Thursday, September 27, 2012

sejak ber'mastautin' di Putrajaya...


Assalamualaikum semua... dah 3 minggu dah saya duduk kat Putrajaya ni...start internship lagi.. dah bermastautin kat sini, lain sikit suasananya bila kat Shah Alam dulu... kena keluar seawal 7.15pagi ke tempat kerja...walaupun push card punch card kena before 8.00 pagi...yang pastinya nak mencari parking bukan la senang...
bila double-park, pandai-pandai la letak nombor telefon kat dashboard kereta tu...

haaaa...dah duduk Putrajaya ni...uishhh slow-slow belajar pasal jalan kat sini...jalan shortcut....kalau jalan ni,pintas ke mana....jalan yang jam waktu sekian-sekian...dah boleh masuk la input tu...nak balik K.Pilah....saya boleh ikut sama ada exit Bangi atau Kajang....dua2 jalan saya dah cuba....

dulu...time tak bermastautin lagi kat sini...beria-ria nak datang sini....sekarang...nak keluar rumah pun...alahai...kena pikir banyak kali la...kat Putrajaya jugak, semua tempat boleh jogging...tak sama kalau kat Shah Alam...bila Taman Tasik tu penuh, terus cancel niat nak jogging....padahal boleh je jogging satu round UiTM tu...

the best thing tempat yang saya duduk sekarang ni....saya tak perlu guna alarm nak bangun subuh...sebab memang jelas boleh dengar azan... tu yang paling nikmat la... yang belum buat lagi....cari tempat makan best kat sini yang boleh recommend kat kawan-kawan....takat Alamanda...aiseh...mesti ada yang dah selalu pergi...
Post a Comment

Holiday Trip @ Residence Inn, Cherating

Hi semua. Akhirnya berkesempatan nak menulis kat blog.  Trip 3 Hari 2 Malam sememangnya seronok buat kami.  Plan nak ke Cherating, ja...