Thursday, August 18, 2011

"From Jemapoh to Manchester"

bila mula pindah kat sini (Jemapoh)
ambil masa jugak nak sesuaikan diri.
kat sekolah baru orang akan tanye,
"ko duduk kat mana?"
the truth,tak tahu nak cakap
sebab takut orang tak tahu mana Jemapoh ni
kepada yang tak tahu Jemapoh ni kat mana,
ianya dekat K.Pilah sebelum Bahau...
diantara Pelangai dan Juasseh..
(dah macam nak bagi direction untuk datang beraya)

entry kali ni nak citer
time sekolah baru bila nak perkenalkan diri
biasa la kena sebut tempat tinggal.
jawapan skema la time tu hehehe
then cikgu cakap macam ni,
"owh Jemapoh ke?? macam dalam citer from Jempoh to Manchester"
time tu pelik la, "ha?? owh ye kot"

"owh ada yek citer macam tu?" monolog dalaman saya.
tak sangka femus rupenye nama tempatku..
jadi ada sape2 pernah tengok tak citer ni?
(^_^) hehehe

Post a Comment

Soalan yang buat ku berfikir sejenak

Hi semua.. Semua baik-baik aje? Alhamdulillah buat Nisa. Siapa dah try IG Story untuk 'bagi ruang' untuk bertanya dan kita ak...

Cerita Panas Blog Minggu Ini