Sunday, September 04, 2011

aduyai... buat hal pulak

baru-baru ni fone buat hal pulak..
tengah-tengah syok tangkap gambar adik tido,
tetiba fone terpadam sendiri..
ingatkan bateri dah abis..tapi setahunya fone baru je charge 
bila dah habis belek,rupa-rupanya memory card corrupt..
memang la petunjuk tu..nak buat kje jahat nak kena kan adik..
fone tu dah buat hal..tahniah la buat diri ku..
yang paling bengang nye..abis satu folder picture hilang..
lepas tu corrupt lak folder lagu..
last-last format terus memory card..


kes lain pulak, time nak komen kat blog masa blog-walking
boleh pulak laptop ni keypad satu pun tak fungsi..
time tu agak lewat malam la..dah penat-penat jalan..sanggup pulak bukak laptop nak blog-walking
tu memang petanda jugak tu..suruh rehat..tak reti-reti nak rehat..
sampai dah terbuat statement la nak tukar laptop..
nasib laptop tak merajuk lama..lepas ngadu kat bapak..elok pulak tu tetiba..
kadang-kadang rasa macam handphone,laptop ni 'bernyawa' pulak..
ada la rasa nak campak,baling tapi...tu pikiran tak waras
so don't try this at home...sayangi lah barang anda..

6 comments:

Zul Fattah said...

beli je yg baru.. x pun.. bagi aku phone ko tu.. aku baiki

ANISA said...

beli yang baru?? hahaha...

Hashimah binti Ismail said...

yup petanda2
kena jaga hati :)

Bell said...

hahaha..sedar pun..barang pun reti rehat tapi tuannyer takmo rehat..hahaa..kezaliman nie.ngeh3 ;p

aiman fanboy k-pop said...

ambooiiii......tu lah..nak kacau org sangat....heehee.....

laptop tuh berhantu gamaknya...^^

ANISA said...

tu la kn...zalim ea jugak namanye...

laptop berhantu?? hahaha..mmg tak kn usik la

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...