Thursday, September 20, 2012

'gigit kasut'


Assalamualaikum semua...dan hye jugak.... pernah tak dengar istilah 'gigit kasut'?? saya dengarnya masa 2-3 tahun lepas....masa tu saya beli kasut baru....biasa la...kasut baru,bila 1st time pakai kita akan melecet....pernah kena kan??

tiba-tiba ada kawan cakap, "ni mesti ko tak "gigit" kasut tu kan??"
"kena ke gigit kasut tu??" saya balas dengan nada innocent....dalam pikiran, "tak akan la gigit kasut...nape nak kena gigit kasut??"

alasannya sebab 1st time pakai,tak biasa lagi....kalau 'gigit' kasut tu....tak ada la melecet...betul ke ni??

apa pendapat korang?? ni kes fakta atau auta semata-mata.....bagi cadangan jugak...kalau kaki melecet,mau buat apa....okay?

p/s: sejak dua menjak ni...rasa macam makin pendek entry kat blog ni......nanti saya akan usahakan panjang kan lagi....

5 comments:

hazwan hairy said...

gigit kasut?ohh apakah..haha

Anonymous said...

selalu dengar orang cakap mcm tu dan kaki memang selalu jgk melecet lagi2 kalau kasut baru. tp rasanya tu tak betul kot.

dEdEQ dE wIshEs said...

ERK ? XPENAH DGR PUN .. EKEKE .. NI FIRST TIME DGR

PotiaCasaDelarossa said...

penah dengar gak sebelum pakai kasut baru kena gigit kasut dulu supaya kaki kita tak di gigit (melecet la maknanya... org tua2 ckp..)

p/s: sy suka gigit kasut yg dah 5,6 tahun pakai sbb ianya lebih lazat dari biasa... ekekek

cik atie said...

hehe.. first time dgr... kekeke

NIQA INSTANT SPRAY REMOVER mudah hilangkan kotoran dengan segera

Hi semua. Kali ini Nisa nak share satu produk yang sangat membantu Nisa disaat Nisa perlukan. Selalunya kita akan panik bila kita nampak ko...