Tuesday, February 14, 2012

pengajaran dari citer dora the explorer


Assalamualaikum kepada semua.. ha, tajuk macam childish kn... saya akan try tak nampak terlalu childish ok?

sebenarnya main point nya, kan best boleh halau orang jahat (Swiper, si musang tu) cuma halau "Swiper, jangan mencuri.." (dengan berulang kali) pastu dibalas nya "Owh man.." -sorry layan versi melayan TV9-
tapi apa kan daya, tu citer kanak-kanak boleh la macam tu kn...
sekarang dunia dah tak kenal usia, jantina, agama.. kat surat khabar banyak citer2 yang tak berapa enak nak dengar..

jadi di sini cuma nak cakap, sebenarnya ada pengajaran sebalik citer kanak2 tu... kita je yang kena pandai terap.. lagi satu, budak kecik cepat belajar..

p/s: oppss...kantoi layan citer dora the explorer... teman adik layan ea...

    ni la swiper..kalau spe2 yang tak kenal tu...
Post a Comment

Bye 2017 and Hello 2018 for Anisa Anuar official blog

Hi semua. Ambil kesempatan dalam post ni nak ucap terima kasih sepanjang 2017. Segala keringat dan gelak tawa tidak akan ku lupakan sampa...

Cerita Panas Blog Minggu Ini