saya perihatin: nasihat,tips dan ATM


salam kepada semua..
entry kali ni berbentuk sedikit nasihat mengenai ATM...

"wow ramainya orang kat ATM tu..malasnya nak beratur"
"jap ea nak gi 'cucuk' duit"
"tidakkkk...kad ATM hilang"

macam-macam situasi la kita boleh alami kat ATM ni..
kes ragut pun boleh jadi..ish2..
ni sedikit pesanan kalau kawan-kawan guna pin nombor kad ATM tu tarikh lahir,
baik tukar.. antara tindakan yang tak berapa bijak..
sekarang ni dah banyak sangat isu..
owh nanti tak ingat.. jangan pilih yang susuh..
tak pun paling senang pun guna tarikh lahir mak ke..tokoh kegemaran..
yang orang lain sendiri pun tak boleh nak pikir..

bila dah ambil duit kat mesin ATM tu, jangan terlalu dedahkan duit..
tu pun antara tindakan tak berapa bijak..
ambil duit jangan sebanyak-banyaknya..mengikut keperluan..
bila beratur tu,jangan nak potong line.
taktik ni dah basi,harap jangan buat ea..pergi kat kawan konon nak borak..
pastu passing kat dia suh tolong cucukkan..
tu namanya ambil hak orang lain.. kalau orang buat perkara yang sama tu pada anda,bengang kan? marah kan? ni namanya meletakkan anda pada diri orang lain..

itu sahaja dari saya..
maklum la sekarang awal semester lagi kan..jadi berpada-pada la dengan duit anda..
berjimat cermat jika perlu..
2 comments

Popular Posts