Cabut Gigi daa...

baru-baru ni adik saya cabut gigi kat sekolah dia.
biasa la kena check kat sekolah,tapi sian lak kat adik hehe..
budak darjah 4,still takut nk cabut gigi sendiri.
situasi yang sama macam citer upin ipin..
tetiba teringat peristiwa time saya sendiri nak gi check gigi..
mula nya kena la beratur nk check kn..
"eh,ko lah depan..aku takut la"
kalau yang jenis berani giler,"elehh..biar la aku gi dulu..tu pun nak takut"
clishe la ni..padahal dalam hati semua takut..
okay,dah sampai turn saya untuk check..
"okay,meh sini duduk kat sini..saya nak check"doktor gigi cakap.
terketaq2 kot time tu..doktor tu pun check..
lama gak la dibelek2nya..bahasa doktor buatkan saya try nak paham,tapi haha memang tak paham.
tetiba doktor tu cakap "ehh..kamu ni banyak betul gigi susu la,
tak yah la bercinta ek dik..gigi pun gigi budak-budak lagi"
aduuiii..malu lak den time tu..ado ke patut doktor tu gi kobar time ramai ni..
abis semua orang gelak..budak kelas sebelah pun ada dengar..
blushing la time tu..masa tu rasa nak jerit,"TIIDDDDAAKKKKKKKK!!!"

bila dipikirkan balik,kelakar je..
saya ada gak niat nak buat braces,tapi sebab kan special case saya ni..
doktor gigi nasihatkan tak payah..

pesanan sempena hari raya yang akan datang (berkaitan entry) :
lepas dah melantak tu,jangan lak lupa berus gigi..kalau rajin gi klinik gigi lepas dah sakan raya..hehe
5 comments

Popular Posts