Thursday, September 06, 2012

Tak Cool Bro Bila...


Assalamualaikum kepada semua...sepanjang pemerhatian saya, ada yang aiseh...tak cool betul la orang-orang ni...antaranya ialah

1. potong line...tak kisah la tengah beratur panjang nak beli tiket ke, kereta yang berderet-deret kat jalan raya ke...tak cool la potong queue ni... yang paling boleh buat orang marah..kat double line selekoh pulak tu nak memotong...terutama kat bukit putus tu..sabar bro..sabar...

2. show off your cool gadgets...hahaha...serious tak cool...tapi...dah barang korang kan...layan...for boys yang nak impress girls dengan kereta...taktik menjadi so...kira suam-suam cool...

3. mocking your friends at social network...nak lagi brutal, depan public...itu super not COOL...cakap pasal kulit dia hitam ke contohnya...kalau kat fb atau tweet boleh la nak delete tapi dah public...wooo susah nak betulkan balik...

4. bila ada orang tanya soalan, korang pulak sama ada ignore kan je soalan tu buat-buat tak dengar ATAU asyik tak tahu je jawapan nya...itu pun tak cool... yang ignore soalan tu...apa pasal tak nak jawab? susah ke...kalau betul-betul tak tahu tak apa la.. tapi kes asyik tak tahu je ni...tak akan la semua korang tak tahu...tak nak kongsi apa yang korang tahu? konflik dalaman betul...

5. say bad words to other people atau orang kita panggilnya mencarut...yea...mencarut...so...tak cool la bro kalau korang ni mencarut je kerjanya...dengan sengaja atau tidak sengaja... tapi kalau dah tu habit...mula-mula cuba kurang kan...lama-lama korang automatik dengan sendirinya tak mencarut dah...memang tak cool pun...

semua perkara yang tak cool ini ada saya alaminya sendiri, ada yang menjadi saksi...
that's all from me.. in order to support keep the better environment with people...
Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...