Monday, September 03, 2012

signboard yang pelik??


Assalamualaikum...hari tu masa abang sedara saya nak nikah...sempat la saya snap gambar ni...

 
Batu ada jual?? aiseh...memang Bahasa Malaysia saya ni kurang sikit...tapi...pening-pening...sepanjang dalam kereta,asyik fikir je..

"bukan ke...Ada jual batu?"
"tapi...jual ada batu...macam merepek pulak"

main pusing-pusingkan tiga perkataan ni...nak betulkan jugak la ayat tu...nasib la ni tempat orang...dah ada niat nak betulkan time tu...pikir abang sedara nak nikah,lupakan semua ni...

p/s: yang paling kelakarnya, bukan satu je signboard macam ni....ada 3 signboard yang sama macam ni...

4 comments:

  1. haha.. ayat ni sama maksud dengan batu ada dijual.. cuma die guna loghat kot..tu yg xde imbuhan.. hehe

    *btw, kat mana ni?*

    ReplyDelete
  2. Pelik juga signboard ni..
    maybe si pembuat signboard ni tak belajar bahasa melayu dgn betul kot ;D

    ReplyDelete
  3. tu la mungkin la kot...
    Fiqrie: kat sg.besat,kuala selangor

    ReplyDelete
  4. MUNGKIN ORG KG JE YG WAT NI .. HAHA

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Update Birthday Giveaway Anisa Anuar Official Blog

Hi semua. Nisa nak bagi latest update tentang Giveaway yang masih lagi berlangsung. Jadi masih open ea buat semua. Boleh ke post ini taw Bi...

Popular Post