Friday, August 05, 2011

"macam satu dunia nak tahu"

saya tengah duduk kat dalam bas. biasa la baru abis kelas,penat2 dari kelas,tiba-tiba dengar ada dua orang ni borak-borak...uihh,kuat bukan main lagi..macam satu dunia nak tahu je..
untuk elak dari dengar apa yang diborak,saya buat keputusan untuk dengar lagu kat fone..dengan volume yang sangat kuat.  yang paling kelakar nya,dari tak tahu apa-apa boleh tahu la semuanya walaupun dah pakai earphone..sama je still dapat dengar..
ada jugak pernah terjadi perkara yang sama tapi ni satu bas tu nak dengar.
adusss,nak citer yang private tak perlu semua orang nak tahu..
bahaya kalau citer yang sepatutnya rahsia tapi semua orang tahu..
kalau perkara ni terjadi lagi,tah apa cara lagi saya nak buat untuk 'pekak'kan telinga ni..
tak semua benda kita boleh citer kat orang..ingat tu..

5 comments:

AidiSyafiq said...

bengang bila benda tu (org cakap kuat2) berlaku. lg bengang kalau dalam long distance punya travel. org tgh tdo pun diorg still sembang tahap max punya kuat. ergh.

Arif Aiman said...

uh.. ingatkan orang india je yang suka cakap kuat2 macam kawan yg nk dgr tu pekak..

nor zafirah nor azlan said...

susah klu terserempak ngn orang gini, kecoh tk bertempat... gosip mreka hot sgt tu psal nk suh 1 dunia tau kot. huhu

teha lotpi said...

salam anisa!!! lame tak dgr kabar....dah dapat dah surat ko...hehe ni teha lotpi la...yeah!akhirnya dah jumpe ko!!! ^_^

ANISA said...

@syafiq: hahaha...tell me about it

@arif aiman : xyh tgk jauh2...tgk je kalau sekumpulan bbdk2 pmpn kumpul pun dh memamdai..

@zafirah: taw xpe...dh la bru balik kelas..terus dgr citer diaorg

@teha: yeahhh!!! berhasil sudeh hantar surat

Mood Republik 2019

Hi semua. Nak share lepas join Mood Republik dekat MITEC haritu. Nak dijadikan cerita, Nisa join hari Jumaat. Apply Birthday leave dan maca...