Friday, April 13, 2012

memahami kalau apa yang kita buat tak dihargai...


Assalamualaikum dan hai kepada semua..
entry kali ni,nak refer pada apa yang kita buat tak dihargai..
contohnya kita penat buat flyers..

ni contoh flyers dari career attack selasa yang lepas
dan kemudian tengok flyers yang kita buat tu dibuang ke dalam tong sampah depan mata kita..
apa perasaan kita time tu? nak marah? tak terkata kan?

tu la..saya ada lagi satu prinsip untuk situasi macam ni..
saya akan amik aje flyers tu..bawak balik bilik,dan tak akan buang,apabila tak diperlukan di tempat berlakunya event.. sebab saya memahami perasaan orang yang dah penat buat..
bawak balik bilik,tunjuk kat kawan-kawan..andai kata memang akhirnya 
menganggu kawasan kita dan menyebabkan sepah,baru saya buang..
ok ke perangai macam ni?? hehehe...
dah macam garbage collector pulak #ops..

ha!! dah amik flyers tu jangan kumpul je..
baca..(refer pada diri sendiri) bukan simpan je...buat koleksi..wokeyh??

renung-renungkan...(mood : membuka minda)

Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...