ayat best lect 5.0


Assalamualaikum semua dan hye...
rasa nak teruskan dengan ayat best lect sepanjang saya jadi student...
ayatnya mungkin tak sama 100% tapi maknanya tak lari...insya-Allah...

masa dalam kelas QC (Quality Control), Prof Ishak tekun memberi contoh berkaitan quality control...
dan...saya lewat hadir ke kelas waktu itu...atas sebab apa, saya tak ingat...
dengan keadaan kalut, saya masuk ke kelas...tak pasal-pasal...
dia keluarkan ayat ni...

"contohnya...kalau kita nak jadi pelajar yang berkualiti...
hadir ke kelas patut lebih punctual...bayangkan ramai yang lewat, macam mana kita nak quality 
control kan masalah ini..."

oo..oo...aiseh...tajam betul ayat tu...tertusuk di kalbu...
bukan selalu saya lambat ke kelas...boleh dibilang dengan jari taw...
tak hadir ke kelas...tak langsung...melainkan tak update kelas jadi cancel atau tak...
biasa la...dah subjek QC, pesanan pun guna term-term QC la...

tobat dah lepas tu nak lewat ke kelas prof Ishak...
tu je...I will like to dedicate this entry to him...akhirnya dia tamatkan kontrak nak terus jadi pensyarah..
walaupun paper ni tak berapa perform, tapi saya suka subjek ni...

3 comments

Popular Posts