Saturday, February 25, 2012

kenapa saya minat sangat anime?


salam kepada semua blogger dan silent reader... kali ni nak citer kenapa la saya ni gila-gila kan sangat anime ni... mula sekali dari citer Cardcaptor Sakura, Slam Dunk... pastu hahaha dah lupa la,banyak sangat dah.. okay, tolak part yang watak-watak anime ada yang seksi-seksi tu la.. 

Ini alasan sebab-sebabnya:
  1. setiap cerita ada moral value dia sendiri..
  2. setiap main character ada impak yang sangat hebat yang asalnya loser jadi super cool (selalunya la)
  3. jalan cerita agak macam-macam.. dan of course hero mesti menang..
  4. ha yang ni penting... lukisan giler cool (kawaiii!!!) yang laki boleh nampak hensem and cool (contoh Usui dalam citer Maid Sama), untuk girls nampak sangat cantik..
  5. pernah ada cosplay Naruto,cuma belum ke tahap ada costume la.. accessories je..
  6. pernah berangan nak jadi awek anime melayu hahaha boleh ke nieh... 
  7. belajar 3rd language bahasa Jepun untuk 3 semester.. 
  8. tak cukup lagi ke list atas ni? cukup la ni ek...
memang betul kita perlu sokong industri tempatan,eh sape kata saya tak sokong..
citer Boboi Boy tu dah siap boleh hafal jalan cerita taw belum sampai tahap hafal dialog la..mungkin yang part "terbaik" (gaya Boboi Boy) tu boleh la..

cikgu saya cakap kalau nak ada daya imaginasi tinggi (terutamanya subjek macam fizik ke...) kena tengok katun banyak-banyak... sebab kegemaran dia...SPONGE BOB SQUAREPANTS hehehe...

owh yea...yang positif dari citer tu jadikan pengajaran,tak salah pun...dan...yang negatif tu jadikan sempadan...
kalau bab-bab yang dah nampak macam mengarut tu, buat-buat tak tahu je... korangkan dah besar, boleh pikirkan? tu saje dari saya..
Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...