amik result..
cikgu kasi tgk tak semua orang punye nama..
so, sampai je kat depan gate sekolah, kawan ada yang dah jerit,
"nisa..ko dapat 5A la"
dalam hati rasa macam kena dipermainkan pun ada..
alhamdulillah...betul la..tapi tu la macam dah tak berape surprise bila kawan taw..
dah tak suspen..aduyaii..apa la..
so macam mana..ok tak pengalaman ni...
untuk berkongsi bersama..

p/s : update yang latest..


11 comments:

Kancil 8349 said...

terima kasih kerana sudi join segmen Kancil...

wah..ndak sangka dan tahniah daripada Kancil...mesti seronok dan gembira dapat keputusan cemerlang...dan pengorbanan ibu bapa dan guru terbalas...

ANISA said...

owh sama-sama...
taw xpe..pengorbanan yang banyak..masa bermain,duit...tapi yang pasti berbaloi

AIEN NOT ALIEN said...

hasil yang berbaloi datang dari usaha sendiri...

salam perkenalan..dari segmen kancil.. :)

ANISA said...

salam perkenalan jugak...nanti jenguk2 la k...

yayath said...

hye:)sis singgah dari segmen yang sama:)hehe~~

salam perkenalan^^

ANISA said...

salam perkenalan dari saya jgk

Kancil 8349 said...

Salam,

kancil ada buat entri khas untuk blog ini...jom terjah

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/entri-khas-keputusan-mereka-yang.html

Anonymous said...

wahh.
seronok kan penglaman zaman sekolah rendah dulu,


awhh rinduuu :')

[sutera kasih] said...

nnti kalo ada anak, nk letah huruf A jgk depan supaya ank dpt ddk depan time exam hehe

ciK LyndaWawa said...

wah..congrates....awak sungguh bijak..
terjah dari segmen yang sama..=]

ANISA said...

terima kasih la datang kat sini...
memang adik-beradik semua huruf A..

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...