Thursday, September 20, 2012

'gigit kasut'


Assalamualaikum semua...dan hye jugak.... pernah tak dengar istilah 'gigit kasut'?? saya dengarnya masa 2-3 tahun lepas....masa tu saya beli kasut baru....biasa la...kasut baru,bila 1st time pakai kita akan melecet....pernah kena kan??

tiba-tiba ada kawan cakap, "ni mesti ko tak "gigit" kasut tu kan??"
"kena ke gigit kasut tu??" saya balas dengan nada innocent....dalam pikiran, "tak akan la gigit kasut...nape nak kena gigit kasut??"

alasannya sebab 1st time pakai,tak biasa lagi....kalau 'gigit' kasut tu....tak ada la melecet...betul ke ni??

apa pendapat korang?? ni kes fakta atau auta semata-mata.....bagi cadangan jugak...kalau kaki melecet,mau buat apa....okay?

p/s: sejak dua menjak ni...rasa macam makin pendek entry kat blog ni......nanti saya akan usahakan panjang kan lagi....
Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...